Navigatie

Bosch droger resetten

Meest voorkomende storingen van Bosch wasdrogers

Als je Bosch droger een storing heeft, is dat natuurlijk vervelend. Je wil immers dat de was makkelijk droog wordt. Hieronder leggen we uit wat de verschillende foutcodes betekenen op een Bosch wasdroger en hoe je het probleem op kunt lossen.

Bosch droger resetten
Bosch reset

Hoe kun je een Bosch droger resetten?

Als je de droger wil resetten, zet de droger dan uit en haal de stekker van de droger uit het stopcontact. Na ongeveer 30 seconden kun je het apparaat weer aansluiten en aanzetten. Noteer voordat je dit doet altijd eerst de foutcode die op het display stond, en zoek hieronder op wat de foutcode betekent. Sommige storingen zijn eenvoudig zelf te verhelpen maar bij een aantal storingen wordt aangeraden om een monteur in te schakelen.

Bosch droger foutcode E01 of E02

Een E01 of E02 foutcode staat bij een Bosch wasdroger voor een verstopt pluizenfilter. Het is belangrijk om het pluizenfilter na elke droogbeurt pluisvrij te maken. Om dit te doen haal je het pluizenfilter uit de droger en verwijder je het stof. Vervolgens spoel je het filter af onder de kraan en droog je het voorzichtig af. Plaats het schone filter weer terug in de wasdroger.

Vochtsensor foutcode

Bosch droger foutcode E03

Foutcode E03 staat bij een Bosch wasdroger voor een probleem met de condenswaterafvoer. De afvoerslang is dan geknikt of de afvoer zit verstopt. Controleer of er geen knik in de condenswaterafvoerslang zit . Als de slang niet geknikt is, koppel hem dan los en spoel de slang van binnen schoon. Reinig ook de waterafvoer waarop de slang is aangesloten en ontstop de afvoer indien nodig.

Bosch droger foutcode E06

Foutcode E06 staat bij een Bosch wasdroger voor een storing in het warmtecircuit. Bosch adviseert om dit probleem door een monteur te laten verhelpen.

Bosch droger elektronica

Bosch droger foutcode E08, E09, E24, E25 of E90

Als je Bosch wasdroger een van de foutcodes E08, E09, E24, E25 of E90 geeft dan is er een probleem met de elektronica. Bosch raadt aan om een monteur in te schakelen.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt