Navigatie
  • Gemak van online met de zekerheid van 140 winkels
  • Wij scoren een 8.7

Advies over wifi-speakers

Advies over wifi-speakers van Expert

Met wifi-speakers hoeft u geen kabels of ingewikkelde besturingssystemen te installeren om uw favoriete nummers overal in en om het huis te kunnen luisteren. Het hele huis vullen met muziek is namelijk heel eenvoudig door meerdere wifi-speakers te koppelen. Met één druk op de knop, of zelfs met uw stem, bedient u ze vervolgens.

Bekijk alle wifi-speakers

Wat is een wifi-speaker?

Wifi-speakers bieden in de basis hetzelfde gemak als bluetooth-speakers: draadloos muziek afspelen via uw smartphone of tablet. Alleen, muziek via een wifi-speaker klinkt vaak beter omdat muziekbestanden niet worden gecomprimeerd. Daarnaast is het bereik van wifi groter dan van bluetooth. Bovendien neemt wifi het audiokanaal van uw smartphone niet over. Als u een telefoontje krijgt, wordt de muziek dan ook niet automatisch onderbroken.

Wifi-speakers bieden weliswaar draadloos muziek, maar de speakers zelf moeten meestal wel worden aangesloten op een stopcontact. Daardoor zijn ze niet zo draagbaar als bluetooth-speakers.

Wat is een multiroom-speaker?

Wifi-speakers zijn bij uitstek geschikt voor multiroom-toepassingen. Dat wil zeggen: meerdere wifi-speakers verspreid over de woning plaatsen, die u via wifi met elkaar verbindt zoals de Sonos One, Denon Heos 1 pf Bluesound Pulse Flex. Via een app op uw smartphone of tablet kunt u dan hele muziekverzamelingen streamen of streamingdiensten als Spotify, Deezer en Apple Music gebruiken. Als u meer wifi-speakers toevoegt, kunt u op meer plaatsen in huis tegelijkertijd muziek in hoge kwaliteit afspelen.

Wat is het verschil tussen wifi- en bluetooth-speakers?

  • Het voordeel van wifi-luidsprekers is, dat u ze via een netwerk kunt aansturen. Dat maakt het mogelijk door het hele huis uw favoriete nummer te laten klinken, of in elke kamer een ander muziekje af te spelen, stereogeluid te spelen door twee luidsprekers de linker- en rechterkanalen te laten spelen. U kunt zelfs een volledige surround sound creëren (geen goedkope optie). Maar... voor al dit moois is wel een internetverbinding nodig.
  • Een bluetooth-speaker verbinden met een smartphone, tablet of ander apparaat is meestal eenvoudig. Bovendien kan dat zonder internetverbinding. Daardoor kunt u overal een bluetooth-speaker koppelen. Bluetooth-speakers hebben bovendien een accu, zodat u ze gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Het bereik van bluetooth is wel minder groot dan van wifi (gemiddeld circa 10 meter afstand tussen speaker en bluetooth-apparaat). Ook jammer, als u via uw smartphone muziek streamt naar een bluetooth-speaker zal een binnenkomend telefoontje, de muziek onderbreken.

Vragen of liever persoonlijk advies?

  • Persoonlijk advies op maat
  • Complete installatie en service
  • Expert is altijd vertrouwd dichtbij!

Liever persoonlijk advies ontvangen? De lokale Expert-winkel staat altijd klaar! Op basis van uw wensen, eisen en budget kunnen we samen tot de perfecte keuze komen. Klik hier om te ontdekken wat uw dichtstbijzijnde Expert winkel is. Of klik hier om direct contact op te nemen!

Bekijk alle Expert-winkels