Navigatie

Samsung Galaxy A35 review: Wat heeft de nieuwe midrange telefoon ons te bieden?

Door: Annelies

De Samsung Galaxy A35 zou zomaar eens jouw nieuwe telefoon kunnen worden. Deze goede budgettelefoon is voorzien van uitstekende features. In deze review vertellen we je er graag meer over!

Pluspunten

  • + Afgewerkt met glas waardoor hij een nog kwalitatievere uitstraling heeft

  • + Met Vision Booster heeft het scherm een hoge helderheid

  • + Je maakt nog betere foto's in het donker dankzij de grotere sensor

  • + Vernieuwde processor voor nog snellere en soepelere prestaties

Minpunten

  • - Met 6,6-inch heb je een vrij forse telefoon in je handen

  • - Ultrawide- en macrocamera zijn onveranderd gebleven

Belangrijkste specificaties Samsung Galaxy A35

Schemrdiagonaal
6,6-inch
Schermresolutie
Full HD
Resolutie hoofdcamera
50 megapixels
Wat zit er in de doos?
Usb C naar usb C kabel en simnaald
Bijzondere kenmerken
Key Island Design, Vision Booster, Exynos 1380-processor

Nieuwe midrange telefoon Samsung

Samsung doet het al jaren uitstekend met hun midrange telefoons. Ze weten precies de juiste telefoon aan te bieden voor een interessante prijs. De A30-serie maakt daar ook al een tijd deel van uit, met dit jaar dus de A35 die in de voetsporen van de A34 treedt. Maar wat is er dan allemaal nieuw?

Subtiele veranderingen in het design

Laten we daarbij beginnen bij het design, want daar zijn wel een aantal interessante dingen nieuw. Zoals de achterkant bijvoorbeeld. Vorig jaar had de A34 nog een plastic achterkant afgewerkt met glas, maar dit jaar heeft Samsung ervoor gekozen om de achterkant van de A35 volledig met glas af te werken. Dat geeft de telefoon nog meer een kwalitatieve uitstraling.

Tweede ding, en dat is top gedaan door Samsung, is de plaatsing van de selfie camera. De A34 had namelijk nog een waterdruppelincaping, maar daar zijn ze nu van afgestapt en hebben de selfiecamera een stuk subtieler verwerkt in het design.

En ook op de zijkanten van de telefoon zien we iets nieuws. Het zijn geen rechte zijkanten meer, want de knoppen zitten op een soort eilandje. Samsung noemt dit het ‘Key Island Design’ en het idee daarvan is dat je beter controle hebt over de knoppen als je de telefoon in je handen hebt.

Verder is hij verkrijgbaar in de kleuren blauw, lichtblauw, paars en geel.

De tekst gaat verder onder de producten:

Helder scherm met uitstekende resolutie

Het scherm is een Full HD Plus Super AMOLED display. Dat komt er eigenlijk op neer dat je films en series kijkt in een uitstekende resolutie. Sowieso beter dan op de A34 die alleen over een Super AMOLED-display beschikt. Het scherm heeft een grootte van 6,6-inch en is daarmee vrij fors, maar het voordeel hiervan is wel weer dat je een lekker groot scherm hebt voor het kijken van video’s bijvoorbeeld.

Het scherm is ook voorzien van Vision Booster wat ook nieuw is ten opzichte van vorig jaar. Dit is een techniek waar Samsung gebruik van maakt om je altijd goed zicht op het scherm te geven. Dus ook wanneer je buiten in het felle zonlicht staat. Wat die doet is, hij verhoogt de helderheid op het scherm waarbij contrasten en kleuren helemaal geoptimaliseerd worden. Dus hierdoor hoef je niet meer een plekje in de schaduw op te zoeken om even op je telefoon te kunnen kijken.

Ook nieuw op de A35 is de adaptieve verversingssnelheid tot maximaal 120 hertz. Dus dat betekent dat het scherm zich aanpast op jouw gebruik. Als je bijvoorbeeld volop aan het swipen en scrollen bent, dan zorgt de telefoon voor de hoogste verversingssnelheid. Wanneer het beeld stil staat, dan verlaagt hij het aantal hertz juist weer. Hiermee bespaart hij batterij. Je moet dit wel eventjes aanzetten in de instellingen.

Verder is het scherm, en de telefoon in z’n algemeen, goed beschermd. Zo is het scherm voorzien van Corning Gorilla Glass Victus+ dat een betere bescherming biedt dan de Gorilla Glass 5 van de A34. Net als vorig jaar is hij IP67 stof- en waterbestendig. Hij kan dus wel wat water hebben, maar het betekent niet dat hij volledig waterdicht is, dus wees er wel een beetje voorzichtig mee.

Betere foto’s in het donker

Samsung heeft de A35 een kleine upgrade gegeven als het aankomt op de camera. De hoofdcamera gaat van 48 megapixels naar 50 megapixels, maar misschien nog wel belangrijker is dat de lens een grotere sensor heeft. Daardoor vangt hij meer licht en kun je in het donker betere foto’s maken!

De andere camera’s zijn hetzelfde gebleven. Zo is de A35 nog steeds voorzien van een 8 megapixel ultrawide camera, een 5 megapixel macrocamera en een 13 megapixel selfie camera. Allemaal niet van hele hoogstaande kwaliteit, maar zolang je de hoofcamera gebruikt, maak je echt prima foto’s met deze telefoon!

Filmen doe je met deze telefoon in Super HDR wat voor rijke kleuren en duidelijke video’s zorgt. Dankzij Optical Image Stabilization en Video Digital Image Stabilization zijn al jouw foto’s en video’s stabiel, ook wanneer je in beweging bent.

Snellere en soepelere prestaties

Het kloppende hart van de Samsung Galaxy A35 is de nieuwe Exynos 1380-processor die vorig jaar in de Samsung Galaxy A54 zat. Deze processor is een stukje krachtiger dan de processor die in de A34 zit. Dus taken worden wat sneller uitgevoerd waardoor de apps op je telefoon sneller en soepeler draaien.

Je hebt verder keuze uit twee versies van de A35. Zo heb je de A35 met 128 GB aan opslagruimte met daarbij 6 GB aan werkgeheugen, of, als je meer wilt, de A35 met 256 GB aan opslagruimte waarbij 8 GB aan werkgeheugen om de hoek komt kijken. Als zelfs dat nog niet genoeg is, dan kun je eventueel nog uitbreiden naar 1 TB aan opslagruimte door een microSD-kaart toe te voegen.

Geniet de hele dag van alles wat de A35 je te bieden heeft

Tot slot nog de batterijduur van de Galaxy A35. Niet veel veranderd op dit vlak, want zo is hij nog steeds voorzien van een batterij met een capaciteit van 5000 mAh. Als je hem normaal gebruikt kom je hier makkelijk meer dan een dag mee door.

Daarna kun je hem opladen met de meegeleverde oplaadkabel waar geen oplaadblok bij zit trouwens. Bij het opladen ondersteunt hij Super Fast Charging tot maximaal 25 watt. Daarmee is hij binnen een halfuur al voor een groot deel opgeladen.

Wordt de A35 je nieuwe telefoon?

Hopelijk heb je nu een goed beeld van de Samsung Galaxy A35. De verschillen met de A34 zijn misschien niet groot, maar ze zijn er wel. Zo is het design vernieuwd en heeft de camera een kleine sprong vooruit gemaakt.

Als je nu een A34 hebt, kun je misschien nog wel even wachten met een nieuwe telefoon, maar ben je echt op zoek naar iets nieuws en wil je dat die een beetje betaalbaar is? Dan is de A35 zeker aan te raden.