Navigatie

Auto stofzuigen

Wat heb je nodig om de auto te stofzuigen?

Je auto stofzuigen, misschien een klusje dat je liever overslaat. Toch zal je eraan moeten geloven als je met de kinderen of je huisdier op pad bent geweest. Er bestaan speciale stofzuigers met 12 volt aansluiting voor in de auto, maar met de opzetstukken van een steelstofzuiger of een gewone stofzuiger kom je ook een heel eind.

Kruimeldief of steelstofzuiger?

Met een autostofzuiger kun je de auto stofzuigen door het snoer aan te sluiten op de 12 volt van de auto. Het voordeel van een kruimeldief, of steelstofzuiger is dat je niet afhankelijk bent van een snoer want deze stofzuigers werken op een accu.

Een kruimeldief of een autostofzuiger gebruik je om de kruimels van de stoelen en matten te zuigen. Als de auto vuiler is raden wij het gebruik van een steelstofzuiger aan. Een steelstofzuiger heeft meer zuigkracht dan een kruimeldief.

Wat voor accu heeft de stofzuiger?

Omdat je niet wilt dat de steelstofzuiger of kruimeldief halverwege de zuigbeurt van de auto een lege accu heeft, is het belangrijk om bij de aanschaf op de soort accu te letten.

Steelstofzuigers zijn standaard altijd uitgerust met een Li-ion accu, maar binnen de Li-ion accu’s zijn sommige accu’s krachtiger en met een langere accuduur dan andere. De gebruiksduur hangt af van het vermogen en de capaciteit van de accu.

Bij een kruimeldief zijn er drie verschillende soorten accu’s: Li-ion, NiMH en NiCD. Een Li-ion accu gaat het langste mee en is het krachtigste van de drie. De NiMH accu is een middenweg. Met deze accu zuig je minder lang, maar hij is goedkoper dan een Li-ion accu. De minste krachtige accu is de NiCD accu.

Hoe krachtig een accu is wordt bepaald door de capaciteit in milliampère per uur, de hoeveelheid energie die wordt meegegeven (volt) en het aantal watt. Het wattage wordt berekend door volt te vermenigvuldigen met ampère. Een kruimeldief of steelstofzuiger met een Lithium-ion accu gaat lang mee. Zo weet je zeker dat je de hele auto kunt stofzuigen.

Snoerlengte

Zuig je de auto met een normale stofzuiger, dan is het handig als deze stofzuiger een lang snoer heeft. Met een lang snoer kom je in veel hoekjes van de auto. Mogelijk heb je nog een verlengsnoer nodig om de hele auto stof en vuilvrij te maken. Het is dan goed om naar stofzuigers te kijken met een minimale snoerlengte van tien meter.

Handige accessoires voor het stofzuigen van je auto

Om je auto goed te kunnen reinigen zijn er accessoires voor de stofzuiger. Deze accessoires helpen je bij het stofzuigen van de auto. Hieronder lees je meer over de accessoires en waarvoor het accessoire geschikt is.

 • Kierenzuigmond
  Deze smalle zuigmond is perfect voor de moeilijk bereikbare plekken. In de auto kun je met dit accessoire goed tussen de autostoelen stofzuigen.
 • Meubelzuigmond
  De meubelzuigmond gebruik je voor het zuigen van grote beklede delen zoals autostoelen. Deze accessoire zit standaard bij je stofzuiger.
 • Mini turboborstel
  Dierenharen verwijder je gemakkelijk met deze krachtigere borstel. Een gemotoriseerde mini turboborstel helpt je ook om gras en grof vuil weg te zuigen.
 • Zachte afstofborstel
  Met een zachte afstofborstel zuig je het dashboard zonder krassen te maken.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt