Navigatie

Auto schoonmaken met hogedrukreiniger

Auto wassen met hogedrukreiniger

Merk je dat je auto niet meer straalt zoals voorheen? Dan is hij toe aan een schoonmaakbeurt. Dat kan op meerdere manieren. De makkelijkste manier is om gebruik te maken van een hogedrukreiniger. Binnen de kortste keren staat je auto weer te schitteren! Welke stappen moet je doorlopen en hoe voorkom je krassen in de lak? Wij leggen het je uit.

Voorbereidingen

Voordat je begint is het goed om te bedenken welke spullen je allemaal nodig hebt. Je kunt maar beter goed voorbereid van start gaan!

Allereerst is het natuurlijk handig om je hogedrukreiniger bij de hand te hebben. Die wordt vaak geleverd met verschillende opzetstukken waar je handig gebruik van kan maken. Denk daarbij aan een sproeikop, vuilvrees en een wasborstel. Deze opzetstukken komen goed van pas bij het schoonmaken van een auto. Daarnaast maak je gebruik van accessoires als autoshampoo, velgenreiniger of insectenverwijderaar. Check goed of er geen harde stukken meer in de borstels zitten, want anders beschadig je de lak.

Voorspoelen

Gebruik eerst de sproeikop voor het voorspoelen van de auto. Zet hem op de zachtste stand en spuit over het hele oppervlak van de auto heen. Daarmee zorg je ervoor dat bijvoorbeeld kleine zandkorrels worden verwijderd.

Bij het schoonmaken is het goed om ook direct even je velgen mee te pakken. Deze maak je schoon met speciale velgenreiniger. Laat het product even inwerken op de velgen voordat je het schoonmaakt. Verder verwijder je insecten op je vooruit met speciale insectenverwijderaar. Ook dit moet je laten inwerken voordat je er met de borstel overheen gaat.

Inzepen en schoonmaken

Na het voorspoelen begin je nu met het inzepen van de auto. Hierbij maak je gebruik van autoshampoo. Het verschilt per hogedrukspuit of je de reinigingsfles op de lans plaatst of juist een speciaal gedeelte hebt voor reinigingsmiddelen. Vervolgens besproei je de auto van top tot teen met de autoshampoo.

Nu de auto goed ingezeept is, kan je aan de slag gaan met de wasborstel. Door rustig met de borstel over de auto te gaan, pak je het hardnekkige vuil aan. Al het vuil komt los van de auto en spuit je straks makkelijk af.

Schoonspuiten

Dan is het nu tijd voor de finishing touch! Zet de vuilfrees op de hogedrukreiniger en zet hem in de juiste stand. Spuit vervolgens alle autoshampoo van de auto af. Vergeet niet de velgenreiniger van de velgen te spuiten en de insectenverwijderaar van de ruiten. Wat er overblijft, is een glanzend resultaat!

Krasvrije auto

Op je auto ben je natuurlijk heel zuinig en wil je het liefst geen krassen. Daarom is het goed om rekening te houden met een aantal dingen. Zet bijvoorbeeld geen druk op de wasborstel, maar maak rustige bewegingen. Bij het schoonspuiten is het goed om altijd 20 tot 30 cm afstand te houden tussen de vuilfrees en de lak. Verder is het goed om een brede straalstand te gebruiken en hem niet in de sterkste stand te zetten. Laat de spuit verder veel bewegen, zodat die niet te lang op één plek blijft.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt