Navigatie

Wat is de beste tablet voor je kind?

Speciale features

Tablets kunnen zeer waardevol zijn voor kinderen. Door de vele educatieve apps kunnen ze veel leren en door de sociale media kunnen ze makkelijk in contact blijven met opa en oma en hun vrienden. Maar welke tablet is geschikt voor je kind? Wij geven je tips waar je op kan letten.

Met schermen snijdt het met aan twee kanten. Aan de ene kant kunnen ze goed zijn voor de ontwikkeling van je kind, maar aan de andere kant wil je ook niet dat ze de hele dag geobsedeerd naar het beeldscherm turen. Daarom zijn er speciale kindvriendelijke tablets. Zo kan jij je kind met een gerust hart een tablet geven en hoef je niet bang te zijn voor de negatieve gevolgen.

-

Bescherm je kind

Heb je een tablet die op Android draait, zoals een Nokia-tablet, dan kan je Google Kids Space instellen. Dit is een speciale modus die helemaal gericht is op kinderen. Alle apps, video’s en boeken die kunnen worden voorgesteld zijn gericht op de leeftijd van je kind. De beschikbare content wordt beoordeeld door media- en onderwijsexperts die zich richten op kinderen, zodat jij zeker weet dat de content geschikt is.

En jij hebt de volledige controle. Wil je dat je kind niet zelf apps kan installeren of wil je een maximale schermtijd instellen, dan doe je dat heel eenvoudig bij de instellingen.

Er zijn ook merken die zelf een kids-modus hebben op hun tablet, bijvoorbeeld Lenovo. Hierbij heeft je kind niet alleen toegang tot veilige content, in deze modus wordt ook oogbeschermingstechnologie geactiveerd en kunnen ze een melding krijgen als ze niet goed rechtop zitten.

Bescherm je tablet

Vooral bij kleine kinderen gaat nog wel eens iets stuk. Als je je kind een tablet geeft, is het daarom verstandig om daar een stevige tablethoes bij te geven. De Lenovo M10 is een tablet met handige kindvriendelijk functies, en daarom heeft Lenovo ook een passende en kleurrijke Kids Bumper tablethoes ontwikkeld. Deze heeft extra dikke randen zodat de tablet goed bestand is tegen stoten en vallen en heeft een handvat zodat je kids hem makkelijk overal mee naartoe nemen.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt