Navigatie

De handigste producten voor jouw thuisvakantie!

Op dit moment heersen er veel twijfels over hoe we onze zomervakanties kunnen spenderen. Waar de meesten normaal gesproken een paar weken naar het buitenland vertrekken, is dat nu niet vanzelfsprekend. Veel mensen kiezen er daarom voor om in eigen land op vakantie te gaan of gewoon het eigen huis als uitvalsbasis te gebruiken, oftewel een staycation. In deze blog lees je hoe je toch het echte vakantiegevoel creëert tijdens jouw staycation: zomers, ontspannen en comfortabel.

Gemak en sfeer met een draadloze (bluetooth)speaker

Wanneer je vakantie viert met jouw eigen huis als uitvalsbasis, is het natuurlijk wel leuk om dingen te doen die je normaal gesproken ook op vakantie doet: lekker zonnen in de tuin, aan een zwembad of tijdens een dagje naar het strand. Een zomerse playlist op de achtergrond maakt het vakantiegevoel helemaal af.

Draadloze speakers bieden daarbij uitkomst. Met wifi-speakers creëer je een draadloos geluidssysteem in huis, waardoor je door het hele huis naar jouw favoriete muziek kunt luisteren via streamingsdiensten als Spotify en Deezer. Met een bluetooth-speaker kan je via een bluetooth-verbinding vanaf jouw telefoon of tablet muziek luisteren. Voor binnenshuis en in de tuin zijn wifi-speakers het handigst, omdat Wifi-bereik verder gaat dan een bluetooth-verbinding. Wanneer je het huis uit gaat, is een bluetooth-speaker het handigst. Je kunt ook kiezen voor de Sonos Roam, deze portable speaker werkt via wifi én bluetooth.

De speakers zijn er in allerlei soorten en maten. De kleinste speakers neem je gemakkelijk mee in je strandtas en bovendien zijn sommige draadloze speakers waterdicht, waardoor je er gerust mee aan het zwembad kan hangen.

Comfortabel lezen met een e-reader

Iedereen kent wel de struggle van het lezen van een boek terwijl je ligt. Liggend op je rug met het boek boven je, worden je armen na verloop van tijd vermoeid door het zware boek. Dat probleem heb je niet wanneer je op jouw buik ligt, met het boek op je handdoek, maar daarbij krijg je na een tijdje een zere rug of last van je schouders.

Een e-reader is daar een goede oplossing voor. Dit apparaat is enorm licht en dun, waardoor je hem gemakkelijk een lange tijd kan vasthouden zonder vermoeide armen te krijgen. Bovendien kan je er honderden boeken op zetten, waardoor je enorm veel leesvoer bij je hebt, zonder een zware tas mee te hoeven zeulen. Wie wil dat nou niet?

Heerlijke drankjes uit de koelbox

Niks is zo vervelend als drankjes die tijdens een zomerse dag geen verfrissing meer bieden, omdat ze inmiddels door de zon zijn opgewarmd. Van warm water, warme cola of een flesje met lauw bier word je niet blij wanneer het 30°C is. Dan wil je ijskoude drankjes!

Koelboxen bieden daarbij uitkomst. Ook deze apparaten zijn er in allerlei soorten en maten. De meeste koelboxen zijn passief, wat betekent dat ze jouw drankjes koel houden door middel van koelelementen. Deze leg je een dag van tevoren in de vriezer en voordat je weg gaat, met jouw gekoelde drankjes in de koelbox. Doordat de koelbox geïsoleerd is, zal de inhoud ervan minder snel zal opwarmen door de zon.

Andere koelboxen werken op 12 of 24 volt, waardoor je ze kunt aansluiten in een auto of vrachtwagen. Met een omvormer zijn ze ook te gebruiken op 230 volt. De koelbox koelt zelf, dus zonder koelelementen, en drankjes worden continu koel gehouden. Wanneer je met de auto naar het strand of naar een zwemplas gaat en je deze dichtbij jouw ligplaats kan parkeren, is dat echt een uitkomst. Je hoeft maar een klein stukje naar de auto te lopen en drankjes blijven zelfs bij tropische temperaturen continu koel.

Verkoeling met een airco

Hoewel de temperatuur in Nederland tijdens de zomer vaak nogal schommelt, hebben we er de afgelopen jaren bloedhete zomerdagen tussen gehad. In landen als Spanje en Italië is dat heel gebruikelijk en heeft bijna ieder huis een airco ingebouwd. Het is dan ook niet gek dat steeds meer Nederlanders ook een mobiele of vaste airco aanschaffen.

Een airco biedt jou de heerlijke verkoeling die je graag wilt wanneer het zo warm is. Daarnaast heeft het nog een aantal prettige functies. Is het niet onwijs warm, maar wil je wel graag een verfrissend briesje? Dan zijn airco’s vaak ook enkel op de ventilatorstand te gebruiken. Bovendien hebben de apparaten vaak een ontvochtigende functie, wat erg prettig is op een regenachtige, broeierige zomerdag - en die komen nogal vaak voor in Nederland. Als laatste hebben sommige airco’s zelfs een verwarmende functie. Vind je het eigenlijk een te duur apparaat dat je enkel tijdens de paar zomermaanden zal gebruiken? Deze functie zorgt ervoor dat hij ook in de winter van nut kan zijn.

Een zomer is niet geslaagd zonder een barbecue

Heerlijk eten van de barbecue

Een zomer is niet geslaagd zonder het houden van een barbecue. Bij een barbecue zullen de meeste mensen aan het eten van vlees denken, maar ook wanneer je geen vlees eet, kan een barbecue een feestje zijn. Je kunt er namelijk heerlijk aardappelen mee poffen, groente en fruit mee grillen en de heerlijkste vegetarische hamburgers mee bakken. Ook kan je de vleesstukjes van shaslicks vervangen door tofu.

Je kunt thuis in de tuin barbecueën met jouw gezin, een paar vrienden of familie. Een barbecue op kolen geeft daarbij een echte barbecue-smaak aan jouw vlees, vis of groente, maar met een elektrische barbecue heb je (en hebben jouw buren) minder last van de rook en geur die er vanaf komt.

Bij veel zwemplassen is het ook toegestaan om te barbecueën. Met een kleine wegwerpbarbecue gaat dat erg gemakkelijk, doordat deze vaak al zijn voorzien van kolen en enkel met een lucifer aangestoken hoeven te worden. Let er wel op dat barbecueën bij veel zwemplassen alleen op de aangewezen plaatsen is toegestaan. Ook is het wel zo vriendelijk om ervoor te zorgen dat jouw buren niet in de rook zitten.

Heb je inspiratie nodig voor barbecue recepten? Hier volgt er één met en één zonder vlees:

Vegetarische bietenburger

Benodigdheden voor de burger:

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels noten (bijv. mix van pijnboompitten en pompoenpitten)
  • 200 gram voorgekookte bietjes
  • 50 gram havermout
  • 1 ei
  • 25 gram geitenkaas (of feta)
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 2 burger broodjes
  • (kokos)olie
  • Peper en zout

Benodigdheden voor erbij:

  • 50 gram geitenkaas (of feta)
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 2 eetlepels appelstroop
  • flinke hand rucola of spinazie blad
  • 2 verse vijgen

Bereidingswijze:

  1. Snij de ui en de knoflook heel fijn. Verwarm 1 el. olie in een kleine koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook en noten in de laatste minuut toe om even mee te verwarmen. Laat het mengsel vervolgens goed afkoelen.
  2. Rasp de bietjes en doe deze in een kom. Dep droog met keukenpapier. Kluts het ei en voeg deze toe aan de bietjes, samen met het afgekoelde ui-notenmengsel. Mix het mengsel met een staafmixer grof, zodat er voldoende bite overblijft.
  3. Verkruimel de geitenkaas en kneed door het mengsel, samen met de appelstroop, een snuf peper en zout en de havermout. Dek het mengsel af en zet voor een half uur apart om te rusten. Zo trekt het vocht in de havermout en krijgt je burger meer binding.
  4. Na het half uur kneed je het mengsel nog kort door en maak je er 2 bietenburgers van. Druk de burgers goed aan. Als het mengsel nog te nat is voeg je wat extra havermout of een beetje bloem toe en laat je het nog even rusten in de koeling om goed op te nemen.
  5. Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de burgers in zo’n 10 minuten aan beide kanten lichtbruin.
  6. Tot slot maak je een luchtig kaasmengsel als topping voor je bietenburgers. Stop hiervoor 50 gram feta of geitenkaas in een foodprocessor. Voeg 2 eetlepels roomkaas toe en laat draaien tot je een fluffy crème hebt. Prakken met een vork kan ook, maar is nogal arbeidsintensief.
  7. Halveer de broodjes en besmeer elk met een eetlepel appelstroop. Verdeel wat rucola of spinazie over de broodjes en plaats de vegetarische bietenburgers er bovenop. Lepel een flinke lepel kaas crème eroverheen. Snijd de vijgen in parten en verdeel bovenop de crème. Dek af met het kapje van het broodje. Serveer direct.

Gegrilde Indiase kipspiesjes van de barbecue

Bereidingswijze:

  1. Laat de satéprikkers weken in koud water.
  2. Snijd elk kipfilethaasje in 4 stuks en stop in een ruime kom. Voeg de tikka masala pasta, yoghurt en uitgeperst knoflookteentje toe en roer goed om. Dek de kom af met folie en laat 30 minuten rusten op het aanrecht.
  3. Pel de uien, snijd overlangs doormidden en elke helft in 3 parten. (= totaal 12 stuks) Was de paprika, snijd in vieren en elk stuk vervolgens in 6 stukken (= totaal 24 stuks).
  4. Haal de satéprikkers uit het water en laat uitlekken. Rijg achtereenvolgens op elke prikker: een kipblokje – stukje paprika – kipblokje – partje ui – kipblokje – stukje paprika – kipblokje.
  5. Steek de barbecue aan. Grill de Indiase kipspiesjes op de barbecue in 10 min gaar. Regelmatig keren. Serveer met de chutney en naans.

Benodigdheden:

  • 2x 300 gram kipfilet haasjes (12 stuks)
  • Half potje tikka masala pasta (ca 100 gram)
  • 4 eetlepels volle yoghurt
  • 2 kleine uien
  • 1 rode paprika
  • Koriander
  • Olijfolie
  • 12 satéprikkers
  • Naanbrood
  • Een potje mango chutney

Bronnen: expert.nl, bettyskitchen.nl

Deel deze blog via: