Navigatie

Afmetingen wasdroger

Wat zijn de afmetingen van een droger?

Bij een nieuwe wasdroger wil je misschien ook weten hoe groot het apparaat is? Past het wel in je bijkeuken? En kun je het apparaat bovenop de wasmachine plaatsen? Op zich zijn de maten van een wasdroger niet zo heel erg spannend: de meeste drogers hebben een standaardformaat. Alleen de diepte kan soms verschillen.

-Wasmachine afmetingen
Formaat droger

Een droger is 60 cm breed

Wasdrogers hebben een standaardbreedte van 60 cm. Dit is gelijk aan de standaardbreedte van een wasmachine.

Een droger is 85 cm breed

Wasdrogers hebben een standaardhoogte van 85 cm. Toch kan de hoogte in werkelijkheid nog een klein beetje verschillen: tussen de 84 en 85,5 cm. Ook de hoogte is gelijk aan de standaardhoogte van een wasmachine.

De diepte van een droger varieert

Waar de breedte en de hoogte van de meeste drogers hetzelfde is, is de diepte vaak verschillend. Wasdrogers hebben een diepte van 57,5 tot 68 cm. Houd hier dus rekening mee. De diepte is van belang als je de droger op een wasmachine wil plaatsen. De wasmachine moet dan minimaal even diep zijn als de droger.

Geen ruimte droger

Onvoldoende ruimte voor een wasdroger?

Als je weinig ruimte hebt voor een wasdroger zijn er twee oplossingen: je kunt de droger bovenop de wasmachine plaatsen, of je kunt kiezen voor een was-droogcombinatie. Wanneer je de droger op de wasmachine plaatst, is het belangrijk dat de wasmachine net zo diep, of dieper, is dan de droger, zodat de droger stabiel kan staan. Verder heb je een stapelkit nodig die je tussen de wasmachine en de droger plaatst. Droger en wasmachine maak je vervolgens stevig aan elkaar vast met een spanband.

De tweede optie bij weinig ruimte, of als je geen twee apparaten wil, is een was-droogcombinatie. Dit is een wasmachine en droger in één. Het voordeel is dat dit ruimte bespaart en dat je geen twee apparaten hoeft aan te schaffen. Was-droogcombinaties zijn duurder in de aanschaf dan een losse wasmachine, maar goedkoper dan een wasmachine en een droger. Vaak is een was-droogcombinatie wat minder energiezuinig dan een losse wasmachine of droger. En je moet er rekening mee houden dat je meer wasgoed kunt wassen dan dat je kunt drogen. Om kleding te drogen, heb je meer ruimte nodig in de trommel.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt