Navigatie

Advies over blenders

Blender kopen? Wij adviseren je graag!

Je wilt een blender kopen maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Heel begrijpelijk, want er zijn tegenwoordig enorm veel soorten en maten blenders. Op deze pagina vertellen we je wat meer over de verschillende soorten en mogelijkheden en over waar je op moet letten bij de aankoop van een blender. Zo weet jij wat voor blender je nodig hebt!


Bekijk alle blenders

Blender advies
Blender advies

Waar ga je de blender voor gebruiken?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken waar je de blender voor wilt gaan gebruiken. Wil je er je dagelijks een smoothie mee gaan maken of ga je vooral groente pureren voor een soep? Er zit veel verschil in de kracht van de blender en de inhoud van de mengkan en zo is er altijd wel een blender die past bij jouw wensen. Ook zit er verschil in het aanbod van accessoires en opzetstukken. Waar veel blenders geleverd worden met één kan, zijn er ook apparaten met verschillende (meeneem)mengflessen.

Krachtige blender

Uit het wattage lees je de kracht van de motor. Blenders variëren meestal tussen 250 watt – 2500 watt. Bedenk goed wat voor producten je voornamelijk in de blender zal gaan doen, zodat je zeker weet welke wattage bij je wensen past. Een lager wattage is prima te gebruiken voor zachte groenten en fruit. Maar wil je noten, ijs of bevroren fruit gaan blenden? Kijk dan naar een blender met een hoog wattage.

Je zal zien dat er veel blenders op de markt zijn met een 'Ice Crush-functie'. Deze zijn dus krachtig genoeg om ijsblokjes tot gruis te malen. Zo kan je gecrusht ijs toevoegen aan jouw smoothie, waardoor deze veel langer koud blijft! Aan deze functie is ook af te zien of je blender sterk genoeg is om bijvoorbeeld bevroren fruit te malen.

Blender kopen? Expert adviseert je graag!

Verschillen in materialen

Misschien is het je al eens opgevallen dat er verschil zit in het materiaalgebruik van de kan. Je hebt keuze uit een kunststof en een glazen kan. Wat zijn hiervan de voor- en nadelen? Een glazen kan is vaak stijlvoller, is minder gevoelig voor krassen en kan beter tegen hogere temperaturen bij bijvoorbeeld het pureren van een hete soep. Het nadeel van glas is wel dat het een stuk zwaarder is dan kunststof met soms wel een kilo verschil! Kunststof is dus lichter en is minder breekbaar. Laat je hem per ongeluk vallen, dan zal een glazen kan sneller breken.

De messen

Het belangrijkste onderdeel van een blender is natuurlijk het mes. Ook hierin zitten verschillen, bijvoorbeeld in het aantal messen en stand en richting ervan. De meeste messen zijn gemaakt van roestvrij staal, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn en lang meegaan. Bij de meeste blenders zijn de messen eenvoudig te verwijderen, op deze manier kun je zowel de beker als de messen goed schoonmaken. De richting van de messen verschilt ook nog weleens. Dat zorgt ervoor dat er een zo groot mogelijk bereik wordt gecreëerd en het resultaat hiervan is dat alles gepureerd wordt en niets achter blijft!

Blender kopen? Expert adviseert je graag!

Extra's en accessoires

Je ziet steeds vaker blenders met handige meeneemflessen. Ideaal: als jouw smoothie klaar is pak je de beker eraf, draai de dop er op en ben je klaar om te gaan! Wil je je blender ook gebruiken voor bijvoorbeeld het snijden van uien, dan zou je kunnen kijken naar een blender met een kleine hakbeker erbij. Veel merken leveren ook nog een receptenboek bij de blender, vol met ideeën voor heerlijke smoothies.


Bekijk alle blenders

Blender kopen? Expert adviseert je graag!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!