Navigatie

Zo werkt Sonos TruePlay

Sonos TruePlay: het beste geluid in elke kamer

Sonos wil elk huis vullen met de mooiste muziek in de hoogste kwaliteit. Maar hoe goed ze de speakers in hun testruimtes ook laten klinken, in elk huis kan het compleet anders klinken. En daar heeft Sonos iets voor bedacht: Sonos TruePlay.

Geluid is afhankelijk van talloze aspecten. Uiteraard hebben de daadwerkelijke luidsprekers ins de speakers een belangrijke invloed, maar ook minder voor de hand liggende elementen kunnen invloed hebben. Denk bijvoorbeeld aan hoe groot een kamer is, of er gordijnen hangen en hoeveel meubels erin staan. Sonos wil dat iedereen, ongeacht de woonomgeving kan genieten van het mooiste geluid. Daarom hebben ze TruePlay ontwikkeld. Wat dit is, hoe het werkt en waarom elke Sonos-gebruiker het moet gebruiken, dat leggen we uit op deze pagina.

Sonos TruePlay
Sonos TruePlay

Wat is Sonos TruePlay

Sonos TruePlay is een techniek die het mogelijk maakt om in een paar minuten jouw Sonos-speakers (bijvoorbeeld de Sonos Beam, Sonos One SL, Sonos Ray en Sonos Five), te kalibreren zodat jij geniet van het mooiste geluid. Met een iPhone of iPad kan je in de Sonos-app ‘TruePlay Tuning’ selecteren, waarna het proces begint. De speakers spelen een toon af, waarna jij rustig met je telefoon door de kamer moet lopen. De microfoon van de iPhone of iPad pikt dit geluid op waarna de speakers kleine aanpassingen doorvoeren om het geluid te optimaliseren.

Dit alles is in twee minuten gepiept en zorgt voor een aanzienlijk beter geluid. Ben je een Sonos-gebruiker, dan is het dis echt aan te raden dit proces een keer te doorlopen. Heb je een Android-telefoon, dan is TruePlay bij de meeste speakers helaas niet mogelijk. In dat geval is het wel aan te raden om een vriend met een iPhone een keer uit te nodigen om je speakers te kalibreren. Heb je een Sonos Era 100 of Sonos Era 300, dan is Trueplay wel mogelijk met een Android-toestel.

Auto TruePlay

Auto TruePlay

De draagbare speakers van Sonos, de Sonos Move en Sonos Roam, worden veel op verschillende plekken gebruikt. En als je de speaker kalibreert in de woonkamer en je neemt hem vervolgens mee naar zolder, dan kan hij heel anders klinken. En ook op zolder wil je natuurlijk muziek luisteren in de hoogste kwaliteit. Maar elke keer het TruePlay-proces doorgaan is niet praktisch. Daarom heeft Sonos voor deze speakers Auto TruePlay ontwikkeld. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de ingebouwde microfoons (die ook gebruikt worden voor Google Assistant) om automatisch het geluid te analyseren een kleine aanpassingen door te voeren. Hiermee hoef jij niks te doen en heb je altijd schitterend geluid.

Conclusie

Sonos TruePlay is een manier om snel jouw Sonos-speakers te kalibreren zodat ze in jouw huis optimaal klinken. Sonos TruePlay werkt bij de meeste speakers alleen via de Sonos-app op iPhones en iPads, en bij de Sonos Era 100 en Era 300 ook op Android-telefoons. De draagbare Sonos-speakers hebben Auto TruePlay ingebouwd, waarmee de speakers elke keer dat je muziek afspeelt automatisch kalibreren. Zo geniet jij altijd van het mooiste geluid.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt