Navigatie

Airfryer accessoires gebruik

Welke Philips Airfryer accessoires zijn er en hoe kun je ze gebruiken?

Airfryer accessoires bieden je nóg meer mogelijkheden voor het bereiden van gerechten met je Airfryer. Zo zijn er grillplaten, kookrekken, panverdelers, bakvormen, muffinvormen, snackkits en pizzakits die je kunt gebruiken in de Airfryer. Let er hierbij wel op of de accessoire het juiste formaat heeft voor jouw apparaat. De meeste accessoires zijn gemaakt voor de Philips Airfryer XXL.

Bekijk alle Airfryers

-

Voor welk model Philips Airfryer is de accessoire geschikt?

Als je een accessoire voor je Airfryer koopt, moet je goed opletten of de accessoire past in jouw apparaat. Philips heeft drie verschillende formaten Airfryers: L, XL en XXL en voor elk formaat Airfryer zijn er bijpassende accessoires.

De meeste accessoires zijn geschikt voor de Philips Airfryer XXL. Verkrijgbare accessoires zijn onder andere een grillplaat, bakvorm of pizzakit. We lichten de verschillende accessoires hieronder verder uit.

Voor de Philips Airfryer L en XL zijn er minder accessoires beschikbaar. Voor deze apparaten is er een bakmeesterset met bakvorm, muffinvormen en receptenboekje.

Grillplaten

Voor het grillen van groente, vlees of vis is er de grillplaat accessoire. Dit is een grillplaat met antiaanbaklaag, een aantal spiesen en een receptenboekje. Om de grillplaat te gebruiken haal je de bodem uit de mand van de Airfryer, waarna je de grillplaat plaatst. Dankzij de antiaanbaklaag is een klein beetje olie al genoeg, en vaak hoef je zelfs helemaal geen olie te gebruiken. De spiesjes kun je gebruiken om stukjes vlees of groente aan te rijgen waarna je ze heerlijk kunt grillen. Na gebruik kunnen de grillplaat en de spiesjes in de vaatwasser.

Kookrekken en panverdelers

Een kookrek is een rooster waarmee je de Airfryer in twee bakniveaus verdeelt. Hiermee kun je bijvoorbeeld twee hamburgers tegelijkertijd bakken, of je kunt verschillende gerechten op twee lagen bereiden. Bijvoorbeeld het vlees op het kookrek en frietjes onderin. Dat is handig, want hiermee bespaar je veel tijd!

Een panverdeler heeft een soortgelijke werking. Met de panverdeler verdeel je de pan van de Airfryer in twee gelijke helften. Zo kun je twee gerechten tegelijk bereiden en houd je de gerechten van elkaar gescheiden. Op deze manier voorkom je ook dat de smaken zich met elkaar vermengen.

Bakvormen en muffinvormen

De bakmeesterset is voor elk formaat Airfryer verkrijgbaar. Deze set bestaat uit een antiaanbak bakaccessoire, een aantal siliconen muffinvormen en een receptenboekje. De bakvorm heeft een dichte bodem zonder gaatjes zodat je hem kunt gebruiken om ovenschotels, quiches, brood of taarten in te bakken. De siliconen muffinvormen kun je ook voor andere gerechten gebruiken, bijvoorbeeld voor kleine pasteitjes.

 

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt