Navigatie

Frituurpan schoonmaken

Hoe maak je een frituurpan schoon?

Voor de beste resultaten bij het frituren is het belangrijk dat je de frituurpan goed schoon houdt. Dus dat is meer dan alleen het vervangen van het frituurvet. Het is niet alleen goed voor het behouden van resultaten, maar het is ook gewoon lekker om een schone frituurpan te hebben. Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken. We hebben de makkelijkste manieren voor je op een rijtje gezet!

Schoonmaken met afwasmiddel

De eerste, en misschien ook wel de meest voor de hand liggende, optie is schoonmaken met behulp van afwasmiddel. Het enige wat je nodig hebt is heet water, wat afwasmiddel en een zachte spons. Door de spons onder te dompelen in het water met afwasmiddel maak je eigenlijk alles schoon. De binnen- en buitenkant, deksel en vergeet vooral niet de frituurmand. Belangrijk is dat je rustig te werk gaat. Wanneer je te hard gaat schrobt, kun je de frituurpan of antiaanbaklaag beschadigen.

Schoonmaken met de vaatwasser

Een handige en snelle manier van schoonmaken is door de losse onderdelen gewoon in de vaatwasser te stoppen. Het is wel handig om van te voren even te checken of ze wel vaatwasserbestendig zijn. Heb je geen vaatwasser of passen de onderdelen er niet in? Vul de frituurpan dan voor driekwart met water. Voeg vervolgens een vaatwastablet toe en zet de pan aan. Door hem 10 minuten op 90 graden te zetten en hem daarna nog even goed om te spoelen, geniet je ook van een schone frituurpan.

Schoonmaken met friteusereiniger

Dan is er nog een derde mogelijkheid. Daarbij maak je gebruik van speciale friteusereiniger. Ook hier vul je de binnenpan met water. Voeg vervolgens de frituurreiniger toe en zet de frituurpan aan. Na een kwartiertje wachten is het vuil verdwenen.

Houd het schoon

Om je frituurpan in goede staat te houden is het goed dat je met enige regelmaat de frituurpan schoonmaakt. Daarnaast is het natuurlijk ook goed om af en toe het vet te vervangen. Een schone frituurpan met schoon frituurvet is ook nog eens goed voor behoud van de smaak. Wil je meer weten over frituurpannen? Check dan onze adviespagina!

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt