Navigatie

Hoe plaats je een droger op een wasmachine?

Bekijk alle drogers bij Expert

Hoe plaats je een droger op een wasmachine?

Als je je droger bovenop je wasmachine wilt plaatsen zijn er verschillende opties. De makkelijkste manier is om een stapelkit te gebruiken tussen de wasmachine en de droger. De tweede optie is om de wasmachine en droger in een wasmachinemeubel te plaatsen. Hiermee creëer je een strak geheel. Tenslotte kun je ook nog kiezen voor een was-droogcombinatie; dit is een wasmachine en droger in één.

Droger op wasmachine met stapelkit

Droger op wasmachine met een stapelkit

Je wilt je droger bovenop je wasmachine plaatsen. Waar moet je op letten, hoe doe je dit en wat heb je nodig? Hieronder leggen we het stap voor stap uit.

1. Benodigdheden

• Stapelkit (universeel)
• Waterpas
• Twee personen om de droger bovenop de wasmachine te tillen

Droger op wasmachine

2. Droger op wasmachine en niet andersom

Voordat je begint is het belangrijk om te weten dat je altijd de droger bovenop de wasmachine moet plaatsen en nooit andersom. Een wasmachine is veel zwaarder dan een droger en er ontstaan tijdens het centrifugeren veel trillingen. Voor een stabiel geheel is het daarom belangrijk om de wasmachine onderop te plaatsen. Wat natuurlijk wel een veilig alternatief is, is om de droger en de wasmachine naast elkaar te plaatsen, maar dit neemt dan wel meer ruimte in beslag.

Waterpas zetten

3. Zet de wasmachine waterpas

Het is altijd belangrijk om de wasmachine nauwkeurig waterpas te zetten, ook als je geen droger bovenop wilt plaatsen. Daarnaast is het belangrijk dat de wasmachine stabiel staat zodat hij niet kan wiebelen. Als de wasmachine goed waterpas en stabiel staat, ontstaan er zo min mogelijk trillingen en blijft het apparaat goed op zijn plek staan. Dit is belangrijk omdat je een stabiele basis wil voor je droger. Om de wasmachine waterpas te zetten, leg je de waterpas bovenop de wasmachine en kijk je of de luchtbel goed in het midden zit. Draai vervolgens de waterpas een kwartslag zodat je in beide richtingen kunt meten of de wasmachine waterpas is. Om de wasmachine waterpas te zetten en eventuele oneffenheden in de vloer op te vangen gebruik je de verstelbare pootjes onderaan de wasmachine.

Stapelkit plaatsen

4. De stapelkit in elkaar zetten en plaatsen

Haal de stapelkit uit de verpakking en lees de gebruiksaanwijzing goed door. Zet de stapelkit in elkaar volgens de instructies en plak de antislipstroken. Zorg ervoor dat de gladde kant van de stapelkit aan de bovenkant zit en plaats de stapelkit op de wasmachine. Pak vervolgens de bevestigingsriem en trek deze door de middelste gleuven van de stapelkit onder de wasmachine door. Het is belangrijk dat de riemspanner hierbij aan de buitenkant zit zodat je er straks nog bij kan om de bevestigingsriem strak te spannen.

Droger plaatsen

5. Plaats de droger bovenop de stapelkit

Voordat je de droger plaatst, moet je nog even kijken naar de voetjes van de droger. Als deze in de hoeken van de droger zitten is het goed en hoef je verder niets aan te passen. Zitten de voetjes niet in de hoeken? Schroef ze er dan helemaal uit en plak in plaats daarvan extra anti-slipstroken in de hoeken van de stapelkit. Nu is het tijd om de droger bovenop de stapelkit te plaatsen. Dit doe je altijd met twee personen. Nadat de droger stabiel bovenop de wasmachine is geplaatst, trek je de spanriem over de droger heen en haal je de riem door de riemspanner. Door de hendel heen en weer te bewegen wordt de riem gespannen. Zorg dat deze helemaal strak om de wasmachine en droger zit. Vaak zit er een witte afschermkap bij het pakket waarmee je de riemspanner af kunt schermen wanneer je klaar bent. Op deze manier voorkom je dat de riem per ongeluk los gaat.

Wasmachinemeubel

Droger op wasmachine in een wasmachinemeubel (Wastoren)

Een andere manier om de droger bovenop de wasmachine te plaatsen is met een wasmachinemeubel. Expert verkoopt bouwpakketten van het merk Wastoren. Deze zijn eenvoudig zelf in elkaar te zetten. Wastoren wasmachinemeubels zijn zeer stevig en voorkomen dat de wasmachine gaat trillen. Het mooie van een wasmachinemeubel is dat het meubel naar wens is uit te breiden met extra opbergruimte, lades en kasten. Verder is dit een zeer strakke manier om kabels en afvoerslangen uit het zicht te houden. Met een Wastoren wasmachinemeubel maak je van jouw bijkeuken of waskamer een modern en mooi opgeruimd geheel.

was-droogcombinatie

Bespaar ruimte met een was-droogcombinatie

Als je kleinbehuisd bent of als je geen twee apparaten wil dan is een was-droogcombinatie een ideale oplossing. Een was-droogcombinatie is een wasmachine en droger in één. Je kunt dus met hetzelfde apparaat wassen en drogen. Let er wel op dat het vulgewicht voor wassen groter is dan voor drogen. Dat betekent dus dat het soms nodig is om nadat je gewassen hebt een deel van het wasgoed uit de trommel te halen om ervoor te zorgen dat de rest van het wasgoed goed gedroogd wordt. Sommige was-droogcombinaties geven van tevoren precies aan of de trommel niet te vol zit voor een gecombineerd was-droogprogramma. Verder zijn was-droogcombinaties vaak wat minder energiezuinig dan een zuinige wasmachine of warmtepompdroger. Als je dit geen bezwaar vindt, dan kun je prima kiezen voor een was-droogcombinatie.

Expert stapelkit service

Droger op wasmachine laten plaatsen door Expert

Je kunt jouw nieuwe droger ook op je wasmachine laten plaatsen door Expert. Op die manier heb je er zelf geen werk aan en hoef je de droger niet zelf op je wasmachine te tillen. Bestel dan ook een stapelkit mee. Aan het plaatsen van de stapelkit en de droger bovenop de wasmachine zijn wel extra kosten verbonden. Neem voor meer informatie contact op met jouw lokale Expertwinkel. Zij vertellen je precies hoeveel het kost en helpen je graag met het plaatsen van de stapelkit en de droger bovenop de wasmachine.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt