Navigatie

Welke citruspers kopen?

Citruspers kopen? Wij adviseren je graag!

Met een citruspers maak je snel en eenvoudig heerlijk vers sap van sinaasappels, limoenen, citroenen, grapefruits en andere citrusvruchten. Sommige citruspersen hebben een sapreservoir en andere modellen persen het sap direct in je glas. Verder kun je vaak de hoeveelheid vruchtvlees-pulp instellen en kun je kiezen voor een citruspers met of zonder pershendel. Citruspersen zijn er in vele verschillende soorten. Je hebt hierbij de keuze uit te materialen plastic, rvs of glas en je kunt kiezen voor alleen puur functioneel of ook een mooi design.

Bekijk alle citruspersen

Citruspers kopen
Welk soort citruspers

Heeft de citruspers een pershendel of druk je met de hand?

Bij Expert verkopen we alleen automatische citruspersen, maar er is nog wel een verschil in de manier waarop je de citrusvruchten uitperst. Bij sommige modellen druk je de citrusvrucht met de hand op de pers. Er zijn ook modellen met een pershendel waarbij je de citrusvrucht tegen de pers aanduwt door op een hendel te duwen. Doordat de hendel als een hefboom werkt, hoef je hierbij minder kracht te zetten. Vaak zie je een pershendel terug bij de professionelere modellen.

Van welk materiaal is de citruspers gemaakt?

Er bestaan citruspersen van plastic, rvs of glas. Een citruspers van plastic is lichtgewicht en meestal wat goedkoper in de aanschaf. Een Rvs citruspers heeft een luxere uitstraling en rvs is een stevig en duurzaam materiaal. Een citruspers van glas heeft een moderne look en doordat het glas transparant is, oogt de citruspers meer ruimtelijk.

Het sap van citrusvruchten is vaak een beetje zuur waardoor een plastic citruspers na verloop van tijd soms een beetje kan verkleuren. Bij een rvs of glazen citruspers gebeurt dit minder snel.

Heeft de citruspers een aanpasbaar pulpfilter?

Sommige citruspersen hebben een aanpasbaar pulpfilter. Houd je van puur sap, of vind je een jus met vruchtvlees lekkerder? Met een aanpasbaar pulpfilter stel je de hoeveelheid vruchtvlees in het sap naar wens in.

Citruspers met een bak, kan of glas

Kunnen de onderdelen van de citruspers in de vaatwasser?

Als je het schoonmaken van de citruspers na gebruik een gedoe vindt, kies dan voor een citruspers met vaatwasserbestendige onderdelen. Daarbij haal je de onderdelen die in de vaatwasser kunnen eenvoudig los en hoef je niet zelf aan de slag met een afwasborstel.

Heeft de citruspers een bak of kan en hoe groot is de inhoud?

De meeste citruspersen hebben een opvangbak of kan voor het sap, maar er zijn ook citruspersen met een tuitje waar je direct een glas onder kunt zetten. Als een citruspers een kan of bak heeft, kijk dan ook naar de inhoud. Met een grote kan kun je in een keer meer sap persen en bij sommige modellen kun je de kan met sap ook in de koelkast bewaren.

Welk design citruspers

Heeft de citruspers een mooi design of is hij puur functioneel?

Citruspersen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Smeg is bijvoorbeeld bekend om zijn bijzondere jaren ’50 design met kleuren zoals rood, wit, zwart, blauw of groen. Met een mooi design is een citruspers niet alleen functioneel maar staat hij ook nog eens goed in de keuken.

Wat is het vermogen van de citruspers?

Door naar het vermogen in watt te kijken, krijg je een idee hoe krachtig de motor van de citruspers is. Bij de meeste citruspersen ligt het vermogen tussen de 20 en 300 watt. Een krachtig vermogen zie je vaak terug bij de luxere en professionelere apparaten. Daarmee kun je alle soorten citrusvruchten moeiteloos en snel persen.

Overige punten om op te letten

Er zijn nog een aantal andere dingen waarop je kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe citruspers. Heeft de pers een druppelstop heeft zodat er geen druppels sap op het aanrecht lekken? Heeft hij spatbescherming tegen opspattend sap? En heeft hij anti-slipvoetjes zodat de pers niet verschuift tijdens het persen? Verder bestaan er handmatige citruspersen waarbij je al het werk zelf moet doen en elektrische citruspersen waarbij je zelf geen moeite hoeft te doen. Bij Expert verkopen we alleen de elektrische citruspers variant.

  • Druppelstop
  • Spatbescherming
  • Anti-slipvoetjes
  • Is de citruspers automatisch of handmatig?

 

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt