Navigatie

Amerikaanse koelkast maten

Wat zijn de afmetingen van een Amerikaanse koelkast?

Amerikaanse koelkasten worden steeds populairder. Dit type koelkast wordt ook wel side-by-side genoemd omdat de deuren van het koel- en vriesgedeelte naast elkaar zitten in plaats van boven elkaar. Amerikaanse koelkasten zijn verder vooral bekend vanwege hun grotere formaat. Maar, hoe groot is een Amerikaanse koelkast precies en past hij in jouw keuken? Hieronder leggen we het uit.

Formaat Amerikaanse koelkast

De breedte van een Amerikaanse koelkast is 70-100 cm

Amerikaanse koelkasten zijn tussen de 70 en 100 cm breed. Dat is dus een stuk breder dan een normale koelkast, die vaak maar 55 cm breed is. Amerikaanse koelkasten hebben geen standaardbreedte dus kijk goed naar de specificaties van het model dat je op het oog hebt en of deze in jouw keuken past.

De hoogte van een Amerikaanse koelkast is 150-190 cm

Ook de hoogte verschilt per model Amerikaanse koelkast. De hoogte varieert tussen de 150 en 190 cm. Veel Amerikaanse koelkasten zijn rond de 180 cm hoog, maar dit kan dus verschillend zijn.

De diepte van een Amerikaanse koelkast is 64-78 cm

Ook wat de diepte betreft hebben Amerikaanse koelkasten geen standaarddiepte; dit verschilt per model. De diepte van een Amerikaanse koelkast ligt tussen de 64 en 78 cm.

Amerikaanse koelkast

Amerikaanse koelkasten heb een grote inhoud

Dit is natuurlijk een inkoppertje: doordat Amerikaanse koelkasten groter zijn, past er ook meer in. Als je kiest voor een model dat breder en hoger is, heeft deze een grotere binnenruimte. Je kunt dit ook zien aan het netto aantal liters voor koelen en voor vriezen. Zo zie je precies wat de verhouding is tussen het koel- en het vriesgedeelte en kun je verschillende modellen Amerikaanse koelkasten goed met elkaar vergelijken. Amerikaanse koelkasten hebben voor het koel- en vriesgedeelte samen een grote netto inhoud van 250 liter of meer.

Bekijk alle Amerikaanse koelkasten

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt