Navigatie

Apple AirPods

De Apple AirPods zijn de true wireless oordopjes en draadloze koptelefoons van Apple. Met de eerste Apple Airpods zette Apple in 2016 de markt op zijn kop; voor het eerst konden oordopjes los van elkaar, perfect synchroon muziek afspelen.

De Apple Airpods waren een regelrechte hit en behoren nog steeds tot de meest verkochte volledig draadloze oordopjes. De iconische witte oortjes zie je dan ook overal: op straat, in het openbaar vervoer of op kantoor. Intussen zijn we een aantal jaar verder en heeft Apple vernieuwde versies uitgebracht. Met betere chips, een langere accuduur, al dan niet draadloos opladen en zelfs in de vorm van over-ear koptelefoons. Zo is er voor iedereen een perfect paar Airpods te vinden en kan iedereen ongebonden luisteren naar de mooiste muziek.

Apple Airpods staan bekend om hun goede geluid en iedereen met een smartphone of tablet kan ermee genieten. Voor de echte Apple-liefhebbers hebben de Airpods echter nog wat meer in petto. Combineer je de Airpods met een Apple iPhone of Apple iPad, dan kan je gebruikmaken van extra features die alleen in het Apple Ecosysteem werken. Perfect voor elke fan.

5 redenen om voor true wireless te kiezen
Apple Airpods | Te koop bij Expert

Apple AirPods

De Apple AirPods zijn de kern van het draadloze assortiment van Apple. Dit zijn de earbud-oordopjes waarmee het allemaal begon en deze horen nog steeds tot de populairste oordopjes ter wereld. De Apple AirPods 3 zijn de nieuwste AirPods, maar ook de AirPods 2 zijn nog steeds erg gewild.

De AirPods gaan met de oplaadcase met gemak een hele dag mee, de Airpods 3 tikken zelfs de 30 uur aan, en opladen gaat razendsnel en kan in de meeste gevallen draadloos met een MagSafe-oplader.

Zoals je van Apple gewend zijn de AirPods zeer gebruiksvriendelijk, zeker als je de oortjes combineert met een ander Apple-product. De oortjes verbinden direct met je iPhone als je ze uit de case haalt, je schakelt vlekkeloos via je iPhone en MacBook en via de app heb je direct toegang tot allerlei extra instellingen. Wil je even snel je muziek bedienen, dan kan dat gewoon via de steeltjes en hoef je niet je telefoon te pakken.

Apple AirPods bij Expert

Apple Airpods Pro

Met de Apple Airpods Pro (Gen 2) brengt Apple de Airpods op een hoger niveau. Dit zijn oordopjes voor mensen die het beste geluid willen en ongestoord willen werken. In plaats van earbuds zijn dit in-ear oordopjes waarmee het geluid beter in je gehoorgang wordt gestuurd en je deels van de omgeving wordt afgesloten. Daarnaast beschikken de Airpods Pro over actieve noise-cancelling, waarmee alle resterende omgevingsgeluiden worden weggefilterd. Zo geniet jij van de mooiste muziek en niets anders. Ideaal als je op een rumoerig kantoor werkt of in een drukke trein zit.

Wil je je niet van de wereld afsluiten? Dan zorgt de transparantiemodus ervoor dat omgevingsgeluiden worden doorgelaten zodat je alles om je heen goed hoort.

De Apple Airpods Pro zijn ontworpen om alles aan te kunnen. Van drukke dagen op kantoor tot hele dagen buiten. De accu gaat met de oplaadcase maar liefst 24 uur mee; is de accu (bijna) leeg, dan laad je deze makkelijk op door de case op een draadloze MagSafe-lader te leggen. Daarnaast zijn de oortjes zweet- en waterbestendig en hebben ze een speciaal gaas over de microfoons, zodat je ze in weer en wind buiten kan gebruiken.

Apple AirPods bij Expert

Apple AirPods Max

De Apple Airpods Max is Apples antwoord op de roep van Audiofielen. Deze koptelefoon produceert waanzinnig goed geluid waarbij elk detail tot leven wordt gebracht. Apple heeft speciale speakerdrivers ontwikkeld die garanderen dat elke noot beter klinkt dan ooit. Van kristalheldere hoge tonen, tot krachtige bassen en een prachtig gebalanceerd midden.

En om te garanderen dat je niets anders dan de mooiste muziek hoort beschikt de Airpods Max ook over hoogwaardige noise-cancelling. De koptelefoon is uitgerust met 6 microfoons die het omgevingsgeluid detecteren en registreren, en vervolgens via de intelligente processor wegfilteren. Zo kan jij rustig werken op kantoor, zonder dat je last hebt van kletsende collega’s. Wil je de omgeving wel goed horen, dan geeft de transparantiemodus het omgevingsgeluid juist kraakhelder door, zodat het net is alsof je geen koptelefoon op je oren hebt.

Ten slotte het ontwerp: want wie Apple zegt, zegt design. De Airpods Max hebben een strak minimalistisch ontwerp waarbij alleen gebruik is gemaakt van de beste premium materialen. Zo zijn de oorschelpen voorzien van geanodiseerd aluminium, heeft Apple een speciale fluweelzachte netstof ontwikkeld en zijn de oorkussens gemaakt van akoestisch traagschuim. Alles wijst erop: met de Apple Airpods Max heb je iets bijzonders in handen.

Apple AirPods bij Expert

Apple Airpods 3 Review: verrassend goede kwaliteit

Wie kent ze niet? De bekende Apple Airpods. Je hoeft maar eventjes op een willekeurig station te staan en je ziet binnen no-time al 3, 4 mensen voorbij lopen met deze oordopjes. We hebben de nieuwste generatie Airpods getest en in deze hands-on review lees je onze eerlijke bevindingen!

Eind 2021 bracht Apple de Airpods 3 op de markt. Deze kregen de moeilijke taak om de schoenen van de zeer populaire Apple Airpods 2 te vullen. En daarnaast moest het ook nog eens opboksen tegen zijn net wat getalenteerdere broer, de Apple Airpods Pro.

Bij de Airpods 3 is het design aanzienlijk veranderd. Zo zijn de steeltjes een stuk korter geworden waardoor ze wat minder opvallen als je ze draagt. Qua design lijken de Airpods 3 exact op de Airpods Pro, alleen dan zonder de siliconen eartips.

Bekijk de Apple Airpods 3 review

Airpods 3 Review | Expert