Navigatie

5 tips voor jouw studentenkamer

Nu het nieuwe schooljaar in de startblokken staat, zijn er weer veel studenten op zoek naar een studentenkamer. Sommige gelukkigen hebben al een kamer gevonden en er wonen natuurlijk ook veel studenten al op kamers. Een studentenkamer is gemiddeld zo’n 18 m², waardoor je er niet alles en ook geen hele grote meubels en apparatuur in kwijt kan. Die ruimte moet je verstandig gebruiken, zodat je er wel zoveel mogelijk in kan plaatsen. In deze blog geef ik je een aantal ruimtebesparende tips die zeker goed van pas komen in een studentenkamer.

1. Een mini koelkast

De meeste studentenkamers zijn een onderdeel van een huis met een gedeelde keuken. Daar zit waarschijnlijk al een koelkast in, maar wanneer je jouw fles wijn, dure vleeswaren of verse aardbeien daarin bewaart, is de kans natuurlijk groot dat jouw huisgenoten dat ook zullen aanbreken. Wil je er zeker van zijn dat jouw boodschappen niet al op zijn voordat je er zelf iets van hebt gehad? Of vind je het gewoon fijn om jouw spullen bij de hand te hebben? Dan kan je het beste een mini koelkast in jouw kamer neerzetten.

Zo’n koelkast wordt ook wel een barmodel koelkast genoemd en heeft een inhoud van gemiddeld 30 tot 50 liter. Weekboodschappen kan je er niet in kwijt, maar de belangrijkste spullen passen er wel in. Vind je het toch iets te klein? Ga dan voor een tafelmodel koelkast met een inhoud van gemiddeld 150 liter. Het voordeel van deze twee koelkasten is dat ze niet hoger zijn dan 85 cm, waardoor je er gemakkelijk iets op kan plaatsen. Daardoor kan je de spaarzame ruimte in jouw studentenkamer goed benutten.

2. Senseo koffiezetapparaat

Een koffiezetapparaat is een must in iedere studentenkamer. Je zal erg blij zijn met dit apparaat wanneer het de vorige avond toch iets te laat is geworden of wanneer je weer een avond zit te blokken voor een tentamen.

Ga je op kamers, dan zijn er veel dingen die je aan moet schaffen. Je wilt dan natuurlijk het liefst zoveel mogelijk besparen op die uitgaven en dus niet de allerduurste producten aanschaffen. Het voordeel van een Senseo koffiezetapparaat is dat het, in vergelijking met andere koffiezetapparaten, betaalbaar is. Daarnaast heb je verschillende soorten koffiepads, waardoor je kunt variëren van smaak. Van mild tot extra strong en van Mocca Gourmet tot Cappuccino Choco. Je kunt er alle kanten mee op!

Lust je zelf geen koffie? Je zal vast wel eens visite hebben die dat wel lust. Omdat je voor een Senseo niet de hoofdprijs betaalt, is het een handig apparaat als je het enkel voor visite koopt. Al kun je er naast koffie ook chocolademelk mee zetten, dankzij de Senseo Milka Choco pads.

3. Een kleine televisie

Met een huisgenoot een film kijken, met vrienden een avondje gamen of jouw favorieten serie bingewatchen. Wat ook zeker niet in een studentenkamer mag ontbreken, is een televisie. Een grote 75 inch televisie is natuurlijk niet heel handig, want dat neemt veel ruimte in beslag. Ook zit je waarschijnlijk veel te dichtbij zo’n grote televisie, aangezien een studentenkamer vaak niet heel groot is. Gelukkig is er een ruime keuze aan kleinere televisies, voorzien van een goed beeldscherm.

Ben je een liefhebber van films en series? Of kijk je graag televisieprogramma’s op een eigen gekozen moment terug? Dan is een Smart TV erg handig. Het combineert het vertrouwde tv-kijken met het gemak van internet, dankzij de talloze apps die het biedt. Netflix, Videoland, NL Ziet en veel andere apps heb je tot je beschikking met dit een Smart TV. Een populaire keuze is een 32 inch tv. Deze televisie past goed in de meeste kamers en is groter dan een laptop of telefoon, waardoor je er comfortabeler series op kijkt.

4. Kleine combimagnetron

Net als een kleine koelkast, is het ook handig om een kleine combimagnetron in jouw studentenkamer te hebben. Een combimagnetron is een magnetron en een oven in één, wat de ruimte van een tweede apparaat bespaart. Met een inhoud tussen 25 en 39 liter past er prima een pizza in en kan je hem bijvoorbeeld gemakkelijk op jouw mini koelkast plaatsen.

Een combimagnetron is ideaal voor het bereiden van allerlei gerechten voor ieder moment van de dag. Ontbijt je ’s ochtends met havermout? Dan maak je dat gemakkelijk klaar op de magnetronstand van de combimagnetron. Afbakbroodjes voor de lunch bak je erin af op de ovenstand of verwarm er een kopje soep in op. Heb je ’s avonds geen zin om te koken? Dan komt dit apparaat erg goed van pas. Magnetronmaaltijden maak je er mee klaar of je bakt er lekker lui een pizza in af. Voor een gezellige avond met vrienden kan je er ook een vers stokbrood in klaarmaken. Kortom, een ideaal apparaat voor in jouw studentenkamer!

5. Een bluetooth-speaker

Wat als laatste een toevoeging aan jouw studentenkamer zal zijn, is een bluetooth-speaker. Deze speakers zijn er van verschillende merken, zoals JBL, Marshall of Sony. Je kunt er eenvoudig muziek op streamen vanaf jouw telefoon of tablet zonder afhankelijk te zijn van een internetverbinding. Zet ermee een achtergrondmuziekje aan voor bij het studeren of tijdens een gezellige avond met vrienden. Ook zorg je ermee voor opzwepende muziek voor jouw home workout.

Een bluetooth-speaker is ideaal voor gebruik in jouw studentenkamer, maar kan je ook eenvoudig overal mee naartoe nemen. Ga je met vrienden naar het strand, eten in het stadspark of voetballen? De kleinste speakers passen soms zelfs in jouw jas- of broekzak en andere stop je eenvoudig in jouw tas. Zo zorg jij voor een gezellige sfeer! Bovendien zijn tegenwoordig veel bluetooth-speakers waterdicht, waardoor je op het strand of bij een zwembad niet bang hoeft te zijn dat hij kapotgaat door het water.

Er zijn natuurlijk nog veel meer spullen die je moet aanschaffen voor jouw studentenkamer, maar met deze apparaten maak je jouw studentenleven al een stuk gemakkelijker en leuker. Veel succes, en bovenal plezier, het komende schooljaar!

Deel deze blog via:

Blog van:

Jill

Productredacteur bij Expert