Navigatie

Kobo Nia | Video Review

04-09-2020

De nieuwste E-reader van Kobo, de Kobo Nia. Vandaag duiken wij met de neus in de e-boeken en bekijken we wat dit instapmodel e-reader van Kobo ons kan bieden!

Bekijk het product

1. Opening

Hoi, ik ben Thijs van Expert! En ik heb hier de nieuwste E-reader van Kobo, de Kobo Nia! Vandaag duiken wij met de neus in de e-boeken en bekijken we wat dit instapmodel e-reader van Kobo ons kan bieden!

2. Instapmodel E-reader

Laten we gelijk maar het grootste voordeel van de Kobo Nia benoemen, en dat is de prijs. De Kobo Nia is erg budget vriendelijk. Je hebt hem namelijk al voor minder dan 100 euro in huis. Maar wat kan je allemaal verwachten voor die prijs?

3. Scherm & Gewicht

De Kobo Nia is allereerst een heel licht apparaat dat je gemakkelijk meeneemt. Hij weegt namelijk maar 172 gram en dat is echt bijna niks. Lees je vaak op de bank of in bed lig je waarschijnlijk te lezen met het boek omhoog. Met 172 gram in je handen hou je hem gemakkelijk boven je uit zonder dat je armen verzuren. Daarnaast heeft de Kobo Nia een touchscreen want naast de aan- en uitknop zitten er voor de rest geen knoppen op. Alles bestuur je dus met het scherm. Het scherm zelf is 6 inch groot en heeft een pixeldichtheid van 212 pixels. De Clara HD, de Libra en Forma hebben een wat hogere pixeldichtheid en dus een wat hogere beeldscherpte.

4. Niet spiegelend scherm

Bij lekker weer is het heerlijk om buiten in het zonnetje van je boek te kunnen genieten. De Kobo Nia heeft een niet-spiegelend scherm, wat betekent dat je geen last van reflecties op je scherm hebt.

5. Comfortlight

Lees je ook in de avonduurtjes? Ook dan hoef je je nergens zorgen over te maken want je hebt namelijk gewoon het ComfortLight van Kobo op deze e-reader. Hiermee pas je zelf de helderheid aan. Wat de Kobo Nia dan niet heeft is een blauwlichtfilter. De Clara HD heeft dat dan bijvoorbeeld weer wel.

6. Opslag

Eén van de grootste voorbeelden van een e-reader is de opslag. Waar je normaal al moeite hebt met een paar boeken op vakantie mee te nemen, neem je een e-reader zonder enige moeite mee. De Kobo Nia heeft ruimte voor zo’n 6.000 boeken, daar kan zelfs je boekenkast thuis niet tegenop.

7. Leeservaring

Wat je ook niet zo snel met een boek kan doen is bijvoorbeeld de lettergrootte veranderen. Bij de Kobo Nia gelukkig wel, maar je verandert ook dingen zoals het lettertype, de regelafstand en de marges. Je leest dus je boeken precies zoals je zelf het fijnst vindt. Over het opladen van je e-reader hoef je ook niet in te zitten, want op een volle batterij kun je wekenlang lezen.

8. Conclusie

Heb je nou altijd zitten twijfelen over de aankoop van een e-reader dan is de Kobo Nia jouw kans om in de wereld van e-readers te duiken. Het is een prima instapmodel voor een goede prijs. Het apparaat heeft niet veel toeters en bellen en doet vooral waar hij voor gemaakt is; makkelijk overal boeken lezen. Met de opslag van 6.000 boeken neem je overal je favoriete boeken mee, maar weet je nu al dat je veel boeken gaat verslinden? Dan is het ook mogelijk om voor ongeveer een tientje per maand een Kobo Plus abonnement te nemen waarmee je onbeperkt kunt lezen uit een bibliotheek van meer dan 600.000 boeken. Lees je veel, of ben je op zoek naar je volgende (wat luxere) e-reader, dan raad ik aan om toch ook even naar de andere Kobo modellen te kijken want deze hebben voor een hogere prijs nét wat meer extra’s te bieden.