Navigatie
  • Gemak van online met de zekerheid van 140 winkels
  • Wij scoren een 8.7

Advies over inbouw magnetrons

Zoek je een inbouw magnetron voor je keuken? Of is je oude magnetron aan vervanging toe? Inbouwmagnetrons zijn er in vele soorten en maten. Veel inbouw magnetrons zijn combimagnetrons, maar er bestaan bijvoorbeeld ook combi stoomovens met een magnetronfunctie. Wij adviseren je graag bij de aanschaf van een nieuwe inbouw magnetron.

Bekijk alle inbouw magnetrons

1. Wat voor inbouw magnetron kiest jij?

Inbouw solo magnetron
Een inbouw solo magnetron is een traditionele magnetron zoals je die gewend bent. Met een magnetron kun je heel snel eten ontdooien en opwarmen. Een magnetronmaaltijd is bijvoorbeeld al in 5-6 minuten gaar.

Je kunt met een solo magnetron niet bakken met een krokant laagje, dus een solo magnetron is niet geschikt voor pizza’s of knapperige broodjes.

Alle inbouw solo magnetrons

Inbouw combimagnetron
Een inbouw combimagnetron combineert alle voordelen van een magnetron met de voordelen van een oven. Met een combimagnetron kun je bakken, ontdooien en snel eten opwarmen.

Met een combimagnetron kun je heel snel je eten opwarmen of ontdooien. Daarnaast kun je ook lekkere krokante pizza’s en broodjes bakken. Het is zelfs vaak mogelijk om de magnetron functie met de ovenfunctie te combineren waardoor je nog sneller bakt.

Een combimagnetron is meestal kleiner dan een combi oven en hij heeft minder inschuifniveaus. Daarnaast heeft een combimagnetron geen boven- en onderwarmte zoals bij een combi oven. Wel hebben sommige combimagnetrons een crispfunctie waarmee het gerecht boven- en onder goed warm wordt en een krokante korst krijgt.

Alle inbouw combimagnetrons

2. Energieklasse – Wat is het energieverbruik van de inbouw magnetron?

De energieklasse van een inbouw magnetron wordt aangegeven met een letter op een energielabel. Bij elke letter hoort ook een kleur. A+++ is donkergroen en is zeer energiezuinig. Energieklasse D is rood en is het minst zuinig. Een zuinige magnetron is beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Hoe zuiniger de magnetron, hoe lager je energierekening.

3. Wattage – Wat is het vermogen van de inbouw magnetron?

Het vermogen van een inbouw magnetron wordt gemeten in de hoeveelheid watt. Hoe hoger het wattage, hoe krachtiger de magnetron en hoe sneller je eten klaar is. Bij kant-en-klaar maaltijden wordt vaak op de verpakking aangegeven op hoeveel watt je de magnetron in moet stellen. De meeste magnetrons hebben een vermogen van 700 tot 1000 watt. Bij een combimagnetron is het totale vermogen vanwege de ovenfunctie vaak hoger.

4. Inhoud van de inbouw magnetron

De inhoud van een magnetron wordt gemeten in liters. Hoe groter het aantal liters, hoe groter de binnenruimte van de magnetron.

5. Nismaten

De hoogte van de nis bepaalt de hoogte van de magnetron. Er zijn twee standaard inbouwhoogtes voor magnetrons: 38 cm en 45 cm.

Ook de breedte en diepte kunnen per model verschillen. Bij een inbouw magnetron is het daarom belangrijk om alle maten nauwkeurig op te meten.

Ikea inbouwmaten
Inbouw magnetrons met een standaard inbouwhoogte van 38 of 45 cm passen in een Ikea keuken.

6. Gratis inmeetservice bij Expert

Twijfel je over de nismaten?  Neem dan contact op met onze Experts. Bij aanschaf van een inbouw magnetron meten zij gratis voor je in. Zo weet je zeker dat de magnetron in je keuken past! Vraag naar de inmeetservice bij jouw lokale Expert. Of bekijk de inmeetservice voorwaarden.

7. Inbouwservice

Heb je een nieuwe inbouw magnetron aangeschaft, maar hulp nodig bij het inbouwen van de magnetron? Ook voor het inbouwen kun je bij Expert terecht. Klik hier voor meer informatie over onze inbouwservice.

Vragen of liever persoonlijk advies?

Krijg je liever een persoonlijk advies? Jouw lokale Expert winkel staat voor je klaar! Wij helpen je met het maken van de perfecte keuze, op basis van je wensen, eisen en budget. Klik hier om een Expert winkel bij jou in de buurt te vinden. Of klik hier om direct contact op te nemen!

  • Persoonlijk advies op maat
  • Complete installatie en service
  • Expert is altijd vertrouwd dichtbij!

Bekijk alle Expert winkels