Navigatie

AEG droger resetten

AEG droger storingen en oplossingen

Hoe kun je een AEG wasdroger resetten en wat doe je als je AEG droger een storing heeft? Hieronder leggen we uit wat de verschillende foutcodes betekenen en hoe je ze kunt oplossen.

AEG droger resetten
AEG reset

AEG wasdroger resetten

Als je de droger wil resetten, schakel het apparaat dan uit en trek de stekker uit het stopcontact. Laat de stekker 30 seconden uit het stopcontact. Doe vervolgens de stekker er weer in en zet het apparaat weer aan. Als het apparaat een foutcode aangeeft, kijk dan eerst even hieronder wat je het beste kunt doen. Met de onderstaande oplossingen krijg je je AEG droger vaak weer snel aan de praat. Lost dit het probleem niet op? Schakel dan een monteur in.

AEG droger storing C2 of E20

Bij een C2 of E20 storing heeft een AEG wasdroger een probleem met de waterafvoer. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De waterafvoer kan verstopt zitten, de afvoerslang kan gekikt zijn of de afvoerslang zit niet goed op de droger.

Vochtsensor foutcode

AEG droger storing C6

Foutcode C6 staat bij een AEG wasdroger voor een probleem met de vochtsensor. Als de vochtsensor niet goed werkt, duren droogprogramma’s langer dan normaal. Controleer als je dit probleem op wil lossen eerst of het stopcontact waarop je de droger hebt aangesloten een geaard stopcontact is. Je herkent dit aan de twee pinnetjes aan de zijkant van het stopcontact. Controleer vervolgens of het pluizenfilter en de condensor goed schoon zijn en maak deze zo nodig pluisvrij. Probeer nu of de droger weer normaal werkt. Geeft de droger nog steeds dezelfde foutcode, laat dan een monteur langskomen want waarschijnlijk is er dan een probleem met de vochtsensor.

AEG droger storing C8

Foutcode staat C8 staat voor een probleem met de temperatuursensor. Laat hiervoor een monteur langskomen.

Deur AEG droger

AEG droger storing CD

Als er foutcode CD op het display van een AEG droger staat, sluit de deur niet goed. Meestal komt dit doordat er een kledingstuk tussen de deur zit. Stop het wasgoed goed in de trommel en zorg ervoor dat er geen was tussen de deur zit. Duw de deur dicht zodat je een klik hoort en reset de droger door hem uit te zetten en de stekker uit het stopcontact te halen. Sluit na een halve minuut de droger weer aan en stel het programma opnieuw in.

AEG droger storing E40

Foutcode E40 op een AEG wasdroger kan twee verschillende dingen betekenen. Of de deur sluit niet goed of de wasdroger is op een stroomgroep met zonnepanelen aangesloten. Zorg ervoor dat er geen wasgoed tussen de trommeldeur zit en sluit de deur met een klik. Reset de droger door de stekker er een halve minuut uit te halen en start het droogprogramma opnieuw. Als je zonnepanelen hebt, zorg er dan voor dat de wasdroger op een andere stroomgroep is aangesloten.

AEG droger storing E60

Bij foutcode E60 warmt een AEG droger niet goed op. Maak het pluizenfilter en de condensor schoon. Het filter kun je afspoelen onder de kraan en daarna met een doek afdrogen. Ook de condensor moet je schoonmaken, tenzij jouw droger een zelfreinigende condensor heeft. Zorg ervoor dat de wasdroger in een goed geventileerde ruimte staat en zet zo nodig een raam of deur open.

AEG droger storing EH0 of EHO

Bij foutcode EH0 of EHO krijgt de wasdroger geen stroom. Zit de stekker in het stopcontact? Zo ja, werkt een ander apparaat wel als je het op dit stopcontact aansluit? Als een ander apparaat het ook niet doet dan is er een probleem met de stroomvoorziening. Controleer de stoppen in de meterkast. In dat geval ligt het probleem niet bij de droger.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt