Navigatie

Wat is AEG UniversalDose?

Wat is een wasmachine met AEG UniversalDose? Wij leggen het je graag uit!

UniversalDose is een wasmiddellade voor alle soorten wasmiddel. Naast de standaard vakjes voor voorwas, hoofdwas en wasverzachter heeft een UniversalDose-lade ook een vakje voor PODS. Je vindt deze lade alleen in AEG UniversalDose wasmachines. Ariel wasmiddel PODS zijn heel geconcentreerd en zijn precies afgestemd op één wasbeurt. De PODS worden in de UniversalDose-lade 60% sneller geactiveerd en lossen helemaal op in het water.

Bekijk alle AEG UniversalDose wasmachines

Wat is een wasmachine met AEG UniversalDose
Hoe ziet de UniversalDose wasmiddellade eruit

Hoe ziet de UniversalDose wasmiddellade eruit?

De UniversalDose-lade is één wasmiddellade voor alle soorten wasmiddel, zelfs PODS. Achterin zit het groene vakje voor de Ariel PODS. Meestal gebruik je 1 POD, maar voor heel vuile was mag je ook 2 PODS gebruiken. Daarnaast zit het vak voor de voorwas. In het midden zit het vak voor de hoofdwas en voorin is het vak voor de wasverzachter.

Wat zijn PODS?

Ariel PODS zijn een heel geconcentreerde vorm van wasmiddel. Doordat een POD precies de juiste hoeveelheid wasmiddel voor een wasbeurt bevat, gebruik je nooit teveel en een POD is 2x zo krachtig als vloeibaar wasmiddel. Het plastic is dus niet slecht voor je wasmachine. Doordat de PODS zo geconcentreerd zijn, bevatten ze 20% minder water. Daardoor is de verpakking kleiner en wegen ze minder dan bij gewoon vloeibaar wasmiddel en zijn PODS beter voor het milieu. De PODS zitten verpakt in een dun plastic laagje dat helemaal oplost in water. Het plastic is dus niet slecht voor je wasmachine. Je kunt maximaal 2 PODS tegelijk in de UniversalDose-lade gebruiken.

UniversalDose activeert PODS tot 60% sneller

Als je een POD in de UniversalDose-wasmachinelade doet, lost hij 60% sneller op dan in de wasmachinetrommel. Krachtige waterstralen breken de POD open zodat deze volledig wordt opgelost in water voordat hij bij het wasgoed komt. Daardoor wordt het wasmiddel gelijkmatig over de hele trommel verdeeld en wordt je kleding nog beter schoon.

Wassen met UniversalDose en PODS is duurzamer

We hebben het hierboven al even gezegd: doordat een POD zo geconcentreerd is en 20% minder water bevat dan vloeibaar wasmiddel, wegen ze minder en is er minder verpakking nodig. Daardoor zijn PODS duurzamer en beter voor het milieu.

De UniversalDose lade blijft schoon

Doordat de POD geheel oplost in water en doordat de lade zelfreinigend is blijven er geen zeepresten in de wasmiddellade achter. Tijdens elke wasbeurt maakt de lade zichzelf schoon door water door de lade te spoelen.

 

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt