Navigatie

Deur-op-deur of sleepdeur?

Deur op deur of sleepdeur bij inbouwkoelkast of -vriezer

Als je een inbouwkeuken hebt en een nieuwe inbouwkoelkast of inbouwvriezer wil plaatsen is het belangrijk om te letten op het deursysteem. Heb je voor jouw keuken een koelkast met een sleepdeur of een deur-op-deur systeem nodig? Hieronder vertellen we je wat de verschillende deursystemen zijn, hoe deze werken en waaraan je het deursysteem herkent zodat je daarna precies weet welk deursysteem je nodig hebt.

Koelkast inbouwen
Deur-op-deur

Wat is een deur op deur systeem?

Bij een inbouwkoelkast of -vriezer met een deur-op-deur systeem wordt het keukenpaneel van de inbouwkast direct op de koelkastdeur gemonteerd. Deur-op-deur wordt ook wel een vlakscharnier genoemd. Het keukenpaneel draait mee op de scharnieren van de koelkastdeur en gaat tegelijkertijd open. Het keukenpaneel zit plat tegen de koelkastdeur en schuift niet tijdens het openen van de deur. Een voordeel van een deur-op-deur systeem is dat het keukenpaneel stevig en eenvoudig op de koelkastdeur is gemonteerd.

Let op: als je oude inbouwkoelkast een deur-op-deur systeem heeft dan is het niet mogelijk om over te stappen naar een sleepdeursysteem. Bij een inbouwkast met deur-op-deur systeem moet ook de nieuwe inbouwkoelkast weer een deur op deur systeem hebben.

Draairichting

Wat is een sleepdeur systeem?

Bij een sleepdeursysteem is de deur van de keukenkast met geleiders verbonden met de koelkastdeur. Wanneer je de koelkast opent, schuift de keukendeur over de koelkastdeur; de twee deuren kunnen ten opzichte van elkaar bewegen. Daarom wordt dit type deur een sleepdeur genoemd.

Als je oude koelkast een sleepdeur systeem had, kun je het beste voor een koelkast met hetzelfde deursysteem kiezen. Bij een sleepdeur is het eventueel ook mogelijk om over te stappen naar een deur-op-deur systeem.

Nieuwe koelkast met ander deursysteem, kan dat?

We raden aan om altijd voor een koelkast met hetzelfde deursysteem te kiezen als de oude koelkast. Heb je nu een inbouwkoelkast met deur-op-deur systeem? Kies dan bij een nieuwe koelkast altijd voor deur-op-deur. Of heeft je koelkast nu een sleepdeur? Dan kun je bij de nieuwe koelkast het beste ook weer voor een sleepdeur systeem kiezen.

Als je nu een deur-op-deur systeem hebt dan kun je niet overstappen naar een sleepdeur systeem. Let bij de aanschaf van een nieuwe inbouwkoelkast dus goed op of je voor het juiste deursysteem kiest zodat je niet voor een nare verassing komt te staan.

Als je huidige koelkast een sleepdeur systeem heeft dan is het eventueel mogelijk om wel over te stappen naar deur-op-deur. Hiervoor moet je de scharnieren en geleiders van de keukenkastdeur afhalen. Het is echter makkelijker om het gewoon bij hetzelfde deursysteem te houden. We raden dus aan om niet van deursysteem te wisselen.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt