Navigatie

Gevoelige huid scheren

Bekijk alle scheerapparaten bij Expert

Hoe scheer je als je een gevoelige huid hebt?

Als je een gevoelige huid hebt, loop je bij het scheren een groter risico op rode plekken, kleine wondjes, huidbeschadigingen en pukkeltjes. Om irritatie van de huid te voorkomen, hebben we een aantal tips voor je. Zorg ervoor dat je scheerapparaat goed schoon is, spoel je huid eerst af met lauwwarm water, scheer altijd nat met gel of schuim, druk niet te hard en scheer met vloeiende bewegingen en verzorg je huid na het scheren.

Scheren van de baard

Kies voor een scheerapparaat speciaal voor de gevoelige huid

Zowel Braun als Philips hebben scheerapparaten ontwikkeld die geschikt zijn voor de gevoelige huid. Bij Philips is dit de 7000 serie en bij Braun serie 6. Deze scheerapparaten zijn zo ontworpen dat ze zo min mogelijk irritatie veroorzaken tijdens het scheren. Verder zijn ze geschikt om nat mee te scheren zodat je ze met scheergel of scheerschuim kunt gebruiken.

Zorg voor een schoon scheerapparaat met scherpe mesjes

Spoel je scheerapparaat altijd goed af na het scheren om haartjes, bacteriën en dode huidcellen te verwijderen. Bij sommige scheerapparaten kun je dit ook doen met een reinigingsstation dat het scheerapparaat schoonmaakt, smeert en oplaadt. Verder is het belangrijk om de scheerkoppen elke 1,5 tot 2 jaar te vervangen en om de koppen om de zoveel tijd te smeren met een geschikte reinigingsspray of smeerolie.

Was je huid voor het scheren met lauwwarm water

Was voordat je gaat scheren je huid met lauwwarm water. Door het warme water openen de poriën van je huid zich. Hierdoor komen de haartjes omhoog en worden ze wat zachter zodat ze makkelijker zijn om te scheren.

Als je een 7-dagen baard hebt, of langer, trim of knip je baard dan eerst voordat je begint met scheren. Door je baard eerst kort te trimmen, voorkom je extra huidirritatie.

Scheer altijd nat met scheergel of -schuim

De beste manier om de gevoelige huid te scheren is nat met scheerschuim of -gel. Scheer gevoelige huid daarom nooit droog, want dat geeft alleen maar extra irritatie. Voor nat scheren heb je wel een geschikt scheerapparaat nodig. Want hoewel veel scheerapparaten waterbestendig zijn, zijn ze dat niet allemaal. Bij Philips kun je nat scheren met de 3000 serie en hoger, bij Braun kun je nat scheren met serie 3 en hoger. Kies verder voor een scheergel of scheerschuim die geschikt is voor de gevoelige huid.

Scheer met zachte, soepele bewegingen

Druk tijdens het scheren nooit te hard en maak lichte, soepele bewegingen. Je scheerapparaat heeft een scheerkop die de contouren van je gezicht volgt. Je kunt dus gerust je scheerapparaat het werk laten doen en je hoeft zelf geen onnodig harde druk uit te oefenen. Voorkom verder dat je tijdens de scheerbeurt hetzelfde stukje huid te vaak scheert. Een goed scheerapparaat scheert ook goed met minder scheerbewegingen. Door niet te hard te drukken en hetzelfde stukje huid tijdens de scheerbeurt niet te vaak te scheren voorkom je huidirritatie.

Verzorg je huid na het scheren

Spoel na het scheren je huid af met koud water. Hierdoor sluiten de poriën zich en kalmeert de huid. Dep vervolgens voorzichtig droog met een schone handdoek. Voorkom dat je gaat wrijven, want dat irriteert de huid. Verder kun je een hydraterende crème of aftershave gebruiken. Kies voor een soort zonder alcohol of parfum.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt