Navigatie

De concentratiehulp van Windows

Werk ongestoord met Windows Focus Assist

Als je hard aan het werk bent kan het erg vervelend zijn om gestoord te worden. En of er nou iemand voor de deur staat of er continu een pop-up in beeld verschijnt van een nieuwe e-mail, dat maakt niet uit. Het feit dat je uit je concentratie wordt gehaald is al vervelend genoeg. Aan ongewenste bezoekers voor je deur kunnen wij helaas niet zoveel voor je doen, maar voor die pop-ups hebben we wel een oplossing: Focus Assist

Wie kent het niet. Je opent je laptop en zit helemaal klaar om een grote slag te slaan op een project, maar na een paar minuten komt er een mailtje binnen. Het is een klein verzoekje, dus je denkt ‘dit kan wel even tussendoor’, maar vervolgens komt er nog een. En voor je het weet is de dag voorbij en ben je nog geen stap verder. Gelukkig heeft Windows een handige ingebouwde functie om je te helpen productief te blijven.

De concentratiehulp van Windows

Focus Assist, ook wel de concentratiehulp genoemd, is een functie van Windows die pop-ups en meldingen blokkeert. Dit kan gaan om e-mails, maar ook om nieuwsberichten, meldingen van programma’s over updates of berichten via Teams. Door al deze meldingen te blokkeren kan jij rustig aan de slag zonder om de haverklap gestoord te worden.

Je zet de concentratiehulp aan door op de menubalk, rechts van de tijd, te klikken op het tekstwolkicoontje. Je ziet nu alle meldingen waar je nog niks mee hebt gedaan, met onderaan een snel menu. Klik hier op Contentratiehulp en je schakelt tussen uit, alleen prioriteiten en alleen alarmen.

Alle belangrijke informatie

Als je met meerdere collega’s aan hetzelfde project werk wil je natuurlijk wel blijven communiceren. Daarom kan je met Focus Assist ook personen selecteren van wie meldingen wel doorkomen. Zo voorkom je dat je onnodig of dubbel werk doet. Dit is waar de optie ‘prioriteiten’ voor is. Om de belangrijke personen te selecteren klik je op het Windows-logo op de taakbalk en typ je concentratiehulp. Klik hierop om de instellingen te openen en vervolgens op De prioriteiten aanpassen om contactpersonen toe te voegen. Je kan er ook voor kiezen om alle meldingen van bepaalde apps toe te voegen zodat je er zeker van bent dat je geen informatie mist.

Op gezette tijden

Wil je elke dag een uurtje vol focus werken, dan kan je er in het menu ook voor kiezen om de concentratiehulp elke dag op gezette tijden automatisch in te schakelen. Ook kan je ervoor kiezen om Focus Assist standaard in te schakelen als je werkt in volledig scherm of als je je scherm deelt.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt