Navigatie

5 top soundbars voor het WK

Om het WK-voetbal echt goed te kunnen beleven heb je niet alleen een goede televisie nodig, maar ook een goed geluidssysteem. Geluid is namelijk bijna net zo belangrijk als beeld. De makkelijkste manier om jouw tv beter geluid te geven is met een soundbar. In deze blog lichten we 5 soundbars uit voor het beste stadiongeluid bij jou in huis!

De beste manier om de kijkervaring te verhogen is met een soundbar. Een soundbar is ontworpen om het geluid van jouw tv op de best mogelijke manier te laten klinken. Soundbars zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Zo zijn er ook soundbars met Dolby Atmos. Deze techniek stuurt het geluid op een slimme wijze je kamer in. Zo hoor je het geluid niet alleen van voren, maar ook van links, rechts en zelfs van boven. Zo ervaar jij de wedstrijd alsof je zelf in het stadion zit.

1. Samsung HW-Q990B

Met de Samsung HW-Q990B haal je het WK je woonkamer binnen. De soundbar heeft zijwaartse speakers aan het uiteinde en twee losse surroundspeakers die zorgen voor een uitstekend surroundgeluid. Het geluid komt daarbij ook vanachter. Daarnaast wordt er, voor de perfecte Dolby Atmos-ervaring, gebruikgemaakt van de Full Range upfiring speakers. Je hele kamer wordt daardoor gevuld met het stadiongeluid waardoor het voelt alsof je er ook echt bij bent!

Vooral als je thuis een Samsung tv hebt staan, is de HW-Q990B een zeer interessante optie. De soundbar werkt dankzij Q-Symphony namelijk naadloos samen met de luidsprekers van je Samsung-tv. Dat resulteert in een krachtig, maar vooral ook mooi geluid!

2. Polk Magnifi Mini AX

De Polk Magnifi Mini AX is, vergeleken met de andere soundbars in dit lijstje, een stuk kleiner. Dat betekent niet dat het geluid ook minder is. De verrassende krachtige soundbar vult je kamer met geluid en is ook gewoon voorzien van de 3D-geluidstechnieken zoals Dolby Atmos en DTS:X. Dus ook met de Polk Magnifi Mini AX haal je het stadiongeluid in huis.

De soundbar is met zijn 37 centimeter breed zeer compact. Je plaatst hem daardoor makkelijk onder je tv en houdt daarnaast ook nog eens ruimte over! Bij de soundbar hoort overigens een draadloze subwoofer die je de bass geeft die je nodig hebt!

3. Sony HT-A7000

Als je echt een realistische kijkervaring wilt, dan heb je simpelweg gewoon surroundgeluid nodig. Net als de Samsung HW-Q990B heeft de Sony HT-A7000 omhooggerichte speakers en opzij gerichte tweeters. Zo komt het geluid van alle kanten en lijkt het alsof je tussen alle supporters op de tribune zit! Voor een echt surroundgeluid is de Sony HT-A7000 makkelijk te combineren met achterspeakers van Sony.

Wat de Sony HT-A7000 uniek maakt is zijn ingebouwde subwoofer. Bij de meeste soundbars moet je er apart een subwoofer bij kopen. Door de ingebouwde subwoofer klinkt het geluid van de Sony zeer krachtig, maar bovenal ook zeer realistisch. Als dat nog niet indrukwekkend genoeg voor je is, of je hebt een grotere woonkamer, kan je er nog een losse subwoofer bijkopen!

4. Sonos Arc

In deze lijst mag de Sonos Arc uiteraard niet ontbreken. De soundbar zorgt met 3D Dolby Atmos, TruePlay tuning en het legendarische Sonos-geluid voor een uitstekend, nee wacht, voortreffelijk geluid. De Arc is dan ook niet voor niets de allerbeste soundbar van Sonos. Dat zegt veel, want op het gebied van audio is Sonos een grote speler.

Net als de Sony soundbar is de Sonos Arc ook makkelijk te combineren met achterspeakers. De Sonos One of Five zijn hier uitermate geschikt voor. Voor een beter bassgeluid koppel je de soundbar met de Sonos Sub. Dan zul je merken wat voor kracht de Arc in petto heeft.

5. LG DSN 4

Heb je thuis een LG-televisie ? Dan is de LG DSN 4 misschien wel de beste optie voor een thuisstadion. De soundbar geeft elke voetbalwedstrijd een boost voor meer beleving. Met AI Sound Pro worden de beelden van je tv geanalyseerd om vervolgens het geluid te optimaliseren. Daarmee ga je pas echt de sfeer in het stadion proeven. Overigens werkt de LG DSN 4 ook prima op andere televisies!

Voor het mooie surroundgeluid maakt deze soundbar gebruik van Dolby Digital. Dit is anders dan Dolby Atmos. Dolby Digital is minder ruimtelijk, maar wel een stuk duidelijker en preciezer. Verder werkt de LG DSN 4 samen met de meegeleverde draadloze subwoofer. Daarmee geniet je ook nog eens van een mooie diepe bass wat het geluid een stuk realistischer maakt.

Jouw perfecte thuisstadion

Wil je genieten van juichende supporters en helder commentaar? Dan zijn dit de soundbars voor jou! Naast deze soundbars heeft Expert een heel assortiment aan soundbars in allerlei verschillende maten en vormen. Ben je ook benieuwd naar de beste tv’s voor het WK? Check dan ook onze blog! Voor persoonlijk advies ben je welkom in 1 van onze 140 winkels. Daar denken onze Experts graag met je mee voor jouw perfecte thuisstadion!