Navigatie
  • Gemak van online met de zekerheid van 140 winkels
  • Wij scoren een 8.7

Advies over inbouw vaatwassers

Informatie nodig over een inbouw vaatwasser? Expert helpt je verder!

Wanneer je een inbouw vaatwasser gaat kopen kun je uit veel soorten kiezen. Iedere vaatwasser heeft andere mogelijkheden. Er zit verschil in energieklasse, waterverbruik, geluidsniveau, couverts en de programma’s. Verder kun je kiezen tussen een onderbouw vaatwasser onder het keukenblad of een geïntegreerde vaatwasser die is weggewerkt achter een keukenpaneel. Hieronder vertellen wij je waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe inbouw vaatwasser.

Bekijk alle inbouw vaatwassers

1.Onderbouw vaatwasser

De vaatwasser wordt onder het keukenblad geplaatst en heeft geen frontpaneel. Je kijkt tegen de deur van de vaatwasser aan

Bekijk alle onderbouw vaatwassers

2. Geïntegreerde vaatwasser

De bediening van de vaatwasser zit aan de buitenkant. Het frontpaneel bedekt alleen de deur van de vaatwasser

Bekijk alle geïntegreerde vaatwassers

3. Volledig geïntegreerde vaatwasser

De vaatwasser wordt helemaal weggewerkt achter een frontpaneel. De bediening zit aan de binnenkant

Bekijk alle volledig geïntegreerde vaatwassers

4. Gratis inmeetservice bij Expert

Twijfelt je over de nismaten?  Neem dan contact op met onze Experts. Bij aanschaf van een inbouw vaatwasser meten zij gratis voor je in. Zo weet je zeker dat de vaatwasser in je keuken past! Vraag naar de inmeetservice bij jouw lokale Expert Of bekijk de inmeetservice voorwaarden

Vind de dichtstbijzijnde Expert winkel

5. Inbouwservice

Heb je een nieuwe inbouw vaatwasser aangeschaft, maar hulp nodig bij het inbouwen van de vaatwasser? Ook voor het inbouwen kun je bij Expert terecht.

Meer informatie over onze inbouwservice

6. Nismaten en de hoogte van het frontpaneel

Hoogte, breedte en diepte verschillen per model vaatwasser. Daarom is het belangrijk om alle nismaten nauwkeurig op te meten.

Het frontpaneel moet precies op de voorkant van de vaatwasser passen. Kijk goed of het bedieningspaneel van de vaatwasser aan de binnen- of de buitenkant zit.

Ikea inbouwmaten
Het Ikea METOD keukensysteem (vanaf juni 2014) heeft een frontpaneel van 80 cm hoog. Het is belangrijk dat de vaatwasser hierbij past, anders kan de deur van de vaatwasser niet open. Verder moet het bedieningspaneel van de vaatwasser aan de binnenkant zitten (een volledig geïntegreerde vaatwasser).

Oudere Ikea keukens (voor juni 2014) hebben een frontpaneel van 70 cm hoog.

7. Aantal couverts - Hoeveel vaat past er in de inbouw vaatwasser?

Bij een inbouw vaatwasser wordt vaak gesproken van het aantal couverts. Een couvert is een set eetgerei voor één persoon (voor- hoofd- en nagerecht). Bijvoorbeeld een setje bestek en een glas, bord en kommetje. Er wordt ook rekening gehouden met opscheplepels en serveerschalen. Hoe hoger het aantal couverts van de vaatwasser, hoe meer er in de vaatwasser past.

Alle inbouw vaatwassers voor 10 couverts of meer

8. Zeoliet droogsysyteem - Perfect droge vaat en energiezuinig

Zeoliet is een natuurlijk mineraal dat vocht opneemt en een warmteregulerende werking heeft. Wanneer de inbouw vaatwasser klaar is met spoelen, absorbeert het Zeoliet het resterende vocht uit de binnenruimte, waarna de droge, warme lucht wordt teruggeleid. Hierdoor krijg je perfecte droogresultaten, zelfs voor plastic. En het Zeoliet hoeft nooit vervangen te worden, het behoudt zijn werking. Vaatwassers met het Zeoliet droogsysteem zijn extra zuinig omdat drogen met Zeoliet minder energie kost.

9. Aquastop - Beveiliging tegen lekkage

Een aquastop sluit bij een lekkage de watertoevoer automatisch af. Zo kom je nooit met een ondergelopen keukenvloer te zitten. Een aquastop zit bij betere apparatuur standaard ingebouwd, maar kan ook als extern component tussen de kraan en de waterslang worden gemonteerd.

Alle inbouw vaatwassers met aquastop

10. Energieklasse - Wat is het energieverbruik van de inbouw vaatwasser?

Een zuinige inbouw vaatwasser is niet alleen goed voor het milieu, maar je bespaart ook op de energiekosten.

Hoe zuinig een inbouw vaatwasser is, wordt aangegeven met de energieklasse. De energieklasse wordt aangeduid met een letter. Energieklasse A is hierbij het minst zuinig en energieklasse A+++ -10% het zuinigst.

Alle inbouw vaatwassers met energieklasse A+++

Vragen of liever persoonlijk advies?

Krijg je liever een persoonlijk advies? Jouwlokale Expert winkel staat voor je klaar! Wij helpen je met het maken van de perfecte keuze, op basis van je wensen, eisen en budget. Klik hier om een Expert winkel bij jou in de buurt te vinden. Of klik hier om direct contact op te nemen!

  • Persoonlijk advies op maat
  • Complete installatie en service
  • Expert is altijd vertrouwd dichtbij!

Bekijk alle Expert winkels