Navigatie

Advies over föhns

Bekijk alle föhns bij Expert

Föhn kopen? Wij adviseren je graag!

De bekendste hairstyler is toch wel de föhn. Velen hebben of willen deze styler in huis en je komt ze vaak tegen in hotels en sauna’s. Er is een enorme keuze aan verschillende föhns en iedere föhn heeft zijn eigen kenmerken en functies. Hieronder vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van en föhn, zodat jij de föhn kan kiezen die het beste bij jou en jouw wensen past.

Waarvoor gebruik je een föhn?

Waarvoor gebruik je een föhn?

Met een föhn, ook wel een haardroger genoemd, versnel je het droogproces van je haar wanneer je het net gewassen hebt. Dat doet het door het blazen van warme lucht.

Naast drogen kan je een föhn ook gebruik om ermee te stylen. Zo kan er volume mee in jouw haar creëren. Dat kan door middel van een diffuser opzetstuk, maar niet iedere föhn beschikt daarover. Je kunt dan gebruik maken van een ronde haarborstel en de föhn voor het creëren van volume.

Föhns verschillen van elkaar in het vermogen, het aantal warmte- en luchtstanden en extra functies, eigenschappen en technologieën. Ga je een föhn kopen? Dan moet je op deze eigenschappen letten.

Vermogen van een föhn

Het vermogen

Het vermogen van een föhn geeft aan hoe krachtig het apparaat is. Hoe krachtiger de föhn is, hoe sneller het jouw haar kan drogen. Ben je gezegd met een dikke bos haar of heb je vaak haast in de ochtend? Dan kan jij wel een krachtige föhn gebruiken, dus een föhn veel vermogen.

Standen van een föhn

Lucht- en warmtestanden

Met de meeste föhn kan je kiezen uit verschillende lucht- en warmtestanden. Hiermee pas je de föhn aan jouw haar aan. Heb je dun en kwetsbaar haar? Dan kan je jouw haar het beste drogen op een lage en koude stand. Maar heb je een dikke en volle bos haar, dan duurt het op die lage stand lang voor jouw haar droog is. Daarom kan je daarvoor beter een hogere en warmere stand gebruiken.

Veel haardrogers zijn voorzien van een cool shot functie of een koude luchtstand. Door jouw haar na het föhnen en stylen daarmee te föhnen, blijft het beter in model.

Technologieën van een föhn

Ionische en keramische technologieën

Naast een bepaald vermogen en verschillende lucht- en warmtestanden, zijn föhns vaak ook voorzien van bepaalde technologieën. Veel föhns hebben bijvoorbeeld een ionische functie. Deze technologie geeft tijdens het föhnen negatieve ionen af, wat jouw haar beschermt. Het maakt het zachter en glanzender. Je kunt het vervolgens makkelijker modelleren. Ook zorgt het ervoor dat je haar niet statisch wordt en herstelt het de natuurlijke vochtbalans in jouw haar.

Een andere technologie die jouw haar bescherming biedt, is de keramische technologie. Dit zorgt namelijk voor een constante warmtetoevoer, waardoor de temperatuur niet wisselt. Zo wordt de luchtstroom niet ongewenst warmer dan wat goed is voor jouw haar.

Föhn opzetstukken

Opzetstukken

Als laatste hebben föhns vaak verschillende opzetstukken. Een diffuser is een groot hulpstuk dat jouw haar extra volume geeft. Daarnaast haalt het de eerste hitte uit de luchtstroom, waardoor je een fohn met diffuser ook goed kan gebruiken wanneer je volume wilt creëren in droog haar. Een ander opzetstuk is een extra smal mondstuk, ook wel concentrator genoemd. Dit heeft een smalle blaasmond, waardoor je heel gericht en extra snel jouw haar kan drogen en modelleren.

Reisfohn kopen bij Expert

Mee op reis

Veel hotelkamers hebben een föhn in de badkamer hangen, maar overnacht je op vakantie in een andere accommodatie of twijfel je of het hotel een föhn heeft? Dan kan je gewoon een eigen föhn meenemen. Er zijn namelijk verschillende föhns die heel geschikt zijn voor in jouw bagage. Deze zijn inklapbaar, waardoor ze minder ruimte in beslag nemen. Vaak is een reisfohn ook lichter dan normale föhns. Nu verwacht je misschien dat je hiermee inlevert op de kwaliteit van de föhn, maar dat hoeft niet zo te zijn. De meeste inklapbare föhns zijn net zo krachtig!

Bekijk alle föhns bij Expert

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt