Navigatie

Inbouw oven nismaat

Wat zijn de afmetingen van een inbouw oven?

Als je een inbouw oven zoekt voor in je keuken dan zijn de belangrijkste maten de nismaten. Dit zijn de inbouwmaten van de oven. Zo meet je de nishoogte, nisbreedte en nisdiepte van de kast en samen bepalen deze maten hoe groot de oven kan zijn. Gelukkig zijn dit standaardmaten, dat wil zeggen dat de maten van verschillende ovens veelal overeenkomen. Wel zit er verschil in de nishoogte, en de diepte kan per model verschillend zijn.

Oven afmetingen
Nishoogte

Nishoogte oven

Inbouw ovens hebben twee standaard nishoogtes, afhankelijk van de grootte van de oven. Kleinere inbouw ovens hebben een nishoogte van 45 cm en grotere inbouwovens hebben een nishoogte van 60 cm. De meeste inbouwovens hebben een nishoogte van 60 cm. Meet de nishoogte aan de binnenkant van de kast, van onder naar boven.

Nisbreedte

Nisbreedte oven

Inbouw ovens hebben een standaard nisbreedte van 56 cm, maar dit kan variëren tussen de 55 en 60 cm. Daarom is het belangrijk om ook de nisbreedte altijd even op te meten. De nisbreedte meet je aan de binnenkant van de kast, van links naar rechts.

Nishoogte

Nisdiepte oven

De standaard nisdiepte van een inbouwoven is 55 cm, maar ook de diepte kan per model nog een beetje variëren. De diepte van de nis kun je meten met een rolmaat, van achterin de kast tot aan de voorkant.

Let op: kijk niet alleen naar de nismaten

De nismaten zijn vaak kleiner dan de werkelijke breedte en hoogte van de oven. Meestal is de voorkant van de oven wat breder zodat de oven goed past en mooi aansluit op de keukenkast.

Inhoud van de oven

Inbouwovens zijn er in twee maten: 45 cm hoog en 60 cm hoog. De hoogte van de oven hangt samen met de inhoud. Verder wordt oveninhoud altijd gemeten in liters. Kleinere ovens met een hoogte van 45 cm hebben een inhoud van rond de 40 liter. Grotere ovens van 60 cm hoog hebben een inhoud van ongeveer 70 liter.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt