Navigatie

Top 5 cadeaus in de Decembermaand

De Decembermaand is aangebroken en dat betekent: cadeaus! Het is de maand van Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw, van gezelligheid en daarbij geven velen elkaar traditiegetrouw een mooi cadeau. Het is leuk om iemand te verwennen met een mooi geschenk, maar het kan erg lastig zijn om een leuk cadeau voor iemand te bedenken. Kan je wel wat cadeau-inspiratie gebruiken? Lees dan verder in deze blog!

Ga voor nostalgie: Sony PS-LX310BT platenspeler

December is de maand van nostalgie en tradities en wat is er nou nostalgischer dan een platenspeler? Niets! Ik heb het hier natuurlijk wel over een platenspeler waarmee je de tijdloze ervaring herontdekt in de huidige tijdsgeest. Het heeft een moderne twist, doordat het is voorzien van Bluetooth-connectiviteit. Dat zorgt ervoor dat je met speels gemak van jouw favoriete lp’s kunt genieten.

De Sony PS-LX310BT platenspeler geeft geen gedoe van een lastige bediening. Dit gaat namelijk heel eenvoudig, dankzij de automatische afspeelknop. Daarmee laat het apparaat de pick-uparm automatisch zakken en wordt de muziek naar de speaker gestreamd. Is de muziek afgelopen, dan gaat de pick-uparm automatisch terug in de ruststand.

Met deze platenspeler klinkt de muziek niet door boxen op de platenspeler, maar hoor je het geluid via een verbonden geluidssysteem. Je kunt er een geluidssysteem met draden aan koppelen, maar dit kan ook heel eenvoudig via Bluetooth. Daardoor kan je het geluid van de platenspeler bijvoorbeeld via een draadloze koptelefoon of een speaker luisteren. Wil je een zo hoog mogelijke kwaliteit van het geluid? Synchroniseer dan de versterkingsregelaar met het audioniveau van de plaat. Zo kan je zonder vervorming naar de muziek luisteren.

Ook de stevige aluminium constructie zorgt voor een helder, rijk en stabiel geluid met een krachtige bass. Het is voorzien van een dikke stoflap, wat de akoestische druk van de speakers dempt en daarmee zorgt voor meer stabiliteit en minder vervorming. De stoflap kan je ook weglaten om op jouw eigen manier muziek te luisteren.

De platenspeler klinkt dus net zo goed als hij eruit ziet. Daardoor geef je niet alleen een mooie platenspeler cadeau, maar ook een stijlvol item voor in het interieur.

Je geeft niet alleen een mooie platenspeler cadeau, maar ook een stijlvol item voor in het interieur

Ga voor gemak: Google Nest mini

Gun je jouw partner, familielid of beste vriendin meer gemak en heeft of wil hij of zij een aantal slimme producten in huis? Dan is een Google Nest mini hét ideale cadeau!

Deze kleine, ronde speaker hoef je alleen maar een opdracht te geven en hij voert het uit. Wil je de lampen aan, de verwarming een tikkie hoger of de televisie aan hebben? Vraag het Google en je hoeft het zelf niet meer te doen. Je kunt Google ook vragen om een timer te zetten wanneer je je handen vol hebt tijdens het koken. Ideaal!

Niet alleen kan het ervoor zorgen dat acties worden uitgevoerd. Het kan ook antwoord geven op al jouw prangende vragen. Deze kunnen gaan over wat voor weer het vandaag gaat worden, maar ook over de betekenis van een bepaald woord en allerlei andere weetjes.

Tegen verveling is de Google Nest mini ook een ideaal en grappig middel. Vraag hem bijvoorbeeld om te beatboxen, wat zijn favoriete serie is en om een kerstverhaal te vertellen. Meer inspiratie voor leuke vragen kan je vinden in de blog ‘De 25 grappigste vragen aan Google Home'.

De Google Nest mini is een kleine speaker met een verrassend goed geluid. Het kan daardoor ook dienen als een speaker om muziek mee af te spelen en ook dat kan je hem gewoon vragen.

Bovengenoemde voorbeelden zijn nog maar een kleine greep uit wat de Google Nest mini allemaal kan. Het apparaatje werkt samen met verschillende apparaten en diensten, zoals Philips Hue, Google Chromecast, Netflix, YouTube, Spotify, Netgear Arlo Pro en Tado Smart Thermostat. Je kunt er dus een serie mee aanzetten of de beveiligingscamera’s controleren zonder daar jouw telefoon, tablet of laptop voor te gebruiken. Zo’n cadeau wil toch iedereen krijgen?

Ga voor rust: Sony WH-1000XM4 koptelefoon

Wil je jouw partner verblijden met een groot cadeau? Dat kan heel goed met deze koptelefoon. Je geeft hiermee namelijk dé draadloze Bluetooth headphones van de bovenste plank.

Dat is allereerst te danken aan het fantastische geluid. Het produceert namelijk een schitterend High Res Audio-geluid door de DSEE Extreme-codec. Elk detail hoor je kraakhelder en de gelaagdheid van de muziek komt waanzinnig tot zijn recht.

Ook heeft de Sony WH-1000XM4 koptelefoon een goede noise-cancelling. Moet jouw partner zich vaak concentreren op zijn werk of op een andere opdracht, reist hij regelmatig met de trein of vindt hij het gewoon fijn om zich af en toe even af te sluiten met zijn favoriete muziek? Deze koptelefoon wordt dan zeker zijn beste vriend.

Je hoeft niet bang te zijn dat, door dit cadeau aan je partner te geven, hij je nooit meer iets hoort zeggen wanneer hij de koptelefoon op heeft. Hij heeft namelijk verschillende functies die ervoor zorgen dat sommige geluiden wel door kunnen komen:

  • Allereerst kan je hem op verschillende modi gebruiken: voor reizen, voor wachten en voor lopen. Bij iedere modus wordt het niveau van ruisonderdrukking aangepast aan de situatie, zodat sommige geluiden wel doorkomen.
  • Ook kan de koptelefoon stemmen herkennen en deze wel doorlaten, zonder andere geluiden ook door te laten komen.
  • Tot slot kan de koptelefoon het herkennen wanneer je partner iets tegen jou wil zeggen. Hij herkent de stem en pauzeert de muziek automatisch. Zo kan hij ook jouw antwoord horen. Dit is een ideale functie wanneer hij zijn handen vol heeft en de muziek wilt pauzeren.

Deze en nog veel meer andere functies en eigenschappen van deze noise-cancelling headphones maken dit hét perfecte cadeau als je jouw partner eens flink wilt verrassen deze Decembermaand.

Ga voor leesplezier: Kobo Nia

Boeken zijn één van de meest gekochte cadeaus voor verjaar- en feestdagen. Voor jong en oud is het bijna altijd een succesvol cadeau. Met een boek is het alleen wel zo dat hij op een gegeven moment de boekenkast in verdwijnt en er niet meer naar om wordt gekeken. Het is daarom erg leuk en een aanrader om het eens over een andere, moderne boeg te gooien. Geef een E-reader cadeau!

De Kobo Nia E-reader is een goede cadeautip voor de Decembermaand. Op dit instapmodel E-reader kan je namelijk tot wel 8 GB aan boeken downloaden die je kunt lezen waar en wanneer je maar wilt. Heb je een E-book eenmaal gedownload, dan heb je geen internet nodig om hem opnieuw te openen. Zodra je weer met Wifi verbonden bent, wordt de laatste informatie gesynchroniseerd en weet de E-reader bijvoorbeeld precies waar jij gebleven bent met lezen.

Dankzij het lichte gewicht en kleine formaat neem je de E-reader makkelijk mee. Reis je met de trein, moet je even wachten voor een afspraak of zit je bij de kapper? Stop hem in je tas. Je merkt nauwelijks dat je hem bij je hebt en pakt hem er snel bij.

Is het heerlijk weer en zit je in de zon een e-book te lezen? Je hoeft je geen zorgen te maken dat je het scherm niet goed kan zien, want de 6” touchscreen is niet-spiegelend. Ook kan je fijn lezen wanneer het donker is, zonder dat je een lampje aan hoeft te doen. Het scherm is namelijk voorzien van een prettige, aanpasbare ComfortLight.

Kortom, het is een leuke en moderne manier van het geven van een boek. Natuurlijk kan het een prijzig cadeau zijn, maar dan kan je het eventueel samen met anderen geven. Het ideale van dit cadeau is dat je die van volgend jaar ook al klaar hebt, want met verschillende cadeaukaarten kan een E-reader-bezitter weer nieuwe E-books kopen. Deze E-boeken zijn bovendien vaak goedkoper dan papieren boeken, waardoor je meer kan kopen van hetzelfde geld. Win-win!

Ga voor heerlijk eten: een airfryer

Houdt jouw partner, familielid of beste vriend of vriendin van koken of is het eigenlijk niet zijn of haar specialiteit? In beide gevallen is een airfryer een goede cadeautip voor de Decembermaand. Je kunt er namelijk alle kanten mee op, van een lekkere snack tot een uitgebreid en culinair diner.

Een airfryer wordt ook wel een heteluchtfriteuse genoemd, wat het apparaat duidelijk beschrijft. Het is namelijk een apparaat waar je mee kan frituren, maar ook kan bakken, braden, grillen en soms ook enkel opwarmen. Dat wordt gedaan met hete lucht die op een hoge snelheid door het apparaat heen circuleert. Dit betekent dat je weinig tot geen vet hoeft te gebruiken bij de bereiding, wat het eten veel gezonder maakt.

Zoals gezegd kan je met een airfryer frituren, bakken, braden, grillen en soms ook enkel opwarmen. Je kunt er dus de heerlijkste frietjes of frikadellen in klaarmaken, maar het is ook een ideaal apparaat om kip in te braden. Met de juiste accessoires is het zelfs mogelijk om er taarten en andere lekkernijen in te bakken, zoals een heerlijke cheesecake of brownie.

Een airfryer zorgt er dus voor dat iemand, die de tijd niet neemt om te koken of van wie dit simpelweg niet een kwaliteit is, ook de heerlijkste gerechten op tafel kan toveren. Een ideaal cadeau, als je het mij vraagt.

Dit is een kleine greep uit onze cadeautips voor de Decembermaand. Heb je nog meer inspiratie nodig? Kijk dan op deze pagina.

Deel deze blog via:

Blog van:

Jill

Productredacteur bij Expert