Navigatie

Welke thermometer kopen?

Koortsthermometer kopen? Wij adviseren graag!

Er zijn verschillende soorten thermometers: digitale thermometers, voorhoofdsthermometers en oorthermometers. Sommige thermometers werken met infrarood zodat je ze ook contactloos kunt gebruiken. Verder kun je kiezen voor een thermometer waarmee je voor meerdere personen het temperatuurverloop bij kunt houden. Of kies voor een thermometer die je kunt koppelen aan een handige app, die je allerlei inzichten biedt over het temperatuurverloop.

Bekijk alle thermometers

Wat is een digitale thermometer?

Een digitale thermometer is een traditionele staafvormige thermometer en werkt met een elektronische warmtesensor. Je kunt een digitale thermometer onder je tong, onder de oksel of rectaal gebruiken. Rectaal geeft het meest nauwkeurige resultaat, maar sommige mensen vinden dit onprettig. Als je onder de tong meet, tel je een halve graad bij het resultaat op en onder de oksel plus 0,3 graden.

Wat is een oorthermometer?

Een oorthermometer gebruik je om de temperatuur van het trommelvlies te meten in je oor. Het is belangrijk dat je de oorthermometer goed in je oor plaatst en dat je hem goed op het trommelvlies richt, anders krijg je geen nauwkeurige meting. Een oorthermometer meet de infraroodstraling van het trommelvlies. Als je lichaamstemperatuur hoger is, geeft je trommelvlies meer infraroodstraling af.

Wat is een infrarood- of voorhoofdsthermometer?

Met een voorhoofdsthermometer meet je je lichaamstemperatuur bij je voorhoofd. Een voorhoofdsthermometer kun je vaak ook op een paar centimeter afstand gebruiken zodat je ook een contactloze meting kunt doen. Omdat een voorhoofdsthermometer de infraroodstraling meet die van je voorhoofd afkomt, wordt hij ook wel een infraroodthermometer genoemd. Wanneer je lichaamstemperatuur hoger is, geeft je voorhoofd meer infraroodstraling af. Bij een voorhoofdsmeting tel je 0,2 graden bij het resultaat op.

Waar wil je je lichaamstemperatuur meten?

Je temperatuur kun je op verschillende manieren opmeten. Bijvoorbeeld in je oor, bij je voorhoofd, onder je oksel of tong of rectaal. Let er wel op dat dit niet met elke thermometer kan. De temperatuur opmeten bij je voorhoofd kan bijvoorbeeld alleen met een infrarood- of voorhoofdsthermometer.

  • Contactloos meten
    Met een infraroodthermometer kun je contactloos je temperatuur meten. Dit doe het makkelijkst bij het voorhoofd. Als je bij je voorhoofd meet, tel je na het meten 0,2 graden bij het resultaat op.
  • Voorhoofdmeting
    De temperatuur bij je voorhoofd meet je met een infraroodthermometer of met een voorhoofdsthermometer. Bij een voorhoofdsmeting tel je 0,2 graden op bij het resultaat.
  • Oormeting
    Met een oorthermometer meet je de temperatuur van het trommelvlies in je oor. Voor een nauwkeurige meting is het bij een oormeting belangrijk dat je de oorthermometer goed op je trommelvlies richt.
  • Meting onder de tong
    Met een digitale thermometer kun je de temperatuur onder je tong meter. Als je onder je tong meet, moet je na het opnemen van de temperatuur 0,5 graden bij de meting optellen.
  • Meting onder de oksel
    Je temperatuur onder je oksel opmeten doe je met een digitale thermometer. Tel na het meten 0,3 graden bij de meting op.
  • Rectale meting
    Een rectale meting doe je met een digitale thermometer. Dit is een heel nauwkeurige meting, maar sommige mensen vinden dit oncomfortabel. Maak de thermometer na gebruik schoon met een watje met alcohol.

Wil je een thermometer voor meerdere gebruikers?

Sommige thermometers hebben een geheugenfunctie. Hiermee houd je de vorige metingen bij zodat je eenvoudig het temperatuurverloop van dag tot dag kunt bekijken. Als je de temperatuur van meerdere personen bij wilt houden, kies dan voor een thermometer waarbij je verschillende gebruikersprofielen in kunt stellen zodat je de temperatuur van meerdere personen afzonderlijk bij kunt houden.

Wil je de thermometer verbinden met een app?

Sommige thermometers kun je verbinden met een bijbehorende app. De app geeft je allerlei inzichten, bijvoorbeeld in vorige metingen en het temperatuurverloop. Soms kun je ook opgeven welke medicijnen je gebruikte tijdens de meting of hoe je je voelde. Dit is handig om het ziekteverloop nauwkeurig bij te kunnen houden.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt