Navigatie

Hoe bak je brood in een broodbakmachine?

Hoe werkt een broodbakmachine?

Een broodbakmachine werkt heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is ingrediënten juist afwegen en in het bakblik stoppen. Vervolgens selecteer je een programma en de broodbakmachine doet de rest! Welke ingrediënten je moet gebruiken en welk programma je moet selecteren, laten we je weten in dit artikel!

Wat heb je nodig voor een broodbakmachine?

Voordat je gaat beginnen, is het goed om eerst eens even te kijken wat je allemaal nodig hebt. Het is handig om bloem, water, gist en zout bij de hand te hebben. Deze ingrediënten stop je straks in de broodbakmachine. Het brood wordt heel warm. Dus om hem eruit te halen, heb je ook nog ovenwanten nodig.

Een aantal broodbakmachines hebben een speciaal bakje waar je nog extra ingrediënten kan toevoegen om het brood nog lekkerder te maken. Denk daarbij aan noten, zaden, rozijnen of kruiden!

Hoe werkt een broodbakmachine?

Een broodbakmachine is altijd voorzien van een bakblik. Daar gaan alle ingrediënten in en wordt het brood in klaargemaakt. Het bakblik haal je er heel eenvoudig uit en vul je dus ook eenvoudig met jouw afgewogen ingrediënten. Vervolgens plaats je het bakblik terug in de machine en sluit je de deksel.

Nu is het van belang dat je het juiste programma kiest. Broodbakmachines hebben veel verschillende programma’s. Hoe weet je nou welk programma geschikt is voor jouw brood? Kijk goed naar de naam van het programma. Bak je een volkoren brood? Dan gebruik je ook het volkoren programma. Verder moet je weten dat hoe langer je het brood laat bakken, hoe beter het brood wordt. Dus een programma van 3 uur is beter dan een programma van 2 uur.

Is de machine klaar met zijn programma? Dan kan je nu het brood eruit halen. Wees voorzichtig, want het is best warm. Laat daarom het brood ook even afkoelen op het aanrecht. Daarnaast is het verstandig om de deksel van de broodbakmachine open te houden. Daardoor voorkom je condensvorming in de machine.

Na een tijdje is jouw brood afgekoeld en is het tijd om hem in stukjes te snijden. Dat doe je het makkelijkst met een broodmes. Heb je het brood in stukken gesneden? Gefeliciteerd, je hebt je eigen brood gemaakt! Nu hoef je alleen nog maar te genieten.

Waarom een broodbakmachine?

Een broodbakmachine is super handig. Je doet de ingrediënten in de bakvorm en na een paar uur wachten heb je je eigen brood! De aanschaf van zo’n machine vraagt wat van je portemonnee, maar op de lange termijn is het voordeliger dan elke week je brood halen bij de bakker of de supermarkt. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon super leuk om je eigen brood te kunnen maken. Je hebt zelf invloed op de smaak en de textuur.

Ben je nog opzoek naar een broodbakmachine? Online hebben we een breed aanbod aan broodbakmachines! Of kom langs in 1 van onze 140 winkels. Daar kan je de machine met eigen ogen aanzien en wordt je door onze medewerkers voorzien van persoonlijk advies.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt