Navigatie

Internetellende? Ga voor het gemak van Devolo dLan 1200+ Multiroom WiFi kit

Geplaatst op: 11-10-2018

Niets vervelender dan een internetsignaal dat zo zwak is dat-ie de zolder niet eens haalt. De Devolo dLan 1200+ Multiroom WiFi kit verhelpt dat euvel. Deze powerline set legt draadloos een stevig netwerk aan en verspreidt het Wifi-signaal tot de verste uithoeken van de woning én de tuin. Allerlei moeilijke ingrepen zoals kabels door muren trekken is met de dLan 1200+ Multiroom WiFi kit verleden tijd.

De tekst op de doos laat weinig aan fantasie over. ‘Eindelijk, WiFi overal!’ kopt Devolo in chocoladeletters. Een stevige belofte, al komt die niet van het eerste het beste bedrijf. Devolo heeft een naam hoog te houden als het aankomt op powerline adapters en weet dus wat nodig is om het WiFi-signaal te versterken dan wel te verdelen. De bedoeling van de Devolo dLan 1200+ Multiroom is dat de drie adapters het internetsignaal verspreiden via het lichtnet.


Plug and play

Lag je vroeger wellicht urenlang te prutsen met allerlei moeilijke WiFi-versterkers, het aansluiten van de Devolo dLan 1200+ Multiroom doe je in een handomdraai. Het installeren is zelfs zo eenvoudig dat het meegeleverde installatieboekje louter bestaat uit afbeeldingen. Men neme een stopcontact en een adapter die erin geplugd moet worden (plug and play). Hoe makkelijk kan het zijn? De basisadapter wordt verbonden met de modem en de twee dLan 1200+ wifi ac-adapters sluit je aan op plekken waar je wilt genieten van een sterk internetsignaal. Bijvoorbeeld op zolder en in de tuin.

Nadat alle adapters zijn ingeplugd, druk je op een knopje en wacht je tot de drie exemplaren met elkaar communiceren. De derde adapter koppel je met behulp van WPS (Wireless Protected Setup). Zodra deze installatie - die hooguit één minuut van je tijd vergt – achter de rug is, hoef je alleen nog je laptop of smartphone via wifi te verbinden.


Stopcontact geïntegreerd

Slim van Devolo is dat je dankzij de adapters geen stopcontact hoeft op te geven in huis. Dat komt omdat de behuizing van alle adapters zijn uitgerust met een geïntegreerd stopcontact. Kortom: je behoudt dus al je stopcontacten en brengt bovendien de wifi in alle uithoeken van de woning. Wees wel alert dat je de adapters niet in een stekkerdoos prikt, want dat komt de prestaties van deze krachtpatsers niet ten goede. Een onderscheiding voor elegantie zullen de netwerkdozen niet in de wacht slepen. De drie adapters zijn flink aan de maat, een punt om rekening mee te houden bij de plaatsing.

Het bereik is indrukwekkend. Dankzij de MIMO-technologie (Multiple In, Multiple Out) van Devolo communiceert de homeplug met meerdere apparaten tegelijkertijd, waardoor bijvoorbeeld je laptop, smartphone en tablet de snelheid behouden. Vergelijk het met een snelweg: met meerdere banen kun je elkaar inhalen en dan behoud je de snelheid, op een eenbaansweg verlies je snelheid wanneer er een traag apparaat tussen zit.

Het programma dat Devolo meelevert, de mydevolo App, is handig, maar niet noodzakelijk. Een handige feature is de mogelijkheid om de ledverlichting op een adapter uit te schakelen. Middels de downloadbare Devolo Cockpit kun je eenvoudig extra adapters koppelen. Bovendien blijft de gehele Multiroom Kit altijd up-to-date. Verder biedt dit programma de mogelijkheid om zicht te houden op de verbindingskwaliteit van de afzonderlijke netwerkdozen.


Goede prestaties

Wat prestaties betreft verdient Devolo een diepe buiging. Zelfs op onze loungeset achterin de tuin, toch al gauw 12 tot 15 meter verwijderd van de router, kon ik genieten van razendsnel internet. In de tuin tikte ik een downloadsnelheid van 72 Mbps/s seconde aan. Dat is echt bewonderingswaardig, zeker als je bedenkt dat ik voor dit setje helemaal geen ontvangst had achterin de tuin. Ook fijn: het internet is zo stabiel als een huis. De beloofde 1200 Mbit/s is een lokkertje, maar in geen geval komt de Devolo dLan 1200+ Multiroom daar in de buurt. Is ook niet nodig. Het belangrijkste wapenfeit van dit setje netwerkdozen is een evenredige en vlekkeloze internetverbinding óveral in huis.

Pluspunten:

  • Makkelijk te installeren (plug and play)
  • Snel internet
  • Geïntegreerde stopcontacten
  • Handige app om setje up-to-date te houden

Minpunten:

  • Flinke behuizing (en daardoor niet altijd makkelijk te plaatsen)
Terug naar overzicht
Deel dit bericht via social media
Schrijf een reactie