Navigatie

Vermogen Amerikaanse koelkast

Wat verbruikt een Amerikaanse koelkast?

Amerikaanse koelkasten staan bekend om hun grote formaat en extra ruime inhoud. Ze worden ook wel side-by-side koelkasten genoemd omdat de deur van de vriezer naast de koelkastdeur zit. Een Amerikaanse koelkast is ideaal voor een groot gezin, of als je veel etenswaren gekoeld wil bewaren. Ook zijn Amerikaanse koelkasten een eyecatcher in de keuken. Maar, hoeveel energie verbruikt een Amerikaanse koelkast? En gebruikt een Amerikaanse koelkast meer dan een koel-vriescombinatie? We leggen het hieronder uit.

Verbruik van een koelkast

Amerikaanse koelkast aansluiten

Een Amerikaanse koelkast is groter dan een koel-vriescombinatie

Wanneer we een ruime koel-vriescombinatie met een netto inhoud van 343 liter vergelijken met een Amerikaanse koelkast valt direct één ding op: de Amerikaanse koelkast heeft bijna twee keer zoveel inhoud, namelijk 629 liter. Amerikaanse koelkasten zijn meestal een flink stuk groter dan een koel-vriescombinatie, met name in de breedte. Bij het bovenstaande voorbeeld biedt de Amerikaanse koelkast ruim 80% meer binnenruimte.

Verbruik koelkast

Een Amerikaanse koelkast verbruikt meer energie dan een koel-vriescombinatie

We hebben een Amerikaanse koelkast en een koel-vriescombinatie uitgekozen om met elkaar te vergelijken. De Amerikaanse koelkast is ruim 80% groter, maar beide apparaten hebben dezelfde energieklasse.

Bij dit voorbeeld verbruikt de koel-vriescombinatie 186 kWh en de Amerikaanse koelkast 255 kWh per jaar. Dat is een verschil van bijna 40%. Per jaar zijn de energiekosten van de koel-vriescombinatie €65,- en die van de Amerikaanse koelkast €89,- op basis van €0,35 per kWh.

Amerikaanse koelkast

Conclusie: een Amerikaanse koelkast is voor zijn formaat relatief energiezuinig

In het bovenstaande voorbeeld is de Amerikaanse koelkast ruim 80% groter en verbruikt hij bijna 40% meer energie dan een koel-vriescombinatie. Ook milieucentraal.nl bevestigt dat een Amerikaanse koelkast gemiddeld bijna 40% meer energie verbruikt dan een koel-vriescombinatie.

Maar als je naast het energieverbruik ook naar de grotere inhoud kijkt, kun je concluderen dat een Amerikaanse koelkast voor zijn formaat relatief energiezuinig is. Heb je zo’n grote koelkast echter niet nodig, dan kun je op energie besparen door te kiezen voor een koel-vriescombinatie.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt