Navigatie

Hoe werkt een e-reader?

Advies over e-readers

Elke vakantie zeulen met loodzware koffers die nauwelijks meer dichtkunnen door alle boeken die je wil lezen hoort tot het verleden. Met een e-reader sla je makkelijk duizenden boeken op op een licht en compact apparaat, waarmee je makkelijk de hele wereld over reist. Maar hoe werkt een e-reader eigenlijk? We leggen het uit op deze pagina.

Steeds meer mensen zijn overtuigd van de e-reader. En niet alleen mensen die veel reizen, maar ook mensen die moeite hebben om zware boeken comfortabel vast te houden. Een e-reader weegt maar een paar honderd gram, waardoor je makkelijk urenlang kan lezen zonder vermoeide of pijnlijke handen te krijgen. Een e-reader werkt anders dan een gewoon boek en ook anders dan een tablet.

Een uniek scherm

Wat een e-reader zo verschillend maakt ten opzichte van een tablet is het scherm. Deze schermen werken met het zogenaamde e-ink: een techniek waarbij de pixels op zwart of wit kunnen. Het grote verschil met een ‘gewoon’ scherm is dat de pixels geen stroom nodig hebben om iets te tonen. Alleen bij het wijzigen van de informatie op het scherm (zoals bij het omslaan van een bladzijde) heeft de e-reader stroom nodig. Hierdoor kan een e-reader maandenlang met een volle accu doen.

Ook leest dit zeer comfortabel omdat je niet naar een lichtbak kijkt. Wil je ’s avonds lezen, kies dan voor een e-reader met achtergrondverlichting, zodat je de letters goed kan zien. En gaat je zicht achteruit, dan kan je ook makkelijk grotere letters selecteren zodat jij leest hoe het voor jou het prettigst is.

Hoe krijg je een boek op een e-reader

Om gebruik te maken van een e-reader moet je hier natuurlijk wel boeken op zetten. Heb je een e-book op je computer staan, dan kan je deze makkelijk op je e-reader zetten door het toestel met een usb-kabel aan te sluiten.


Heb je een Kobo e-reader, dan kan je ook veel boeken rechtstreeks op je e-reader downloaden via je Bol.com-account of via de Kobo Shop. Het grote voordeel hiervan is dat je geen kabels en computers nodig hebt en dat je altijd en overal met een nieuw boek kan beginnen.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt