Navigatie

Hebbes: word een Expert in penalty's

1 vs 1 Tips van Sari

Penalty’s. Bloedstollend, meeslepend en mogelijk hét beslissende moment van de wedstrijd. Zowel voor de keeper als voor de speler staat er veel op het spel. Iedereen die wel eens op doel staat kent de twijfel. Links? Rechts? Nu al gaan of nog even wachten?

Wij spraken met Sari van Veenendaal, de nummer 1 keepster van de wereld, om jou vier tips te geven. Zo hou je voortaan elke bal tegen.

Tip 1Intimideer je tegenstander

Zodra de scheidsrechter fluit voor een penalty begint het spel al. Kijk zodra de bal op de stip ligt de strafschopnemer recht in de ogen aan. Probeer zo lang mogelijk boos te kijken zonder te reageren; intimideer zo goed als je kan. Sta je in het goal, maak je dan zo groot mogelijk, zodat er echt iemand staat. Zo wordt het voor de speler nog moeilijker en staat er nog meer druk op. Bedenk ook dat er voor de speler meer druk op staat dan voor de keeper. De keeper kan alleen winnen, de speler heeft ook veel te verliezen.

Tip 2Focus

Of je nu alleen met je vrienden een potje speelt op het grasveld op de hoek, of je een belangrijke wedstrijd speelt in een groot stadion. Op het moment dat er een penalty wordt genomen zijn alle ogen op jullie gericht. Vanaf dit moment is het daarom ook alleen nog je tegenstander en jezelf. Focus je volledig op de bal en al het andere om je heen verdwijnt.

Tip 3 Kijken of kiezen

En dan is het moment daar. De scheidsrechter fluit en de speler begint aan zijn aanloop. Als keeper heb je dan twee keuzes. Kijk je en wacht je tot je echt ziet wat de speler gaat doen, of kies je zo snel mogelijk een kant. Kies je voor een kant, dan kan je al veel verder in de hoek zijn dan als je wacht, waardoor het makkelijker is om de bal tegen te houden. Het nadeel is dat je de verkeerde kant kiest.

Tip 4 Vier je succes

Heb je een bal tegengehouden of juist regelrecht in de hoek getrapt, vier je succes. Juich, dans, laat van je horen en probeer je teamgenoten en supporters helemaal mee te nemen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Expert (@expert_nl)

En nu jij!

Nu is het de beurt aan jou! Laat zien wat je van Sari hebt geleerd, daag iemand uit en maak kans op mooie JBL-prijzen, waaronder een JBL Partybox 1000 ter waarde van € 1000,-. Daarmee vier je elk overwinningsfeest met de hele straat.

Zo doe je mee!

Wil je kans maken op mooie prijzen? Tag dan iemand in onze Instagram-post en maak samen kans op de mooiste prijzen van JBL: