Navigatie

JBL Club One | Video review

26-06-2020

De nieuwe JBL Club One, een koptelefoon die JBL heeft ontwikkeld in samenwerking met grote namen, zoals Nicky Romero en Armin van Buuren. Thijs ontdekt wat deze hoofdtelefoon te bieden heeft!

1. Opening

Hoi ik ben Thijs van Expert! Vandaag heb ik hier de JBL Club One; een draadloze bluetooth hoofdtelefoon die ontworpen is in samenwerking met grote namen zoals Nicky Romero en Armin van Buuren. Wat deze hoofdtelefoon allemaal te bieden heeft check ik vandaag, dus blijf kijken!

2. Geluid

De nieuwe hoofdtelefoon serie van JBL, de CLUB, is nu sinds kort uit en daarvan is dit type, de Club One, het vlaggenschip. Deze hoofdtelefoon heeft JBL Pro Sound die zorgt voor een dynamische luisterervaring en een 40mm driver, gemaakt van grafeen. Die ervoor zorgt dat je altijd detail en helderheid in je muziek hoort.

3. True Adaptive Noise Cancelling

Soms is het fijn als je ongestoord kan werken. De Club One heeft wat JBL noemt, True Adaptive Noise Cancelling. Dat True Adaptive staat dan ook voor het aanpassen, want de Club One reageert op de omgeving. Hij checkt constant het omgevingsgeluid en past daar dus de noise cancelling op aan. Zo wordt al je omgevingsgeluid perfect weggefilterd. Door diezelfde technologie compenseert de hoofdtelefoon ook voor geluidsverstoring door bijvoorbeeld haar, brillen of hoofdbewegingen. Ook zonder bluetooth kun je de noise cancelling inschakelen. Met de SilentNow functie sluit je jezelf helemaal af en heb je volledige isolatie van externe ruis en zelfs muziek.

4. Ambient Aware & TalkThru

Draag je vaak je hoofdtelefoon op de fiets? Of ben je juist graag op de hoogte van wat er om je heen gebeurt, dan je de Smart Ambient knop gebruiken. Voor deze knop heb je twee opties die je zelf in kunt stellen, de Ambient Aware; Deze versterkt het omgevingsgeluid, ideaal voor als je bijvoorbeeld op de fiets zit en toch nog veilig je omgeving wilt horen, of TalkThru; met deze aan kun je nog gewoon een gesprek voeren en wordt je muziek dus even naar de achtergrond verschoven. De keuze tussen deze twee opties stel je zelf in, in de JBL headphones-app.

5. My JBL headphones-app

Wat je nog meer kan instellen is de manier hoe je het geluid wilt horen; de EQ. Zo kun je dit zelf naar eigen voorkeur afstellen maar kun je ook kiezen uit de favoriete instellingen van de verschillende bekende DJ’s.

6. Handsfree bellen & Google Assistent & Amazon Alexa

Ook aan de handsfree ervaring is gedacht. Als je een berichtje krijgt of je gewoon even snel de tijd wilt weten kun je gemakkelijk op je de Google Assistent & Alexa knop drukken (tik op de linkeroorschelp). Je kan een berichtje sturen, het weerbericht checken en meer, en dat alles eigenlijk zonder je telefoon ook maar aan te raken. Natuurlijk kun je ook handsfree bellen met de Club One. Door de dual-mic-technologie wordt het omgevingsgeluid onderdrukt tijdens een gesprek. Dus zit je in een drukke omgeving dan kun je alsnog alles horen.

7. Batterijduur

Als je deze hoofdtelefoon elke dag gebruikt is het fijn als de batterij lang meegaat. De Club One gaat 45 uur mee. Als je nu constant de noise cancelling aan hebt staan is dat natuurlijk minder, dan is het zo’n 23 uur, nog steeds meer dan genoeg om lang te kunnen genieten van je muziek.

8. Zachte over-earcups

Het ontwerp van de Club One is stevig en robuust. De hoofdtelefoon is wat aan de zware kant maar toch zit hij fijn op het hoofd dankzij de leren kussens bij de hoofdhand en de over-ear oorkussens. Naast dat hij goed zit ziet hij er ook nog eens goed uit. De hoofdtelefoon is netjes afgewerkt en hij heeft een stoere look.

9. Verschillen tussen Club One, Club 950NC & Club 700BT

Wat is dan het verschil tussen de Club One en de andere 2 modellen? Voor een wat lagere prijs heb je de JBL CLUB 950nc. Bij deze hoofdtelefoon heb je ook noise-cancelling maar wel net wat minder goed dan de Club One. Deze batterij houdt het wel wat langer vol, namelijk 55 uur zonder en 25 uur met noise-cancelling. Ook krijg je hier geen vliegtuig adapter bij, heeft hij wat minder vermogen en heb je geen dubbele AUX-ingang. De Club 700BT heeft geen noise-cancelling, nog wat minder vermogen en een zacht in plaats van hard hoesje, maar deze prijs is dan ook een stuk lager dan die van de Club One. Meegeleverd bij de Club One krijg je een Aux-in kabel met afstandbediening en microfoon, een gewone Aux-in kabel, een USB-C oplaadkabel, de hardcase, een vliegtuigadapter en een 6,3mm adapter.

10. Conclusie

Al en al is de JBL Club One dus niet zonder rede het pronkstuk van de nieuwe Club serie. Hij heeft een mooi vol geluid wat gemakkelijk aan te passen is volledig naar eigen smaak en biedt eigenlijk alles wat je van een professionele bluetooth hoofdtelefoon verwacht. Daarnaast is hij opvouwbaar en kun je met de hardcase beschermhoes hem makkelijk opbergen en meenemen. Ga je er nu mee het vliegtuig in, dan is er ook een handige vliegtuig-adapter meegeleverd. Over de batterijduur hoef je ook niet te in te zitten want die is lang, zelfs met de noise cancelling aan. Ik ben in ieder geval erg enthousiast en kan hem dus zowel aan consument als professional aanraden.