Navigatie

Review: HP 17-cn0170nd – Overal in huis aan de slag

30-07-2021

Wie op zoek is naar een laptop komt er al snel achter: een laptop is niet zomaar een laptop. Er zijn kleine, compacte en lichte laptops die je altijd makkelijk in je tas kan stoppen, maar er zijn ook grote laptops met een fors scherm van 17 inch. Gebruik je de laptop vooral thuis, dan kan dit laatste een fijne optie voor je zijn. Ben je op zoek naar een 17 inch-laptop, dan is de HP 17-cn0170nd misschien wel dé laptop voor jou. Met lekker veel opslagruimte, veel werkgeheugen en een prettige processor belooft dit een fijne laptop te zijn voor alledaags thuisgebruik. Ik probeerde hem uit om te kijken of hij zijn beloftes waarmaakt.Plus- en minpunten van de HP 17-cn0170nd
+ Groot scherm
+ Mooi design & goed in balans
+ Voldoende werkgeheugen om te multitasken
+ Veel opslagruimte
+ Prettig volledig toetsenbord
- Contrast van het scherm is niet heel krachtig

HP 17-cn0170nd | Te koop bij Expert

Door Menno Visser
Productredacteur audio & visual | Expert

Belangrijkste specificaties HP 17-cn0170nd

Formaat & type beeldscherm
17 inch Full HD
Processor en werkgeheugen
Intel Core i3-11254G & 8GB RAM
Besturingssysteem
Windows 10
Goed voor
Alledaags thuisgebruik
Bijzonderheden
Mooi design met fijn toetsenbord

Wil je een laptop voor thuisgebruik, dan is een 17 inch-model een comfortabele keuze. Door het lekkere grote scherm kijk je urenlang comfortabel naar het beeld en zet je makkelijk twee vensters naast elkaar. En ben je klaar, dan ruim je hem weer makkelijk op in de kast. De HP 17-cn0170nd lijkt zo’n laptop te zijn die thuis helemaal op zijn plek is, of dit nu aan de keukentafel, op de bank of op een bureau is. Ik ging er een tijdje mee aan de slag om hem goed aan de tand te voelen.

Design – Heerlijk in balans

Hoe groter de laptop, hoe belangrijker het design. De HP 17-cn0170nd heeft een strakke matzilveren finish met een spiegelende inkeping bij het logo. Vingerafdrukken blijven niet zichtbaar op de matte afwerking, wat ervoor zorgt dat de laptop netjes blijft ogen.

Deze HP-laptop is met een gewicht van twee kilo geen lichtgewicht, maar met een laptop die je vooral thuis zal gebruiken is dat geen enkel probleem. Het gewicht is goed verdeeld en fijn in balans. Je kan de laptop makkelijk met een hand verplaatsen, of deze nu open of dichtgeklapt is, zonder dat je het idee hebt dat je hem snel laat vallen. Ook zet je de laptop prima op één been als je lekker op de bank zit. Gebruik je de trackpad, dan blijft het scherm mooi stilstaan en ook als je typt is de beweging minimaal. Als je hele verslagen wil typen, dan is het wel fijner om dit aan een tafel of bureau te doen, maar korte stukjes en losse zinnen gaan prima.

Beeld en geluid

Het meest in het oog springende kenmerk van de laptop is het scherm. Zoals gezegd is het scherm lekker groot en door de FullHD-resolutie komt elk detail mooi scherp over. De HP 17-cn0170nd heeft een mat scherm, wat de ergste spiegelingen en reflecties tegenhoudt. Hierdoor kan je hem makkelijk buiten kan gebruiken en kan je ook als je bij het raam zit of als er een lamp achter je aanstaat zonder problemen elk deel van je scherm duidelijk zien. Dit gaat wel iets ten koste van het contrast, dus als je de laptop wil gebruiken voor het maken of bewerken van beelden, dan kan het aan te raden zijn om de laptop aan te sluiten op een externe monitor. Dan weet je zeker dat je het meest precieze beeld ziet.

Het geluid is prima, maar mist wel een krachtige bas, waardoor de laptop niet ideaal is voor het bekijken van de mooiste blockbusters, maar dat is met oordopjes, een koptelefoon of een bluetoothspeaker makkelijk opgelost.

De laptop in gebruik

Zoals gezegd is een 17 inch-laptop groot genoeg om twee vensters naast elkaar te openen. En ook qua hardware is de laptop prima in staat om te multitasken. De laptop heeft 8GB aan werkgeheugen, waardoor je makkelijk meerdere programma’s tegelijk kan gebruiken.

De HP 17-cn0170nd heeft maar liefst 512 GB opslaggeheugen. Dit is genoeg om jaren aan vakantiefoto’s op te slaan, een flinke cd-verzameling digitaal te bewaren en talloze uitgebreide documenten op te slaan. Zo zet je al je favoriete media op je laptop en heb je overal alles bij de hand.

Een ander voordeel van een 17”-laptop is dat de laptop groot genoeg is voor een volledig toetsenbord, inclusief numpad. Werk je veel met getallen, bijvoorbeeld om de administratie bij te werken, dan is dit altijd een erg fijne toevoeging. Het toetsenbord is tevens subtiel verzonken in de body van de laptop. Dit valt bijna niet op, wat ten goede komt aan het strakke design, maar het zorgt er wel voor dat je lekker typt als de palmen van je handen op de laptop rusten. De toetsen zijn niet verlicht, waardoor de laptop niet ideaal is om in het donker te gebruiken, maar als je thuis bent kan je altijd makkelijk een lampje aanzetten.

HP 17-cn017-nd | Te koop bij Expert

Conclusie

De HP 17-cn0170nd is een mooie laptop om overal in huis aan de slag te gaan. Het scherm is lekker groot, waardoor je er de hele dag comfortabel naar kijkt en waardoor je makkelijk twee documenten naast elkaar opent. Het grote scherm zorgt daarbij voor genoeg ruimte voor een volledig toetsenbord met numpad, waardoor je makkelijk getallen invoert.

Ben je serieus in het maken en bewerken van beelden, dan kan een laptop met een scherm met een dieper contrast wat beter bij jou passen, maar werk je vooral met Office-programma’s als Word en Excel en zoek je een laptop waarop je al je vakantiefoto’s kan bewaren, dan is de HP 17-cn0170nd de laptop voor jou.

HP 17-cn017nd | Te koop bij Expert

Deel deze blog via:

Menno Visser | Productredacteur bij Expert

Review van:

Menno Visser

Productredacteur beeld & geluid bij Expert