Navigatie

Airfryer schoonmaken

Bekijk alle airfryers bij Expert

Airfryer schoonmaken? Wij adviseren je graag!

Met een airfryer geniet je van de heerlijkste recepten, van snacks tot aan groentes. Om dat zo te houden is het belangrijk dat je de luchtfriteuse schoon houdt. Hij is makkelijker schoon te houden dan een frituurpan omdat een airfryer geen frituurvet gebruikt. Hoe kan je hem het beste schoon houden? Waar moet je opletten bij het schoonmaken? En wat moet je vooral niet doen? Wij leggen je per stap uit wat je het best kan doen!

Airfryer mand

De mand schoonmaken

Haal de stekker van de luchtfriteuse eruit en laat het apparaat minstens een half uur afkoelen voordat je het gaat schoonmaken. Vervolgens kan je de mand eruit halen en hem in de afwasmachine stoppen of je spoelt het af met de hand. Gebruik daarvoor warm water met afwasmiddel. Laat daarna de mand tien minuten inweken en haal vervolgens met een zachte borstel de etensresten eraf.

Pan schoonmaken

De pan schoonmaken

De pan is net zoals de mand schoon te maken met de vaatwasser en handwas. Maak hierbij ook gebruik van warm water en afwasmiddel. Gebruik een zachte borstel zodat je de antiaanbaklaag niet benadeeld. Droog de pan vervolgens af met een zachte doek. Als je wilt dat de pan überhaupt niet vuil wordt, gebruik dan bakpapier of aluminiumfolie tijdens het bakken.

Verwarmingselement

Verwarmingselement schoonmaken

Het is van belang dat je het verwarmingselement op zijn plek laat zitten. Je zal het met de hand moeten schoonmaken omdat het element niet bestendig is voor de vaatwasser. Zorg dat je een zachte doek of spons hebt waarmee je kan schoonmaken. Het is lastig om goed bij het verwarmingselement te geraken, maar als je de airfryer omgekeerd neerzet dan is het een stuk eenvoudiger. De moeilijke hoekjes zijn het best te benaderen met een oude tandenborstel.

Vaatwasserbestendig

Onderdelen in de vaatwasser

De pan en mand zijn de enige onderdelen die bestendig zijn voor de vaatwasser. Toch wordt er aangeraden om ook die onderdelen schoon te maken met de hand, omdat de vaatwasser de antiaanbaklaag kan aantasten. Producten die je aanvullend kunt kopen bij de airfryer zijn meestal ook vaatwasserbestendig. Het verwarmingselement en de behuizing horen niet in de afwasmachine.

Buitenkant airfryer

Buitenkant schoonmaken

De buitenkant van de luchtfriteuse wordt al snel vuil door handafdrukken en stof. Het is verstandig om eens in de week een vaatdoek of een lichtdoekje over de buitenkant te halen, daardoor blijf het apparaat een mooi stralend aanzien in de keuken.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt