Navigatie

Snel de juiste eenheden via de Windows-rekenmachine

Eenheden omzetten met de Windows rekenmachine

Kook je graag, dan probeer je vast regelmatig nieuwe recepten uit die je op internet hebt gevonden. Komen deze recepten van een Amerikaanse site, dan ben je ongetwijfeld (voor ons) ongebruikelijke eenheden tegengekomen. Van cups en lbs voor de ingrediënten tot Fahrenheit voor de oven. Wil je weten hoeveel milliliter, gram of welke temperatuur je moet gebruiken, dan hoef je niet meer zelf alles om te rekenen, maar kan je direct aan de slag met de rekenmachine van Windows.

De Amerikaanse en Europese eenheden verschillen behoorlijk. En daar komt bij dat de eenheden niet altijd parallel lopen. Wil je tempratuur in Fahrenheit omzetten naar Celsius, dan moet je bijvoorbeeld 32 aftrekken van de tempratuur in Fahrenheit en dat delen door 1.8. Niet heel praktisch om elke keer om te rekenen. Maar, heb je een Windows-computer, dan kan je makkelijk in een handomdraai eenheden omzetten, zonder dat je alle formules hoeft te onthouden.

Verstopt in de rekenmachine

De standaard rekenmachine van Windows lijkt vrij beperkt, maar is een stuk uitgebreider dan het in eerste instantie doet vermoeden. Open je de rekenmachine, dan zie je bovenaan dikgedrukt Standaard staan met daarnaast drie horizontale streepjes. Klik je hierop, dan krijg je meer opties voor de rekenmachine. Zo kan je allerlei wetenschappelijke functies en trigonomische vergelijkingen oplossen en grafieken plotten.

En scroll je iets verder naar beneden, dan heb je allerlei omrekenmogelijkheden zoals tempratuur, afstand, gewicht en tijd. Je kan zelf kiezen welke eenheid je wil omzetten en soms krijg je er extra informatie eenheden bij. Reken je bijvoorbeeld om hoeveel Amerikaanse cups er in 50 milliliter zitten, dan zie je ook dat dit gelijk staat aan 0,21 kopjes koffie.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt