Navigatie

Met deze producten ben je klaar voor de zomertijd

Langzamerhand kunnen we de dekentjes en kachels opbergen en de airco’s en barbecues juist uit de kast halen, want de zomertijd staat weer voor de deur. Heerlijk die zomer, maar je moet er ook rekening mee houden dat de klok weer verzet wordt. Hij gaat een uur vooruit, wat betekent dat het ook een uur langer donker is in de ochtend. Wakker worden is misschien dan wel weer even een opgave. De producten in dit artikel helpen je om in het nieuwe ritme te komen.

Werk aan je ochtendroutine met een smartwatch

Frisse lucht werkt als een soort espresso voor je lichaam. Je voelt je in één keer super wakker. Het is daarom ook niet gek om ’s ochtends een mooie wandeling te maken om je lichaam actief te houden. Dus voordat je naar werk gaat is het goed om even tijd vrij te maken voor het halen van een frisse neus. Heb je een hond thuis? Combineer je ochtendwandeling dan zeker met het uitlaten van je hond. Muziekje of podcast aan en je dag kan al niet meer stuk!

Als je naar buiten gaat, vergeet dan niet je smartwatch om te doen. Een smartwatch houdt een hoop gegevens bij. Niet alleen de tijd, maar ook bijvoorbeeld het aantal stappen dat je zet of de calorieën die je verbrandt. Een smartwatch is heel handig in het aanpassen van je ochtendroutine. Door het bijhouden van alle gegevens werk je heel gericht en makkelijk naar je doel toe. Daarnaast stuurt het reminders zodat je niet vergeet om wat stappen in de ochtend te zetten.

Op tijd wakker worden

Tijdens de overgang naar de zomertijd kan het moeilijk zijn om op de juiste tijd wakker te worden, omdat de klokken een uur vooruit worden gezet en de dagen langer worden. Een wekkerradio helpt je om op de juiste tijd wakker te worden, zodat je niet te laat komt voor je werk, school of andere afspraken. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je te vroeg of te laat wakker wordt, omdat de wekkerradio automatisch wordt aangepast aan de nieuwe tijd.

Wekkerradio's bieden verschillende functies om je wakker te maken. Zo kies je bijvoorbeeld voor een zachte wektoon of een radiozender naar keuze. Radiowekkers zijn ook vaak voorzien van de geliefde snooze-button. Daarmee stel je het opstaan nog eventjes uit. Verder hebben wekkerradio's de mogelijkheid om je ’s ochtends te wekken met het laatste nieuws. Zo ga je goed geïnformeerd naar je werk en heb je genoeg gesprekstof met je collega’s bij het koffiezetapparaat.

Een goed koffiezetapparaat om de dag te starten

Over koffiezetapparaten gesproken! Wat gaat er boven een bakje koffie in de ochtend? Het is lekker en goed om de dag te starten met een lekker bakje koffie. Een warm kopje koffie kan namelijk wonderen doen. Of je nou gaat voor een warme cappuccino of een sterke espresso, het helpt je wakker worden en het laat je wennen aan de, voor je gevoel, vroege tijden. Ben je geen fan van koffie? Dan kies je voor een warme thee uit een waterkoker of bruisend water uit een sodastream voor hetzelfde effect.

Koffiezetapparaten zijn voorzien van vele handige technieken. Zo sla je de instellingen van jouw lievelingskoffie op in het geheugen van het apparaat. Vervolgens heb je met één druk op de knop je favoriete bakje koffie in handen.

Een andere handigheid van enkele koffieapparaten is dat ze te bedienen zijn via een app. Daarmee zet je vanuit bed alvast een lekker bakje. Je stelt in de app ook een timer in. Geef bijvoorbeeld aan dat die ’s ochtends vroeg alvast koffie klaarmaakt. Zo staat je bakje koffie al klaar voordat je uit bed bent. Gebruik je een koffiemolen? Dan geniet je ook nog eens van de heerlijke geur van gemalen bonen in de ochtend.

Start je dag actief: beweeg en geniet van muziek

Nu het langer licht is buiten, is er geen betere manier om je dag te beginnen dan met beweging. Zo begin je je (werk)dag meteen energiek en goed. Of je nu gaat voor een baantje zwemmen of liever kiest voor een wandeling, hardlopen in de natuur, of fietsen naar je werk. En wat al deze activiteiten nog beter maakt, is jouw favoriete muziek in je oren. Zo ben je ongemerkt al flink in beweging. Een waterbestendige koptelefoon, zoals de Shokz OpenSwim, maakt zwemmen met muziek tot een geweldige ervaring. En met de draadloze Shokz hoofdtelefoons, die stevig op je oren blijven zitten, kun je zonder zorgen je hoofd bewegen. Of je nu door het water beweegt of door de straten rent, de juiste hoofdtelefoon maakt jouw actieve start van de dag compleet.

Smart home en zomertijd

Bij het woord ‘zomertijd’ denken we misschien al te snel aan op tijd wakker worden en wennen aan het nieuwe ritme, maar vergeet niet dat het ’s avonds langer licht blijft. Dat brengt een belangrijk voordeel met zich mee, namelijk het besparen van energie. Je hoeft lampen, die best wat stroom gebruiken, pas een uur later aan te doen.

Met smart-lampen maak je het voor jezelf nog makkelijker. Je stelt namelijk precies in wanneer de lampen aan- of juist uitspringen. De zon gaat in de zomertijd rond 9 uur onder. Dus door de smart-lampen op die tijd in te stellen, ben je nooit te laat of te vroeg met het aanzetten van de lampen.

Voorbereid de zomertijd in

Nu ben je helemaal voorbereid op de aankomende zomertijd. Het is dus vooral belangrijk om goed te slapen en veel frisse lucht te ontvangen. Daardoor kom je zonder moeite in het nieuwe ritme en blijf je lekker fris en fruitig.