Navigatie

Zo maak je het lekkerste Moederdag ontbijt

Wil jij je moeder of een andere geliefde op zondag 12 mei in de watten leggen met een lekker ontbijt op Moederdag? Weet je nog niet precies wat je wilt maken? Geen zorgen, er zijn zoveel smakelijke en creatieve ideeën om te maken! Moederdag draait vaak om roze tinten, hartjes en aardbeien, wat de sfeer vrolijk en liefdevol maakt. In deze blog geven we je graag inspiratie om een verrassend Moederdagontbijt te bereiden met overheerlijke ingrediënten en de handigste keukenapparaten.

Begin Moederdag met een vitamineboost: zelfgemaakte jus d'orange

Een heerlijk glas versgeperste jus d’orange mag natuurlijk niet ontbreken bij het Moederdag ontbijt. En het is nog eenvoudig zelf te maken ook. Je hebt alleen sinaasappels en een citruspers of sapcentrifuge nodig. Voor één glas heb je ongeveer vier grote sinaasappels nodig. Snijd ze doormidden en pers ze uit met de citruspers of sapcentrifuge. Wil je er net een andere twist aan geven? Voeg voor een extra frisse smaak een schijfje citroen toe of vervang een sinaasappel door een banaan. Serveer het in een mooi glas voor een stijlvolle presentatie en je hebt een goede vitamineboost om de dag mee te beginnen.

Maak Moederdag speciaal met een hartvormig spiegelei

Op Moederdag is het extra leuk om aan alles een persoonlijke touch te geven. Maak voor het liefdevolle ontbijt bijvoorbeeld een eitje precies zoals zij dat lekker vindt, gekookt met een eierkoker tot de perfecte hardheid, of bak een spiegelei in hartjesvorm. Voor dat hartvormige spiegelei heb je een uitsteekvormpje nodig. Vet de vorm in, leg het in een hete pan, breek het ei erin en laat het rustig bakken tot het stevig is. Laat het daarna even iets afkoelen. Rooster ondertussen een lekker broodje in de broodrooster voor erbij. Zo begint je moeder of geliefde de dag met een glimlach!

Zo maak je hartjeswafels voor Moederdag: een heerlijk zoete lekkernij

Verras je moeder of geliefde met een hartjesvormige wafel bij het ontbijt. Je hebt hiervoor alleen een wafelijzer nodig dat hartjes kan vormen. Het is natuurlijk extra leuk als je het wafelbeslag zelf maakt, maar je kunt ook een kant-en-klaar pak kopen. Om ongeveer 5 hartjesvormige wafels te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig: 150 gram zelfrijzend bakmeel, 30 gram kristalsuiker, 1 ei, 150 milliliter melk, 3 eetlepels olie, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout. Meng eerst het zelfrijzend bakmeel, het zout, de vanillesuiker en de kristalsuiker in een kom. Voeg dan de melk, het ei en de olie toe om er een mooi en glad beslag van te maken. Vet vervolgens het wafelijzer in met boter of bakspray. Vul het wafelijzer met het beslag en wacht tot de wafels mooi goudbruin zijn. Maak de hartvormige wafel af met heerlijke aardbeien en eventueel wat slagroom en poedersuiker voor een heerlijk zoete lekkernij bij het ontbijt.

Heerlijke croissants met aardbeien en room: een simpel recept

En wat dacht je van een heerlijke croissant gevuld met verse aardbeien en room? Ook dit is supersimpel te maken en erg lekker. Om ongeveer 4 gevulde croissants te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig: 4 croissants, 200 gram aardbeien, 3 eidooiers, 25 gram custardpoeder, 1 theelepel vanille-extract, 50 gram suiker en 250 milliliter melk. Meng om de room te maken eerst de eidooiers, custardpoeder en een klein beetje melk tot een glad geheel. Verwarm vervolgens op de kookplaat het grootste gedeelte van de melk met de vanille-extract en suiker, tot de suiker helemaal is opgelost. Giet al roerend het warme mengsel bij het eidooiermengsel. Schenk het gehele mengsel weer terug in de pan en breng het al roerend aan de kook, totdat het de gewenste dikte heeft. Laat het afkoelen, bak de croissants in de oven, snijd ze open en vul ze daarna met de zelfgemaakte room en aardbeien. Een feestelijke lekkernij, met liefde gemaakt.

Een heerlijk ontbijt met liefde gemaakt

Je hebt nu alle inspiratie om een heerlijk en liefdevol ontbijt voor je moeder of een andere geliefde te maken. Van een frisse start met zelfgemaakte jus d’orange tot een hartvormig spiegelei of wafel. Elk gerecht is bedoeld om je moeder of een ander bijzonder persoon in je leven te laten zien hoeveel ze voor je betekent. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en er samen een mooie dag van te maken vol met lekkernijen!