Navigatie

Zo reset je een Android TV

Hoe reset je je Android tv?

Of er nu een keer iets fout gaat, de tv erg traag reageert of als de tv van eigenaar wisselt, soms is het nodig of verstandig om je televisie te resetten. Maar hoe doe je dat? Op deze pagina leggen we je uit hoe je een tv reset die draait op Android TV.

Als je veel verschillende apps gebruikt of al lang gebruikmaakt van de tv, dan kan je gaan merken dat het langer duurt voordat apps opstarten of reageren. Dit kan komen doordat het geheugen langzaam volstroomt. Gelukkig is het in de meeste gevallen heel makkelijk om hier iets aan te doen.

Wat is Android TV?

Helemaal uit

Als je simpelweg op de uitknop op de afstandsbediening drukt gaat de tv echter niet helemaal uit. Via deze manier zet je de tv in een standby-modus. Het voordeel hiervan is dat de tv snel weer aanstaat en dat jij direct verder kan kijken. Het nadeel hiervan is dat veel data bewaard worden, waardoor hij wat trager kan reageren. Om de tv helemaal opnieuw op te starten houd je de afstandsbediening 5 seconden ingedrukt tot het bericht ‘uitschakelen’ verschijnt. Hierna start meestal je tv automatisch opnieuw op. Gebeurt dit niet, dan kan je nog een keer op de aan/uit-knop drukken en je tv start weer helemaal fris op.

Resetten

Terug naar de fabrieksinstellingen

Lost dit het probleem niet op, of krijgt de tv een andere eigenaar? Dan is het verstandig om de tv terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit kan vrij eenvoudig in het menu. Ga bij de instellingen naar ‘apparaatvoorkeuren’ en ga omlaag naar de optie ‘Fabrieksinstellingen terugzetten’. Klik hierop, bevestig de keuze door nog een keer op ‘Fabrieksinstellingen terugzetten’ te klikken en het proces wordt in gang gezet.

Zet je de tv terug naar de fabrieksinstellingen, dan moet je je na afloop opnieuw aanmelden, opnieuw verbinding maken met het internet en je voorkeuren opnieuw instellen.

Conclusie

Loopt je Android TV trager dan je gewend bent, dan kan het helpen om je tv helemaal uit te zetten in plaats van de tv op stand-by te zetten. Lost dit het probleem niet op, zet de tv dan terug naar de fabrieksinstellingen. Dit is ook aan te raden als de tv van eigenaar wisselt.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt