Navigatie

De Acer Swift 3: een lichtgewicht die werkt als een zwaargewicht

Geplaatst op: 27-11-2018

De Acer Swift 3 SF314-54-32SS is ideaal voor de gebruiker die veel onderweg is. Deze notebook is handzaam, mooi om te zien en bovendien zeer licht van gewicht. De accu gaat bij normaal gebruik een volledige werkdag mee en heeft zelfs daarna nog genoeg power om ’s avonds ook nog een paar uur te gebruiken. Het zou ons niet verbazen als deze laptop straks veelvuldig het beeld in het openbaar vervoer domineert.

Waar de smartphones tegenwoordig steeds groter worden, daar werkt de laptopindustrie juist de andere kant op. Laptops moeten licht zijn van gewicht, zo dun als de lokale huis-aan-huiskrant en als het even kan moet je er wat uiterlijk betreft ook nog mee over straat kunnen. De Acer Swift 3 is ontwikkeld vanuit die gedachte. Het handzame formaat maakt de notebook ideaal voor onderweg en met het 14-inch Full HD IPS-beeldscherm is het scherm groot en scherp genoeg om er plezierig mee te werken. Met 1420 gram heeft de Acer Swift een behoorlijke afslankkuur gehad. Stop hem in je tas en je merkt niet eens dat je een laptop meezeult.

Stevig en beeldschoon

Buiten zijn fysieke voordelen ziet de Swift 3 er ook nog eens prachtig en luxe uit. Het geborstelde aluminium is een lust voor het oog en geeft de laptop extra cachet. Het zwarte toetsenbord contrasteert mooi met de donkerblauwe behuizing. Sowieso zijn de toetsen van hoog niveau. Ze hebben een prettige aanslag en voelen solide aan. Absolute meerwaarde is de toetsenbordverlichting. Zodra je ook maar een knop indrukt, licht het paneel onder de toetsen op. Reuzehandig. Zowel overdag als ’s avonds wanneer het donker wordt. De metalen behuizing is een absolute pré. De inwendige componenten zijn beschermd tegen schokken en stoten. Dankzij het stevige design zwaait het beeldscherm niet meteen heen en weer wanneer een toetsenist het toetsenpaneel stevig geselt.

Acer swift 3 serie

Wat behuizing en design doet Acer wat we in de loop der jaren mogen verwachten van de Taiwanese elektronicaproducent. Namelijk: scoren. Ook de machinekamer van het raspaardje is in zijn prijsklasse (Acer blinkt sowieso uit in prijsvriendelijke laptops) uitstekend te noemen. De Acer Swift 3 draait op een Intel Core i3 8130U processor met 4 GB geheugen. Deze is volgens onze testresultaten lekker snel. Verwacht niet met deze laptop zware games te kunnen spelen. Dan is-ie wel aan de trage krant. Maar goed, Acer richt zich met de Swift 3 dan ook niet op de fanatieke gamer.

Snel dankzij SSD-kaart

De opslagcapaciteit is ruimschoots voldoende met 256 GB, helemaal aangezien er tegenwoordig veelal gewerkt wordt in de cloud met Google Drive of Dropbox. Meest in het oog springend is de aanwezigheid van een PCIe SSD-kaart. Het apparaat werkt daardoor een stuk vlotter dan vergelijkbare laptops in deze prijsklasse. Binnen luttele seconden is de notebook opgestart. Ook het openen van zware bestanden is in een oogwenk gebeurd. Ideaal als je tijdens de treinreis nog even een paar werkzaamheden wilt verrichten.

Geinige maar tegelijkertijd ook onnodige toevoeging is de vingerafdrukscanner rechts onderaan het toetsenbord. Een technisch snufje weliswaar, maar daarbij moet wel gezegd worden dat de scanner niet altijd secuur is. Soms pakt-ie je vingerafdruk niet en dan moet je alsnog je toegangscode invoeren. Wat dat betreft had Acer de vingerafdrukscanner net zo goed weg kunnen laten.

Sterke accu

Qua gewicht en formaat is de Acer Swift 3 ideaal voor de scholier of werknemer en dat is wat software betreft niet veel anders. Met Windows 10 Home draait de notebook op een actueel besturingssysteem. En mocht je geen secretaresse hebben, dan heb je er met Windows 10 wel één. Cortana. Deze persoonlijke assistentie luistert naar spraakopdrachten, kan herinneringen aanmaken en is tevens in staat afspraken te agenderen. Let wel op dat Cortana voorlopig nog Engels is – het steenkolenengels in de trant van Louis van Gaal verstaat de Swift 3 niet. Aan een Nederlandse versie wordt gewerkt. 

Acer swift 3 serie

De accu is misschien wel het meest indrukwekkend van het geheel. Volledig opgeladen gaat de accu minstens tien uur mee. Zelfs bij intensief gebruik stribbelt de batterij nauwelijks tegen. En dat is prettig. Je hoeft dus niet altijd het snoer mee te zeulen. O ja, het snoer. Dat is nog wel een aandachtspunt. De oplaadkabel is echt aan de korte kant. Niet handig wanneer de stopcontacten schaars zijn in de ruimte waarin je verpoost.

Plus- en minpunten

+ licht van gewicht
+ dun
+ Ideaal voor onderweg
+ Fijn toetsenbord (met verlichting)
- Kort snoer
- Vingerafdrukscanner werkt niet altijd

Terug naar overzicht
Deel dit bericht via social media
Schrijf een reactie