Navigatie

5 handige tips voor het gebruik van een Sodastream

Hoe werkt een Sodastream?

Een glas bruiswater op een warme zomerdag is wel zo verfrissend. Dat maak je heel snel en eenvoudig met een Sodastream. Druk 3 tot 5 keer op de knop en jouw water bruist! Met de onderstaande 5 tips weet je zeker dat je geniet van jouw eigen bruiswater.

Koel je water voor een heerlijke verfrissing

Op een warme zomerdag is niets zo lekker als een koud drankje in je handen. Door je Sodastream-fles met water in de koelkast of vriezer te zetten, heb je na een uurtje een koude fles! Zet hem vervolgens in het toestel.

Duurt het je allemaal te lang? Dan kan je het koelproces ook overslaan en gewoon regelrecht koud water uit de kraan halen. Dit is wel een stuk minder koud, maar verfrissend is het zeker!

Voeg CO2 cilinder toe

Een Sodastream werkt met een CO2 cilinder. Door de cilinder gaat het water bruisen en krijg je prik. Deze moet je overigens zelf altijd in het apparaat bevestigen. Dat doe je door het toestel aan de achterkant te openen en daar de cilinder in te draaien. Zorg er daarbij voor dat hij stevig vast zit. Vergeet overigens niet om de dop van de cilinder af te halen voordat je hem in het toestel zet.

Na verloop van tijd is de CO2 cilinder leeg en moet je hem vervangen. Cilinders zijn los te koop. Bij Expert hebben we verschillende CO2 cilinders in ons assortiment. Let er daarbij goed op of een bepaalde cilinder wel geschikt is voor jouw type Sodastream.

Laat het bruisen

Nu het belangrijkste onderdeel, koolzuur toevoegen. Dit kan dus alleen als de cilinder is aangesloten. Check ook nog even goed of je de fles met water in het toestel hebt staan. Vervolgens druk je een aantal keer op de knop die je bovenop het apparaat vindt. Het water gaat bruisen!

Voor een lichte bruis druk je 3 keer 2 seconden op de knop. Heb je liever een intense bruis? Dan is 5 keer 2 seconden drukken genoeg!

Water met een smaakje

Om je bruiswater nog lekkerder te maken, heeft Sodastream talloze smaakjes bedacht. Deze zijn verkrijgbaar in kleine flesjes. Door een scheutje toe te voegen krijgt jouw water al een hele andere smaak!

Zo maak je met een Sodastream ook heel makkelijk jouw eigen frisdrank. Grote frisdrankmerken, zoals Pepsi en 7Up, hebben hun eigen flesjes met vloeistof die je kan toevoegen aan jouw bruiswater.

Schoonmaken

Nadat je lekker hebt genoten van jouw drankje in de zon is het tijd om de fles schoon te maken. Heb je een plastic fles? Dan zul je hem onder de kraan moeten schoonmaken. Voor een grondige reiniging gebruik je de schoonmaaktabletten van Sodastream. Glazen Sodastream-flessen zijn wel vaatwasserbestendig en dus heel eenvoudig te reinigen.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt