Navigatie

Dit worden de trends van 2019

Geplaatst op: 28-12-2018

Trends 2019 | Te koop bij Expert

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Een jaar dat ongetwijfeld wonderlijke nieuwe technieken zal brengen en bol zal staan van verbeteringen en innovaties waarvan je nog niet eens weet dat je ze nodig hebt. Helemaal in de toekomst kijken is natuurlijk onmogelijk, maar wij denken wel een idee te hebben over wat komend jaar groot wordt (soms letterlijk). Wij zetten de trends van 2019 voor je op een rijtje, zodat je helemaal de blits kan maken in het nieuwe jaar.

Als er één kenmerk centraal staat in 2019 is het 'gemak'. Het wordt steeds makkelijker om apparaten te bedienen, te genieten van entertainment en elk moment te delen. Het is nog niet zover dat de slimste apparaten je gedachten kunnen lezen er daarop kunnen reageren, maar veel apparaten in je huis kan je al bedienen zonder je handen te gebruiken. Maar het wordt in 2019 niet alleen makkelijker, de elektronicabedrijven doen ook hun uiterste best om het leven comfortabeler en spectaculairder te maken. Wil je weten hoe? Wij kijken alvast even vooruit en zetten op een rijtje wat, volgens ons, de trends van 2019 worden.

"Hey Google..."

2019 wordt hét jaar van slimme assistenten. Sinds dit najaar verstaat Google Assistent Nederlands waardoor het makkelijker dan ooit is om alle slimme apparaten in je huis te bedienen, je favoriete muziek of film aan te zetten of om simpelweg een vraag te stellen. Begin je vraag met:"Hey Google..." en de mogelijkheden zijn eindeloos. Het is ook toegankelijker dan ooit om Google Assistent in huis te halen. Voor slechts een paar tientjes heb je een Google Home mini en in steeds meer producten, zoals draadloze speakers, tv’s en koptelefoons, is Google Assistent geïntegreerd. Zo hoef je dus niet een apart apparaatje te kopen om Google Assistent in huis te halen.

Heb je Google Assistent, bijvoorbeeld op een Google Home, JBL Link of Harman Kardon Citation, en weet je niet zo goed wat je er aan kan vragen? Lees dan onze 25 grappigste vragen aan Google Home.



JBL Link | Te koop bij Expert

True Wireless

Op het gebied van portable audio zien we steeds meer snoeren verwijden. Draadloze koptelefoons zien we al sinds een paar jaar regelmatig op straat voorbijkomen en in 2019 verwachten wij dat de nieuwste draadloze technologie, true wireless, erg groot wordt. True Wireless-oordopjes zijn compacte oordopjes die, de naam zegt het al, volledig draadloos zijn. De dopjes zijn dus ook niet met een snoer aan elkaar verbonden. Door gebruik te maken van de nieuwste bluetooth-techniek kunnen true wireless-oordopjes ook zonder snoer perfect synchroon muziek afspelen. Ook zijn de meeste true wireless-oordopjes uitgerust met subtiele knopjes waarmee je je telefoon of tablet kan bedienen. Zo kan je dus ook het volume wijzigen, een ander nummer opzetten of de muziek pauzeren zonder dat je je telefoon of tablet tevoorschijn hoeft te halen.



True Wireless | Te koop bij Expert

De true wireless-oordopjes zitten erg stevig in je oor, zodat ze niet bij elke stap uit je oor vallen, maar blijven desondanks de hele dag comfortabel. Ook komen de true-wireless-dopjes met een handige opbergdoos die (meestal) tevens fungeert als kleine powerbank. Dit zorgt er niet alleen voor dat je altijd genoeg power hebt om muziek te blijven luisteren, maar zorgt er ook voor dat je nooit een dopje kwijtraakt. True wireless-oordopjes zijn perfect om mee te sporten, doordat ze geen snoer hebben dat overal achter kan blijven haken en licht genoeg zijn om goed te blijven zitten bij snelle bewegingen, en zijn ook ideaal om naar je favoriete muziek te luisteren als je bijvoorbeeld onderweg bent naar je werk of naar huis.

Nog niet overtuigd? Lees onze 5 redenen om voor True Wireless te kiezen.

Groot, groter grootst

In de tv-markt zien we een duidelijke voorkeur voor grotere schermen ontstaan. 65 inch-, 77 inch-, zelfs 86 inch-tv’s sieren steeds vaker de woonkamer, waardoor het kijken van een film een ware beleving wordt en je elk minuscule detail kan zien.

De beeldkwaliteit van televisies wordt steeds beter, waardoor je steeds comfortabeler en gedetailleerder naar een groot scherm kan kijken. En dit komt niet alleen door de groeiende resolutie, onlangs bracht Samsung de eerste 8K-tv’s voor thuisgebruik op de markt, maar ook door andere nieuwe beeldtechnologieën, zoals OLED en HDR, waarmee kleuren levendiger worden en contrasten krachtiger worden weergegeven dan ooit.



Samsung tv | Te koop bij Expert

Meer scherm

Niet alleen bij televisies zien we steeds meer scherm voorbijkomen, ook bij mobiele telefoons zien we de schermen groeien. En niet alleen de telefoonformaten groeien als kool, ook het deel van de telefoon dat uit scherm bestaat groeit gestaag. Bijna elke vierkante millimeter van de voorkant van het scherm bestaat tegenwoordig uit beeldscherm. In 2019 zien we deze trend doorzetten. De telefoons worden steeds groter en het scherm zal een steeds groter deel van de telefoon beslaan. Ook zullen knoppen en functies steeds meer in het scherm geïntegreerd worden, zo is er al een aantal telefoons waarbij de vingerafdrukscanner verscholen is in het scherm en zijn de bezels tegenwoordig miniem.



iPhone Sx | Te koop bij Expert

Meer camera’s

‘Meer’ wordt bij smartphones het sleutelwoord in 2019. Nieuwe smartphones komen niet alleen met meer scherm, ook worden de nieuwe modellen uitgerust met steeds meer camera’s. Camera’s zijn voor gebruikers al jaren het belangrijkste onderdeel van de telefoon en fabrikanten doen hun uiterste best om deze zo goed en veelzijdig mogelijk te maken. De eerste telefoons met een dubbele cameramodule kwamen al een aantal jaar geleden uit, en nu komen daar nog meer camera’s bij. Zo is de Samsung Galaxy A7 uitgerust met drie camera’s (nog los van de selfiecamera), waarmee je schitterende groothoek- en telefoto’s kan maken, en heeft LG een patent aangevraagd voor een smartphone met maar liefst 16 camera’s. Of en wanneer die smartphone er komt is nog de vraag, maar het moge duidelijk zijn dat we steeds meer camera’s kunnen verwachten.



Samsung Galaxy A7 | Te koop bij Expert

Als de bliksem

Computers werken het fijnst als ze snel zijn. Als je net een nieuwe computer hebt is deze vaak razendsnel, maar naar verloop van tijd moet je toch steeds langer wachten om taken te kunnen volbrengen. Veel mensen proberen dit op te lossen door steeds meer RAM toe te voegen, maar uiteindelijk is dit niet meer effectief. Daarom heeft Intel een nieuwe techniek ontwikkeld: Optane-geheugen. Optane-geheugen is geen vervanger voor RAM, maar een handige toevoeging. Optane-geheugen slaat veelgebruikte bestanden dicht bij de processor op, zodat deze niet keer op keer van de harde schijf gehaald hoeven worden. Dit kan gaan om je favoriete foto’s, video’s of muziekbestanden, maar ook om bestanden die nodig zijn om programma’s op te starten of te draaien. Hierdoor heb je minder RAM nodig en hoef je minder lang te wachten.

Een groot voordeel van Optane-geheugen is dat het niet-vluchtig is. Dat wil zeggen dat alle bestanden die erop zijn opgeslagen niet verdwijnen zodra je de computer afsluit. Hierdoor staan jouw favoriete bestanden elke keer paraat zodat je van meet af aan weer snel aan de slag kan.



HP Laptop | Te koop bij Expert
Terug naar overzicht
Deel dit bericht via social media
Schrijf een reactie