Navigatie
  • Gemak van online met de zekerheid van 140 winkels
  • Wij scoren een 8.7

Smart Home

smart-home-begint-bij-expert

Stel je eens voor dat je met één simpele zin alle lampen thuis aan kunt doen. Dat je op het werk alvast de wasmachine kunt aanzetten, zodat de was er gelijk uit gehaald kan worden als je weer thuis komt. Het klinkt als toekomstmuziek, maar dat is nu al mogelijk. Steeds meer apparaten worden ‘slim’.

Hoe werkt Smart Home?

De smartphone gebruiken we inmiddels bijna allemaal en zijn tegenwoordig bijna allemaal voorzien van een slimme spraak assistent, zoals Google Assistent, Siri of Bixby. Een vraag aan de smartphone stellen kan al, en het duurt niet lang meer voordat speakers, televisies en andere apparaten voorzien zijn van een spraak assistent. Google introduceert de Google Home, Amazon heeft Alexa Echo en Apple produceert de HomePod. Slimme speakers die gewoon in de huiskamer staan en elk moment een vraag kunt beantwoorden, zoals: ‘hé Google, wat voor weer wordt het vrijdag’? Waarop de assistent antwoordt: ‘Vrijdag wordt het 19 graden en overwegend zonnig’.

Wat kan een slimme speaker?

Slimme speakers kunnen meer dan alleen vragen beantwoorden. Ze kunnen ook je favoriete serie op Netflix streamen op de televisie, of de lampen aan doen in de keuken. Allemaal met een simpele zin. Maar het begrip ‘Smart Home’ gaat verder dan praten tegen apparaten. Het mooie is dat apparaten ook met elkaar kunnen communiceren. Zo zijn er al slimme beveiligingscamera’s, speakers, koelkasten en babyfoons, die je allemaal kunt bedienen via de smartphone. Huizen wordt steeds slimmer, voor de gebruiker wordt het leven wat makkelijker.

bluetooth-speaker-te-koop-bij-expert

Google Home

Even iets opzoeken op internet doen we allemaal weleens, en dan vooral via Google. Sinds kort kan dit ook via de Google Assistent, die nu in het Nederlands beschikbaar is op Android en Apple telefoons. Binnenkort komt ook de Google Home speaker beschikbaar. Met enkele simpele spraakcommando’s kun je een Netflix serie starten, of muziek afspelen via Spotify. Google heeft een app voor smartphones, die Google Home heet. Via de app kun je Google apparaten met elkaar verbinden, zoals een Chromecast, slimme speakers of een televisie. Naast services van Google, zijn er ook steeds meer slimme apparaten van derden die je kunt verbinden via de app. Slimme lampen zoals Philips Hue, kun je ook via de Google Home app koppelen.
Bekijk producten met
Google Assistant

Apple HomeKit

De iPhone en iPad zijn de bekendste producten van Apple. Deze apparaten zijn voorzien van een slimme spraak assistent, die Siri heet. Je kunt op de iPhone aan Siri vragen wat voor weer het morgen wordt, of om een contactpersoon te bellen. Siri is ook de spraak assistent van de Apple HomePod speaker, die op een later moment uitkomt in Nederland. Via een iPhone of iPad kan Siri al wel spraakcommando’s opvolgen en gekoppelde apparaten bedienen. Je kunt bijvoorbeeld vragen: ‘Hé Siri, dim de lampen in de keuken’. Voor nu kunt u gebruik maken van de app ‘Apple Homekit’. Hiermee kun je op de iPhone of iPad verschillende systemen koppelen, waaronder Philips Hue lampen of een camera bij de voordeur.
Bekijk producten met
Apple Homekit

Alexa

Alexa is een spraak assistent die ontwikkeld is door Amazon. Het winkelketen is actief in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland en Frankrijk, maar niet in Nederland. De assistent wordt dan ook niet ondersteund in Nederland. De persoonlijke assistent werkt vergelijkbaar met Google Assistent en Siri en kan met de stem bediend worden. Ook is er een mini speaker met de naam Echo, die vooral in de Verenigde Staten zeer populair is. Alexa spreekt en verstaat geen Nederlands. Apparaten die zijn uitgerust met Alexa, zoals de Sonos One, reageren alleen op Engelstalige commando’s. De persoonlijke assistent kun je op een iPhone of Android telefoon activeren door de officiële app te downloaden.
Bekijk producten met
Alexa

Samsung SmartThings

Een persoonlijke, virtuele assistent is de toekomst en Samsung wil daar graag op inspringen. Bixby is te vinden op de nieuwste telefoons van Samsung, zoals de Galaxy S9 en de Note 9. Bixby is op deze toestellen volledig geïntegreerd. Je kunt vragen stellen, typen of de camera richten op objecten die Bixby vervolgens kan indexeren. Het opzoeken van telefoonnummers, het versturen van berichten of een document vertalen wordt op deze manier nog makkelijker. Op dit moment kan Bixby nog geen Nederlands, maar dit kan in de toekomst nog veranderen. Samsung produceert naast telefoons nog veel meer producten, zoals wasmachines, magnetrons, ovens, vaatwassers, stofzuigers en koelkasten.
Bekijk producten met
Smart Things

smart-home-begint-bij-expert

Expert-adviseert-u-graag-over-televisies

Vragen of liever persoonlijk advies over Smart Home?

Bekijk alle Expert winkels

  • Persoonlijk advies op maat
  • Complete installatie en service
  • Expert is altijd vertrouwd dichtbij!

Zelf ervaren wat Smart Home voor u kan betekenen? Om zelf het verschil te kunnen ervaren, kun je Smart Home producten komen bekijken in een van onze winkels. De lokale Expert winkel staat altijd klaar! Op basis van jouw wensen, eisen en budget kunnen we samen tot de perfecte keuze komen. Klik hier om te ontdekken wat de dichtstbijzijnde Expert winkel is. Of klik hier om direct contact op te nemen!