Navigatie

Recyclen

Verantwoord recyclen? Het kan bij Expert!

Bij Expert vinden wij het belangrijk om niet alleen goed te zorgen voor onze klanten, maar ook voor onze planeet. Nemen wij uw oude apparatuur mee of brengt u uw oude apparaat bij ons, dan zorgen wij dat deze netjes wordt verwerkt.Verantwoorde recycling betekent dat het milieu wordt ontzien doordat schadelijke stoffen worden verwijderd en er minder grondstoffen hoeven te worden onttrokken aan de natuur.

Verantwoord recyclen betekent ook recycling met de best beschikbare technieken. Wij maken recycling van uw elektrische apparaten makkelijk en daarom kunt u oude apparaten altijd inleveren bij de Expert-winkel bij u in de buurt!

Hoe recycle ik mijn oude apparaat?

Dat kan op verschillende manieren:

  • Indien u een wasmachine bij ons hebt besteld, zullen wij bij het afleveren van de nieuwe wasmachine, het oude apparaat voor u meenemen. De oude wasmachine moet wel, afgekoppeld bij de eerste drempel van het huis staan. Dit geldt voor alle groot huishoudelijke apparaten.
  • U mag het apparaat zelf naar de milieustraat brengen bij u in de buurt.
  • Kleine huishoudelijke apparaten mogen ook ingeleverd worden bij uw lokale Expert winkel.

Hoe geef ik mijn oude apparaat mee retour?

De Expert winkel zal altijd contact opnemen voor het afleveren van een wasmachine, droger of koelkast. Wellicht heeft u ook een installatiedienst besteld. Geef tijdens dit telefoon gesprek aan dat u graag het oude apparaat mee retour geeft. De Expert komt dan bij u langs en neemt het apparaat voor u mee. Kleine elektronische apparaten mogen dan ook gelijk meegegeven worden.

Hoe lever ik mijn oude, kleine elektrische apparaat in bij een Expert-winkel?

Al onze Expertwinkels beschikken over een speciaal inzamelmeubel waar u terecht kan met kleine elektrische apparaten, lege batterijen en kapotte verlichting. Voor de afvoer van batterijen heeft Expert een samenwerking met de StiBat (Stichting Batterijen). De StiBat zorgt voor het transport, de sortering en de recycling van lege batterijen.

Oude apparaten nemen we graag voor u mee

Wanneer wij een nieuw apparaat bij u komen installeren, nemen we graag het oude apparaat voor u mee retour. Naast uw grote oude apparaat kunt u ook afgedankte kleine elektrische apparaten meegeven aan ons, zoals een föhn of bureaulamp. Helemaal gratis! Samen zorgen we zo voor meer recycling. Voor de afvoer van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting heeft Expert een samenwerking met Wecycle en Weee Nederland die beide onder de Stichting OPEN vallen. Zowel WeCycle als Weee Nederland zorgen voor verantwoorde inzameling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting, beide partijen garanderen recycling met een hoog milieurendement en rapporteren hierover aan de overheid.

Recyclen

Veel apparaten worden gerecycled door ze eerst geheel of gedeeltelijk te demonteren. Demontage is nodig om milieuschadelijke stoffen te kunnen verwijderen en om alle voor hergebruik geschikte materialen zo ‘schoon’ mogelijk te kunnen scheiden. Recycling levert dan het hoogste milieurendement op.

De recyclingbedrijven doen er alles aan om zo veel mogelijk materialen te scheiden. Het gaat dan bijvoorbeeld om ijzer, aluminium, koper, kunststof, glas, hout en PUR-poeder. Schadelijke stoffen, bijvoorbeeld cfk’s, kwik en batterijen, worden op een verantwoorde manier gerecycled of vernietigd.

De vrijgekomen materialen worden bewerkt tot (secundaire) grondstoffen die klaar zijn voor een tweede leven. De industrie kan ze gebruiken bij de vervaardiging van nieuwe producten. Hierdoor hoeven minder primaire grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Dit ontlast het milieu en draagt bij aan de reductie van de CO2-uitstoot.

Expert staat altijd voor u klaar

Of u nu online bestelt of een van onze 140 winkels verspreid over Nederland bezoekt, Expert staat altijd voor u klaar!

Expert staat altijd voor u klaar

Of u nu online bestelt of een van onze 140 winkels verspreid over Nederland bezoekt, Expert staat altijd voor u klaar!