Navigatie
  • Gemak van online met de zekerheid van 140 winkels
  • Wij scoren een 8.7

Advies over inbouw vriezers

Een inbouwvriezer kan in een nis achter een keukenkastdeur worden ingebouwd. Als je een nieuwe inbouw vriezer wilt kopen, kun je kiezen uit verschillende deursystemen. Je kunt kiezen tussen een inbouwvriezer in een keukenkast of een onderbouw vriezer die onder het aanrechtblad wordt geplaats. Verder zit er verschil in energieklasse, NoFrost, grootte, inhoud en aantal lades. Hieronder vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe inbouw vriezer.

Bekijk alle inbouw vriezers

1. Inbouw: Scharniersysteem voor de vriezerdeur

Je kunt kiezen tussen twee scharniersystemen voor je vriezerdeur: een deur-op-deur of een sleepdeur systeem.

Deur-op-deur systeem
Bij een deur-op-deur systeem (ook wel vlakscharnier genoemd) worden de deuren van het keukenmeubel direct aan de deuren van de vriezer bevestigd. De keukendeuren draaien dus volledig op de scharnieren van de vriezer mee.

Sleepdeur systeem
Bij een sleepdeur systeem is de vriezer via geleiders verbonden met de deur van de keukenkast. De vriezer en de keukenkastdeur kunnen ten opzichte van elkaar bewegen: wanneer je de keukenkastdeur opent, ‘sleep’ je de deur van de vriezer mee.

Omschrijving Geschikt scharniersysteem
De deur(en) van het keukenmeubel direct aan de deur(en) van de vriezer bevestigd Deur-op-deur 
De vriezer is via geleiders verbonden met de deur van de keukenkast Sleepdeur

2. Inhoud in netto liters – Hoeveel wil je invriezen?

De inhoud van een inbouw vriezer wordt gemeten in liters. Door naar het netto aantal liters te kijken, kun je inschatten hoeveel er in een vriezer past.

3. Energieklasse – Hoe zuinig is de inbouw vriezer?

De energieklasse van een inbouw vriezer wordt aangegeven met een letter op een energielabel. Bij elke letter hoort ook een kleur. A+++ is donkergroen en is zeer energiezuinig. Energieklasse D is rood en is het minst zuinig. Een zuinige vriezer is beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Hoe zuiniger de vriezer, hoe lager je energierekening.

Alle zuinige A+++ inbouw vriezers

4. Wat is NoFrost?

Je hoeft een inbouw vriezer met NoFrost niet te ontdooien. De NoFrost technologie koelt door middel van circulatielucht, waarbij het vocht naar buiten wordt afgevoerd. Hierdoor krijgt ijsafzetting geen kans en hoef je nooit meer te ontdooien.

Er bestaan ook vriezers met Smartfrost. Een vriezer met Smartfrost hoef je minder vaak te ontdooien dan een gewone vriezer. Smartfrost heeft geïntegreerde verdamperleidingen in de wanden waardoor de vriezer zorgt voor minder rijpvorming. Hierdoor kun je de vrieskast sneller ontdooien en eenvoudiger schoonmaken.

Wanneer de vriezer niet over NoFrost of Smartfrost beschikt, wordt er gebruik gemaakt van verdamperplaten tussen de vriesladen. Hierdoor vindt rijpvorming sneller plaats en moet je dus regelmatig ontdooien.

Alle NoFrost inbouw vriezers

5. Gratis inmeetservice bij Expert

Twijfel je over de nismaten?  Neem dan contact op met onze Experts. Bij aanschaf van een inbouw vriezer meten zij gratis voor je in. Zo weet je zeker dat de vriezer in je keuken past! Vraag naar de inmeetservice bij jouw lokale Expert. Of bekijk de inmeetservice voorwaarden.

8. Inbouwservice

Heb je een nieuwe inbouw vriezer aangeschaft, maar hulp nodig bij het inbouwen van de vriezer? Ook voor het inbouwen kun je bij Expert terecht. Klik hier voor meer informatie over onze inbouwservice.

Vragen of liever persoonlijk advies?

Krijg je liever een persoonlijk advies? Jouw lokale Expert winkel staat voor je klaar! Wij helpen je met het maken van de perfecte keuze, op basis van je wensen, eisen en budget. Klik hier om een Expert winkel bij je in de buurt te vinden. Of klik hier om direct contact op te nemen!

  • Persoonlijk advies op maat
  • Complete installatie en service
  • Expert is altijd vertrouwd dichtbij!

Bekijk alle Expert winkels