Navigatie

Indesit vaatwasser resetten

Meest voorkomende storingen van Indesit vaatwassers

Als je Indesit vaatwasser een storing heeft dan is dat natuurlijk vervelend want je wil gewoon de vaat kunnen doen. Hieronder leggen we uit hoe je een Indesit vaatwasser kunt resetten en geven we een overzicht van Indesit vaatwasser storingen en hoe je die op kunt lossen.

Indesit vaatwasser resetten
Indesit resetten

Indesit vaatwasser resetten

Om een Indesit vaatwasser te resetten houd je de start toets 3 seconden ingedrukt. Ook kan het helpen om de vaatwasser aan en uit te zetten, of om de stekker er uit te trekken. Lost dit het probleem niet op? Lees dan verder over Indesit vaatwasser storingen en oplossingen of schakel de hulp van een monteur in.

Indesit vaatwasser start niet

Indesit vaatwasser start niet

Als een Indesit vaatwasser niet met het programma begint, kan dit verschillende oorzaken hebben zoals de elektronica, een verstopte afvoerslang of een probleem met de wateraanvoer. Controleer eerst of de kraan van de wateraanvoer open is. Bij een elektrische storing helpt het vaak om de vaatwasser te resetten, zoals hierboven omschreven. Als er een probleem is met een verstopte waterafvoer of als het water niet wordt afgepompt gaat er meestal een indicatielampje branden. Controleer of er geen knik in de afvoerslang zit en of de waterafvoer niet verstopt zit.

Indesit lekt

Indesit vaatwasser lekt water uit de deur

Als er water uit de deur lekt heeft dit meestal een eenvoudige oorzaak. Vaak is er bij een lekkende deur teveel glansmiddel gebruikt. Zorg ervoor dat je het glansmiddelreservoir nooit te vol doet en dat je gemorst glansmiddel direct wegveegt met een doek. Als er glansmiddel in de vaatwasser achterblijft, kan er enorm veel schuim ontstaan dat vervolgens uit de vaatwasser kan lekken.

Droogt niet

Indesit vaatwasser droogt niet goed

Als de vaat in een Indesit vaatwasser niet goed droog wordt, kan dit aan verschillende dingen liggen: gebruik van azijn, een verkeerde wastablet of het verkeerde vaatwasprogramma. Sommige all-in-one vaatwastabletten vormen veel schuim waardoor de vaat moeilijker droogt. Probeer in dit geval een ander soort vaatwastablet. Ook het gebruik van azijn is af te raden; azijn maakt een ruw laagje op het servies waardoor het minder goed droogt. Tenslotte kan het ook nog liggen aan een verkeerd wasprogramma. Sommige snelle vaatwasprogramma’s hebben namelijk geen droogfase.

Indesit reageert niet

Indesit vaatwasser reageert niet

Wat als de Indesit vaatwasser niet reageert wanneer je een knop indrukt? Vaak helpt het om de vaatwasser te resetten, zoals hierboven omschreven. Ook kan het zijn dat de aan- of afvoerslang geknikt of verstopt zit of dat de waterkraan dicht is. Controleer of de kraan open is en of er geen knik in de aan- of afvoerslang zit. Reset zo nodig de vaatwasser en kijk vervolgens nog of de waterafvoer verstop zit. In de meeste gevallen is hiermee het probleem opgelost.

Glascorrosie

Vaatwassertablet lost niet goed op bij Indesit vaatwasser-programma

Als de vaatwassertablet niet goed oplost, kan dit twee oorzaken hebben. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij een kort programma. Gebruik voor korte programma’s altijd een halve vaatwastablet in plaats van een hele tablet. Verder lost een vaatwastablet die al een keer nat is geweest niet goed op. Ook kan het aan het soort vaatwastablet liggen. Zorg er in dit geval voor dat de vaatwastabletten droog worden bewaard en probeer zo nodig eens een ander soort vaatwastablet.

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt

Liever persoonlijk advies?

Kom naar een van onze 140 winkels verspreid over Nederland. De adviseur in de winkel staat voor je klaar en geeft graag antwoord op al je vragen!

Zoek een Expert-winkel in de buurt