Navigatie

Hoe overleef ik Blue Monday?

Geplaatst op: 21-01-2019

De gezelligheid van kerst ligt al ver achter ons, goede voornemens zijn gestrand en het duurt nog veel te lang voordat het lente is. De derde maandag van januari is uitgeroepen tot Blue Monday: de dag dat het leven even wat minder leuk lijkt. Om deze dag goed door te komen geven wij je 7 tips om deze dag toch een stukje leuker te maken!

1. Geef een compliment

Niets is vervelender dan een partner die een sloddervos is, of die ene collega die nooit zijn koffiekopje in de vaatwasser zet. Van klagen of mopperen word je meestal niet vrolijker, dus probeer te focussen op de positieve eigenschappen van de mensen om je heen. Geef een leuk compliment en je zult je gelijk een stukje beter voelen.

2. Ga lekker naar buiten

Misschien zijn je goede voornemens om meer te gaan sporten nu al mislukt. Gelukkig hoeft meer lichaamsbeweging niet moeilijk te zijn. Zelfs na een korte wandeling in de frisse buitenlucht ben je waarschijnlijk een stuk vrolijker en zorg je ook nog eens goed voor je lichaam. Als je wilt meten hoeveel je beweegt, is een sporthorloge heel handig.

3. Lach!

Wist je dat je vanzelf echt gaat lachen als je een geforceerde lach opzet? Dus ga voor de spiegel staan en lach zo hard als je kan. Uit onderzoek blijkt dat je daardoor meer endorfine aanmaakt (blije stofjes). Je wordt er vanzelf een stuk vrolijker van.

4. Koop iets leuks voor jezelf

Dit kan iets groots zijn, zoals een nieuwe televisie of een blender om heerlijke smoothies te maken als je gezonder wil leven, maar kan ook iets kleins zijn, zoals een mooi telefoonhoesje of een fraaie smartwatch. Het hoeft natuurlijk niet per se elektronica te zijn, een leuk bosje bloemen van de lokale bloemist is ook erg leuk!

5. Spreek af met een vriend of vriendin

Ga vanavond wat doen waar je vrolijk van wordt! Het hoeft niet duur te zijn, je kan ook lekker thuis een film kijken waar je blij van wordt. Ga dan wel voor een leuke comedy, niet voor een dramafilm! Met deze home-cinema’s creëer je zelfs een heuse bioscoopervaring in je eigen woonkamer.

6. Ga op tijd naar bed

Probeer vanavond een extra uurtje slaap te pakken. Bij te weinig slaap ben je minder vrolijk dan wanneer je lekker uitgerust bent. Een bijkomend voordeel is dat Blue Monday dan ook nog eens sneller voorbij is! Heb je moeite met wakker worden? Misschien is een wake-up light dan wel iets voor jou.

7. Bedenk dat het ook gewoon een normale dag is

Blue Monday is uiteindelijk maar een gewone dag, die morgen weer voorbij is. Hoe naar je Blue Monday misschien ook is, morgen is er weer een stralende, nieuwe dag!

Terug naar overzicht
Deel dit bericht via social media
Schrijf een reactie